S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

@ondar007  Chtěl bych se tě zeptat, jestli bys mi mohl popsat, proč jsi tak silně bulish na Teslu a zároveň se chci zeptat, jestli hledáš a sleduješ také negativní stránku věci, aby jsi mohl objektivn  posoudit možnosti. Také vlastním nějaké akcie Tesly a bohužel za dost špatnou cenu, takže chci být (a do jisté míry i jsem) taky bulish, proto stále držím.. ale zároveň si rád poslechnu další názor. Většinou jsou názory na Teslu dost extrémní (kladné i záporné). Což ty jsi na jednu stranu taky😁, takže dokážeš být objektivní? Diky

Předpovídání je problém, zvlášť když chceš předpovídat budoucnost 😁 Já předpokládám (doufám a přikupuji) že půjdou ještě dolů (nečekám super Q1). Ale pokud se odhadem příští rok zadaří s energetikou, novou generací auta "za půl", konečně vyjde FSD (a jeho licencování), "app store" pro aplikace do auta, nebo dokonce výrazný úspěch s roboty (aspoň ve vlastních továrnách), můžeme koukat na velice solidní zhodnocení. Viděl jsem analýzy (např. ARK) i přes 2000 USD do 2030.

Našlápnuto na konec recese mají slušně. Ale kdy bude konec recese, to bůh ví. Elon je teď hodně neoblíbený u vládnoucích demokratů (je proti woke a odborům + sebral jim Twitter), takže minimálně do voleb bude terčem útoků. A pořád je tu strašák, že přijdou o svojí továrnu v Číně (40% produkce). Taky šlape poměrně hodně lidem na kuří oka. Se bojím, aby to nepřehnal a někdo ho neukončil. Bez Elona by to zdaleka nebylo "ono".

Takže krátkodobě spíš špatný, dlouhodobě (pokud Elon ještě chvíli vydrží) úžasný 😁 Jak to vidíš ty?

vidím to vlastně celkem podobně.. jen mě čas od času přepadnou pochyby 😁nemálo rizik, ale potenciál parádní.. trochu mě znervózňuje Čína a jejích elektromobilita a na tom zároveň trochu uklidňují dvě věci - snad přijde nějaké to clo na dovoz z Číny a tím pádem trochu brzda a neustále si opakuju Tesla není jen o produkci el. aut.

Sry, ale asi budeš brzy last man standing ty a ne $TSLA-1.7% , když je YTD -35% ... (nic ve zlym :D) a pojede dolů dál ...

Aspoň přikoupím víc 😁