S&P 500 ^GSPC 5,196.39 +0.30%
Tesla TSLA $179.88 -2.64%
Alphabet GOOG $172.82 +1.76%
Meta META $470.52 +1.04%
Nvidia NVDA $913.83 -0.82%
Amazon AMZN $189.34 +0.34%
Microsoft MSFT $412.52 -0.25%
Apple AAPL $181.76 +0.03%

Neviete do čoho investovať? Tieto 2 ETF fondy sú skvelou voľbou, 1 dokonca narástol posledný rok o 52%

Aktuálny trh je dosť ťažké predpovedať z pohľadu investovania do jednotlivých akcií a preto investovanie do ETFs môže byť výbornou voľbou. Preto som vybral 3 výborné ETFs, do ktorých môžete investovať počas aktuálneho DIP-u. Pokiaľ ste typ investora, ktorý sa moc nechce starať o svoje investície, tak ETF môže byť pre vás vybornou voľbou,

2 výborné ETF fondy, ktoré sú aktuálne v DIPE.

O tom, ktoré ETF sú dnes najvýhodnejšie, by sme mohli debatovať do konca dňa alebo týždňa. Avšak pre investorov, ktorí majú radi investovanie s dynamikou, sú to najlepšie ETF na nákup. Verejné služby, energie a materiály boli tento rok jedny z najlepších stávok na trhu. Okrem vysokého výnosu sa energetickým spoločnostiam naďalej darí, keďže investori hľadajú útek do bezpečia. Ešte pred začiatkom roku 2022 sa energetickým akciám darilo dobre a je to skupina, ktorá pokračuje v raste. A napokon, obmedzenia dodávok a prerušenia dodávateľského reťazca spôsobili, že materiály sa rozbehli.

Môžu tieto skupiny pokračovať v raste? Zatiaľ trend hovorí, že áno. Keď sa zmení trend, zmení sa aj náš postoj. 

Energy Select Sector SPDR Fund $XLE+0.3% 

Za posledných pár dní dostali energetické akcie spolu so zvyškom trhu výprask. Nepomáha, že Federálny rezervný systém hovorí o agresívnejšom pláne zvyšovania sadzieb, keď sa snaží bojovať proti inflácii. Pokiaľ ide o ceny energií, inflácia bola jedným z kľúčových faktorov, ktoré tlačili ceny vyššie. Za posledný rok tento fond vzrástol až o 51 %, čo je naozaj veľmi pekný nárast. Skupina Energy bola najvýkonnejšou skupinou za posledné tri, šesť a 12 mesiacov. V dôsledku toho sa XLE stalo jedným z najlepších ETF na nákup. Mimochodom, sektor verejných služieb je aj v týchto opatreniach druhou skupinou s najlepšími výsledkami.

Zdroj: Google Finance

Utilities Select Sector SPDR Fund $XLU+0.5% 

Ako už bolo uvedené vyššie, sektor verejných služieb je v poslednom čase veľmi silný. Vďaka tomu je fond Utilities Select Sector SPDR Fund jedným z najlepších ETF na nákup za posledný rok. Za posledných šesť mesiacov XLU vzrástlo o 9 %. To je celkom solídny výnos, najmä keď ETF vypláca aj 2,75% dividendový výnos. Verejné služby majú tendenciu byť „nudnou a bezpečnou“ investíciou na trhu. Tento sektor, známy skôr výnosom ako zhodnocovaním kapitálu, sa pohybuje pomaly, ale je spoľahlivý.

Zdroj: Google Finance

Aj keď to pre niektorých investorov nemusí byť dôležité, je dôležité identifikovať akcie s relatívnou silou v porovnaní s akciami, ktoré nedosahujú výkonnosť trhu. Tieto ETF fondy vykazujú stabilitu, ktorá je počas tohto obdobia dosť dôležitá a preto by som to považoval za veľmi dobrú alternatívu, pokiaľ sa až tak nechcete aktívne zaujímať o svoje investície, samozrejme toto nie je investičná rada len analýza zaujímavých ETF fondov.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

tak ten energetický spravil naozaj pekný rast...

tak energetika je posledný rok témou č.1 a asi to aj bude pokračovať

ja osobne si myslim, že energetika ako taká bude medzi TOP temami tejto dekady