S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Růst krypto aktiv, nedávné překonání ATH na BTC

Pěkný víkend investoři. Ač jsme převážně akciový web, krypto díky ETF a společnostem jako Coinbase, se nám do světa akcií dostává a tak protože od klasických trhů máme volno, dáme si trochu čtení o aktuálním růstu krypta. 😊

Nové spotové bitcoinové ETF přilákaly institucionální přílivy do kryptoměn a díky tomu někteří krypto býci hledí na 100 000$ jako na další úroveň BTC poté, co přední kryptoměna v pátek poprvé ve své historii krátce překonala 70 000$.

Mark Connors, ředitel výzkumu ve správci digitálních aktiv 3iQ Corp, uvedl, že věří, že bitcoin (BTCUSD) pravděpodobně dosáhne až 100 000$ před dalším halvingem – což se očekává kolem 20. dubna.

Halving je mechanismus zapsaný do algoritmu bitcoinového blockchainu, který řídí zásobu mincí, která má limit 21 milionů. Při půlení se odměna za těžbu bitcoinů sníží na polovinu, což znamená, že těžaři dostanou o 50 % méně tokenů za ověřování transakcí. Ke snížení na polovinu by mělo dojít po každých 210 000 vytěžených blocích – nebo přibližně každé čtyři roky – dokud nebude uvolněna maximální zásoba bitcoinů.

Bitcoin se letos shromáždil, než se letos snížil na polovinu, „protože jsme nyní v šoku poptávky, zatímco všechno předtím bylo o šoku nabídky,“ řekl Connors v pátek při rozhovoru pro MarketWatch.

Investování do BTC se letošního roku rozšířilo díky ETF na BTC. Mezitím společnost BlackRock, která tyto ETF vydává, tento týden podala dodatky Komisi pro cenné papíry a burzy, aby přidala bitcoiny do svého fondu strategických příjmových příležitostí (BSIIX) a globálního alokačního fondu (MALOX).

"Tato podání od BlackRock pomáhají posílit argumenty pro bitcoiny v portfoliu pro potenciální výhody diverzifikace a zvýšené výnosy," řekl Charles Yu, viceprezident výzkumu společnosti Galaxy Digital.

„Pravděpodobně bude mít mnohem větší dopad na poptávku po BTC z efektů druhého řádu schválení bitcoinových ETF, protože bitcoiny by do svých portfolií pravděpodobně přidala široká škála dalších investičních nástrojů (např. podílové fondy, uzavřené a soukromé fondy atd.) napříč různými investičními cíli a strategiemi,“ napsal Yu v páteční poznámce.

S růstem BTC se také upírá zrak na ETH, která dosáhlo hranice 4 000$, stále ale na svůj vrchol 4 865$ dosažené v listopadu 2021 čeká. Investoři bedlivě čekají na schválení etherového ETF.

Přesto, i kdyby bylo schváleno etherové ETF, „dopad na trh by mohl být ve srovnání s bitcoinem minimální,“ poznamenal Thomas Tang, viceprezident pro investice v kryptoventure společnosti Ryze Labs. ETF vygenerovalo v první den obchodování celkový objem obchodů 2 miliony $, zatímco ProShares Bitcoin Strategy ETF, první ETF investující do bitcoinových futures, zaznamenal při svém debitu objem obchodů více než 1 miliardu USD. poznamenal Tang.

Tak to jen takové malé okénko když máme ten víkend, co je na poli kryptoměn. Protože máme zde i nováčky, tentokrát raději uvedu, rozhodně to není doporučení ani investiční rada a nezapomínejte, že toto odvětví aktiv je stále vysoce volatilní. Tak hezký víkend a pohodu. 😊🍀


No comments yet