S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

India 100 milliárd dolláros kereskedelmi megállapodást kötött.

Egy kis ablak a világra, hogy ne csak az USA-ban legyünk mindig. India feloldja a legtöbb vámot négy európai országgal szemben egy "partizán" megállapodás keretében, amely várhatóan 100 milliárd dollár értékű beruházást hoz 15 év alatt és egymilliárd munkahelyet a világ ötödik legnagyobb gazdaságába.

Az Európai Szabadkereskedelmi Társulás nem uniós országaival kötött kereskedelmi megállapodást a következő hónapokban esedékes országgyűlési választások előtt írták alá, amelyek Narendra Modi miniszterelnöknek egy egymást követő harmadik ciklusát adhatják.

Az indiai kormány az elmúlt néhány évben több jelentős kereskedelmi megállapodást is véglegesített, és egy Nagy-Britanniával kötött megállapodás is előkészítés alatt áll.

Ez a "új fordulatot és fordulópontot jelent az India és az [Európai Szabadkereskedelmi Társulás] országai, Svájc, Izland, Norvégia és Liechtenstein közötti kétoldalú kapcsolatokban" - mondta az elnök. közölte Narendra Modi indiai miniszterelnök a közösségi médiában.

India arra számít, hogy a szabadkereskedelmi megállapodás fellendíti kulcsfontosságú exportját az informatikai szolgáltatások, az üzleti szolgáltatások és az audiovizuális szolgáltatások terén.

Az indiai kormány közleménye szerint a megállapodás a szakmai szolgáltatások, például az ápolási, a könyvvizsgálói és az építészmérnöki szolgáltatások kölcsönös elismerésére vonatkozó rendelkezéseket is tartalmaz.

Többször beszéltünk már itt a piac növekedéséről, hogyan látja most ezt a piacot, és esetleg ETF-eken keresztül befektetni ebbe a piacba? 📈 Ha igen, akkor érdekelne, hogy milyen ETF-ek vannak nálad, melyik brókernél? 😊


No comments yet