S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Společnost jen tak ze zajímavosti sleduji a jejich akcie si kupovat nechci. je to pro mě asi moc velká divočina a radši zvolím něco klidnějšího :D

Více než 12% pokles akcií odráží frustraci investorů z generálního ředitele Jeana Paula Pratese, který se snaží vyvážit zájmy minoritních akcionářů s levicovou vládou, která touží po vyšších kapitálových výdajích... Jinak řečeno, investoři čekali mimořádnou divi, ale nebude nic navíc. Četl jsem. že investoři vyjádřili očekávání mimořádné dividendy ve výši 3 až 4 miliard dolarů.

...a díky za info. No tak je to smutné relativně, ale nic zásadního v chodu společnosti tedy a v jejich příjmech? ...tudíž by mohla se cena dostat na zajímavou cenu k nákupu. 😊

Tam šlo asi o to, že cash na to byl, ale společnost musí vyjít vstříc i vládě. Dividenda jako taková je zachována a na stejné úrovni, jen nebude zkrátka nic navíc.

@pavelbotek Jasný no což ale chápu, mají i tak slušnou dividendu a být v té společnosti, byl bych spokojen, hlavně že ji vyplácí a něco navíc být pokaždé nemusí. No pokles je zajímavý, ale na nákup bych chtěl ještě tak o 1-2$ menší cenu, co ty, kupoval by jsi teď?

@lukasandel Hele já asi ne, risky obchodů už mám pár za sebou a pár rizikových pozic pořád mám. Brazílie není úplně můj šálek kávy. Ten trh jsem ted nějakou dobu nesledoval, ale obecně je tam politická a ekonomická nestabilita. Kdysi jsem ale přemýšlel o nákupu Stoneco $STNE+0.9%, za mě mnohem zajímavější společnost. Zdá se mi, že ji měl nebo pořád má i Warren Buffett.

@pavelbotek Souhlas, riziko to dost je tím prostředím. Proto se ptám na tvůj pohled, protože taky jsem zatím zdrženlivý, já už jsem jednou v $PBR-0.2% byl, ale to ještě i s nákupem mezi 9-10$ ... ale vybral jsem pozici, zisk někde když to bylo kolem 15$ protože už mi to přišlo vysoko a právě bál jsem se toho prostředí. Ono ale se to i tak dál drželo a dividendy byly super po celou tu dobu. Proto si teď říkám, že kdyby se to přiblížilo zase k těm 10$, malou pozici bych otevřel. $STNE+0.9% nevypadá špatně, ale škoda že nemá dividendu.

Díky za informaci, zaregistroval jsem tohle info, ale nemohl jsem nikde najít důvod.