S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Creșterea activelor criptografice, recenta depășire a performanței ATH pe BTC

Să aveți un weekend minunat investitorilor. Deși suntem preponderent un site de acțiuni, criptomonedele, datorită ETF-urilor și companiilor precum Coinbase, își fac loc în lumea acțiunilor, așa că, din moment ce luăm o pauză de la piețele tradiționale, vă vom oferi o mică lectură despre creșterea recentă a criptomonedelor. 😊

Noile ETF-uri spot bitcoin au atras fluxuri instituționale în criptomonede și, ca urmare, unii tauri cripto au în vedere 100.000 de dolari ca fiind următorul nivel pentru BTC, după ce vineri principala criptomonedă a depășit pentru scurt timp 70.000 de dolari pentru prima dată în istoria sa.

Mark Connors, director de cercetare la managerul de active digitale 3iQ Corp, a declarat că, în opinia sa, Bitcoin (BTCUSD) este posibil să ajungă până la 100.000 de dolari înainte de următoarea înjumătățire - care este așteptată în jurul datei de 20 aprilie.

Înjumătățirea este un mecanism înscris în algoritmul blockchain bitcoin care controlează oferta de monede, care are o limită de 21 de milioane. Odată cu înjumătățirea, recompensa pentru extragerea de bitcoini este înjumătățită, ceea ce înseamnă că minerii vor primi cu 50% mai puține jetoane pentru verificarea tranzacțiilor. Înjumătățirea ar avea loc după fiecare 210.000 de blocuri minate - sau aproximativ la fiecare patru ani - până la eliberarea rezervei maxime de bitcoini.

Bitcoin s-a redresat în acest an înainte de a fi înjumătățit "pentru că acum ne aflăm într-un șoc al cererii, în timp ce înainte totul se referea la un șoc al ofertei", a declarat Connors vineri, în timpul unui interviu acordat MarketWatch.

Investițiile în BTC s-au extins în acest an datorită ETF-urilor BTC. Între timp, BlackRock, care emite aceste ETF-uri, a depus săptămâna aceasta amendamente la Securities and Exchange Commission pentru a adăuga bitcoin la fondurile sale Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) și Global Allocation Fund (MALOX).

"Aceste depuneri de către BlackRock contribuie la întărirea argumentelor în favoarea bitcoin în portofoliu, pentru potențiale beneficii de diversificare și randamente sporite"," a declarat Charles Yu, vicepreședinte al departamentului de cercetare de la Galaxy Digital.

"Este posibil să existe un impact mult mai mare asupra cererii de BTC din cauza efectelor de ordin secundar ale aprobărilor de ETF-uri de bitcoin, deoarece bitcoin ar fi probabil adăugat în portofoliile lor de către o gamă largă de alte vehicule de investiții (de exemplu, fonduri mutuale, fonduri închise și private etc.) în cadrul unei varietăți de obiective și strategii de investiții," a scris Yu într-o notă de vineri.

Odată cu creșterea BTC, ochii sunt ațintiți și asupra ETH, care a atins pragul de 4.000 de dolari, dar încă așteaptă vârful de 4.865 de dolari atins în noiembrie 2021. Investitorii așteaptă cu atenție aprobarea ETF-ului ether.

Totuși, chiar dacă un ETF ether este aprobat, "impactul asupra pieței ar putea fi minim în comparație cu bitcoin"," a remarcat Thomas Tang, vicepreședinte al investițiilor în criptomonede la Ryze Labs. ETF-ul a generat un volum total de tranzacționare de 2 milioane de dolari în prima sa zi de tranzacționare, în timp ce ProShares Bitcoin Strategy ETF, primul ETF care investește în contracte futures pe bitcoin, a înregistrat un volum de tranzacționare de peste 1 miliard de dolari la debut, a precizat Tang.

Așadar, este doar o mică fereastră atunci când avem weekendul pe care îl avem în domeniul criptomonedelor. Deoarece avem nou-veniți aici, ar fi bine să precizez de data aceasta, cu siguranță nu este o recomandare sau un sfat de investiții și nu uitați că această clasă de active este încă foarte volatilă. Așadar, vă doresc un weekend plăcut și vă doresc un sfârșit de săptămână bun. 😊🍀


No comments yet