S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Salariile din februarie în SUA

Frumoasă seară de vineri, ca în fiecare lună avem rapoartele de sfârșit de săptămână în jurul șomajului și văd că cifrele nu au scăzut încă astăzi. Așadar, pe scurt, raportul arată că angajatorii americani au creat 275.000 de locuri de muncă în februarie, mai mult decât se așteptau economiștii chestionați de Wall Street Journal, în jur de 198.000. Rata șomajului este de 3,9%. Economiștii se așteptau la o rată de 3,7%.

Vestea este una pozitivă pentru Fed, deoarece arată o ușoară răcire a pieței muncii și asta este ceea ce își doresc Jerome Powell și alții. Chiar și așa, vedem în continuare indicii în scădere la sfârșitul zilei de astăzi. Nvidia, de exemplu, a șters câștigurile din prima parte a zilei și a scăzut cu aproape 6% până acum.

În timp ce voi, investitorii, încheiați săptămâna, este ziua de astăzi doar o "preluare a profiturilor, o corecție minoră" care este normală sau ne așteaptă încă o săptămână de inversare a tendinței de creștere a pieței bursiere? 😊


Șomaj destul de bun... Ar fi frumos să urce puțin mai sus.

O face, astfel încât Fed ar fi în sfârșit mai înclinată să reducă ratele și, de exemplu, societățile de investiții, ar avea un anumit spațiu de manevră.

Vineri nu a fost un mare succes, am vândut câteva $CSPX.L+0.2% la început și am cumpărat câteva $QS+0.2% Aș fi făcut mai bine dacă aș fi așteptat până la sfârșit. Dar mi-am redus puțin cumpărarea de QS și astfel, în general, săptămâna este OK.

Da, nu era verde. Dar sper că a fost doar o preluare de profit/lichiditate și că vom urca din nou treptat mai mult, hype-ul din jurul AI nu s-a terminat încă. 😊 Vânzarea indicelui, de ce ați făcut-o? ...A fost doar o tranzacție sau ceva de genul ăsta, ca indicele om avea termen lung, cu siguranță se va aprecia. Și altfel cumpărarea $QS+0.2% nu cunosc compania recunosc, dar e ieftină ceea ce poate fi plăcut.

Dacă nu mă înșel, aceasta ar putea fi bateria lor https://smartmania.cz/porsche-mission-x-se-nejspise-dostane-do-vyroby-s-vykonem-1-500-koni-pujde-o-nejrychlejsi-model-znacky/

Și vă puteți imagina ce ar însemna asta 🤞

Pentru a strânge mai mulți bani pentru QS, am început prin a vinde ETF-ul de energie curată în pierdere și ETF-ul S&P cu un câștig, astfel încât rezultatul să fie neutru din punct de vedere fiscal. Procedând astfel, am redus substanțial partea "sigură" a portofoliului în favoarea QS. Dar consider că riscul QS este mai mic după ce VW a confirmat funcționalitatea mostrelor de baterii, așa că i-am acordat o pondere semnificativ mai mare în portofoliu.

@cristipopa wow mulțumesc mult, voi verifica. 👍

@cristipopa Pare interesant, o să verific!