S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Únorové mzdy v USA

Pěkný páteční večer, jako každý měsíc tu máme na konci týdne zprávy kolem nezaměstnanosti a vidím, že tu čísla dnes ještě nepadla. A tak v krátkosti, zpráva ukazuje, že američtí zaměstnavatelé vytvořili v únoru 275 000 volných pracovních míst, což je více, než se očekávalo dle ekonomů oslovených The Wall Street Journal, kolem 198 000. Míra nezaměstnanosti je 3,9 %. Ekonomové očekávali sazbu 3,7 %.

Zpráva je to pozitivní pro FED, jelikož ukazuje lehké ochlazení na trhu práce a to je to, co Jerome Powell a ostatní chtějí. I přesto nám ale dnes na konci dne indexy klesají. Například Nvidia vymazala zisky z dřívějších dnů a zatím klesá skoro o 6%.

Jak uzavíráte týden Vy investoři, je dnešek jen "výběr zisků, drobná korekce", která je normální a nebo nás čeká další týden obrat v býčím trendu na akciovém trhu? 😊


Docela pěkná nezaměstnanost... Chtělo by to jít ještě trochu výše.

To ano, aby FED byl konečně více nakloněný ke snížení sazeb a například reitům by se už trochu oddychlo.

Pátek nebyl moc úspěch, na začátku jsem prodal pár $CSPX.L+1.7%  a dokoupil pár $QS+5.7%  Udělal bych líp kdybych počkal na konec. No nákupku QS jsem si tim trochu snížil a tak celkově je týden OK.

To ano, nebyl zelený. Já ale doufám, že to byl jen výběr zisků/likvidity a zase půjdeme postupně dál nahoru, hype kolem AI ještě není u konce. 😊 Ten prodej toho indexu, proč si jej dělal? ...byl jen trade nebo tak něco, pač index mužem mít dlouhodobě, to se jistě zhodnotí. A jinak nákup $QS+5.7% neznám společnost se přiznám, ale je levná, což může být fajn.

Jestli se nepletu tak v tomhle by mohla být jejich baterie https://smartmania.cz/porsche-mission-x-se-nejspise-dostane-do-vyroby-s-vykonem-1-500-koni-pujde-o-nejrychlejsi-model-znacky/

A  co by to znamenalo si jistě dokážeš představit 🤞

Bylo to pro sehnání větší částky na QS začal jsem prodejem ETF clean energy se ztrátou a ETF S&P se ziskem tak aby výsledek byl daňově neutrální. Podstatně jsem tím zmenšil "bezpecnou" část portfolia ve prospěch QS. Ale riziko QS po tom co VW potvrdil funkcnost vzorků jejich baterie považuji za menší a tak jsem jí dal podstatne větší váhu v portfoliu.

@mich_s wow díky moc, mrknu na to. 👍

@mich_s To vypadá zajímavě, kouknu na to!