S&P 500 ^GSPC 5,235.48 -0.60%
Nvidia NVDA $1,105.58 -3.72%
Microsoft MSFT $414.67 -3.38%
Alphabet GOOG $173.56 -2.16%
Meta META $467.05 -1.54%
Amazon AMZN $179.32 -1.48%
Tesla TSLA $178.79 +1.48%
Apple AAPL $191.29 +0.53%

"Můj milý deníčku"

Hezký den, kolegové,

dnes to nebude moc akciový příspěvek, ale s investicemi souvisí více, než se na 1. pohled zdá.

Příprava a důslednost je z mého pohledu důležitým prvkem a platí to všeobecně. Opomenu tentokrát články a zdroje informací, k těm až jindy.

Po několika letech různých pokusů o "roztroušené a neucelené" zaznamenávaní poznámek, tipů, myšlenek, postřehů na která člověk naráží, jsem se konečně rozhodl dotáhnout takový akciový "bonzbloček" do zdárného konce. Rád bych aplikoval jeho důsledné používání, hlava přeci jen stárne. Nechci nyní ještě dělat předčasné závěry a psát, k čemu jsem došel, jsem na počátku a nejsem přítel rychlokvašek :)

Jakmile mi to však bude dávat smysl, rád vás v případě zájmu seznámím, hned, jak to dotáhnu do finální podoby. Polotovarů je všude mnoho :)

Obrátím se tedy na vás, jestli se podělíte o vaše zkušenosti, třeba společnými silami dojdeme k efektivnějšímu řešení... So tedy používáte k zápiskům vy?


Já už léta používám na poznámky a úkoly OneNote od Microsoftu.

Já používám předpotopní propisku a papír. Měl bych ale také začít uvažovat nad nějakým digitálním poznámkovým blokem. Kromě .txt a .docx je to pro mě veliká neznámá.

přesně tak, v těch papírech se hůř vyhledává, zvlášť pak po zatopení :)

Začínal jsem v dávných dobách s Evernote. Po změně jejich politiky jsem hledal alternativu. Našel jsem Obsidian. Super app. Lokální textové soubory s markdown formátováním. Jen jsem hledal, jak udělat sync s mobilním zařízením. Takže jsem hledal a zkoušel jiné app, které sync měli v sobě. Po čase zkoušení jsem se vrátil zpět k Obsidiánu. Navíc poznámky mohu editovat i pomocí VS Code s instalovaným rozšířením Markdown. Mám poznámky i z jiných oblastí. A protože jsem na poznámky použil pro mě to nejlepší z Zettelkasten a PARA metody, mám poznámky krásně propojené. To znamená, že poznámka např Microsoft mi odkazuje na akcie, produkty, nastavení některých app. Najednou díky svým poznámkám ze svého života zjistíte, jak je všechno propojené :)

pěkný pěkný, děkuji za zkušenost... Ano evernote jsem také odstříhl zřejmě ze stejného důvodu :) rychle jsem koukl na Obsidian a vypadá zajímavě... Já žiju nyní v jablečném světě (NTB, tablet, iphone) takže se pokouším hledat řešení v jednoduchosti, bez použití 3. stran, včera jsem do noci něco testoval, rád bych to udržel jen v jedné nasdílené appce ve všech zařízeních. Pomocí tagu optimalizovat vyhledavání atd.. prostě jednoduchost, rychlost a stále u sebe :)

Partner

Taky jsem v systému Apple a jak píšeš, velké plus vidím to, jak to máš prostě všude hned, napíšeš v macu, máš to v mobilu a tak dále. Velkou výhodu ale vidím v tom tabletu, což tím zatím nedisponuji a mám "jen" mac a iphone, ale tablet chci také, protože v tomto vidím velké plus, brouzdat na macu a k tomu vedle si dělat poznámky na tabletu, osobně mi hodně pomáhá informace lépe vnímat, udržet si je když si je přepisuji. Něco na těch studiích bude, že se mozek učí lépe, když si to člověk píše/přepisuje. 😊 ...řekl jsem si, že tabletem se letos odměním za snad zisky z investic/obchodů a pak se nechám inspirovat vašemi apkami. 😊