S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

India a ajuns la un acord privind un acord comercial de 100 de miliarde de dolari.

O mică fereastră spre lume, astfel încât să nu ne aflăm tot timpul doar în SUA. India va ridica majoritatea tarifelor vamale împotriva a patru țări din Europa, ca parte a unui acord "cap de pod" care ar trebui să aducă investiții în valoare de 100 de miliarde de dolari în 15 ani și un miliard de locuri de muncă în cea de-a cincea economie a lumii.

Acordul comercial cu țările din afara UE din cadrul Asociației Europene a Liberului Schimb a fost semnat înaintea alegerilor generale din această țară, care vor avea loc în următoarele luni și care i-ar putea oferi premierului Narendra Modi un al treilea mandat consecutiv.

Guvernul indian a finalizat o serie de acorduri comerciale majore în ultimii ani, iar un acord cu Marea Britanie este în curs de încheiere.

Acest lucru "marchează o nouă turnură și un punct de cotitură în relația bilaterală dintre India și țările [din Asociația Europeană a Liberului Schimb] Elveția, Islanda, Norvegia și Liechtenstein"," a declarat premierul indian Narendra Modi pe rețelele de socializare.

India se așteaptă ca acordul de liber schimb să stimuleze exporturile sale cheie în domeniul serviciilor IT, al serviciilor de afaceri și al serviciilor audiovizuale.

Acordul include, de asemenea, prevederi pentru recunoașterea reciprocă în domeniul serviciilor profesionale, cum ar fi cele de asistență medicală, expertiză contabilă și arhitectură, potrivit unui comunicat al guvernului indian.

Am discutat de mai multe ori aici despre creșterea acestei piețe, cum o vedeți acum și cum investiți eventual în această piață prin intermediul ETF-urilor? 📈 Dacă da, mă interesează să știu ce ETF-uri aveți cu ce brokeri? 😊


India este deja o piață foarte interesantă. Viitorul i-ar putea aduce o apreciere și mai mare. Nu am investit în prezent în această țară, dar mă gândesc la ea de ceva timp.