S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Přemýšlím nad těmi brokery a chci se podrobněji podívat jak funguje Investown.

Co mi přišlo jako zajímavé doporučení tak například indigo patria.

Ok, mrknu na to.

@lukasnekvapil dej vědět :)

Partner

Ahoj, hezké názory, no uvidíš co vybereš. Já moc nepomohu, ale jen jak to mám u sebe, tak abych byl hodně likvidní a spalo se mi dobře. (zažil jsem už situaci životní kdy jsem žil s koruny na korunu, a to už nechci) tak na běžném účtu mám tak 2-3 výplaty. (abych prostě nemusel řešit jestli na denní věci mám či ne) a zbytek hned přes Revolut sypu na burzu. Jsem u eTora. Taky je tam úročení nevyužitých peněz jako u jiných brokerů, ale tedy já tam mám zatím 2% ...tudíž jestli Trading212 má 6%, tak to je hezký. 👍

Děkuji za popsání! 6 % je super z platformy, ale např. Trinity má na nové spořáky 6,3 %, je to sice minimální rozdíl, ale já počítám vše :)

Partner

Jj tak to je každopádně, taky beru kažné navýšení a nebo i malý zisk je pro mě zisk který se počítá. Trinity neznám se přiznám. 😃

@lukasandel Přesně tak!:) určitě koukni, minimálně na spořák mi to přijde velice fajn. Otázka je, jak dlouho takovou úrokovou sazbu podrží.

Ahoj, využívám Trading212. Investuju tam a část neinvestovaných a nevyužitých peněz se mi úročí 6%.

Zdravím a děkuji!

Mně dává smysl třeba placený Revolut, jsou tam také zajímavá procenta. Sám si ho neplatím, ale těch utilit je tam mnoho.

Víš nějak konkrátněji co tam nabízí?

Tak teď koukám, že možná odstranili zvýšené úročení na placených účtech Revolutu. Já mám 4,14% na USD po zdanění. EUR bude o něco nižší. GBP podobně jako USD.

@marekondrej1 Tak to už bohužel není moc zajímavé..

Já používám investiční rezervu u Portu.cz

Mohu se zeptat, jak to funguje ? :)

Oni to dávají na 14denní repo sazbu ČNB někam do banky. Ty máš procentuální výnos o 0,5 procent menší než je aktuální 14-denní reposazba ČNB. TZN. máš to pojištěné do 100 000 EUR, výběr je možný cca za 1 týden. A je to nezdaněné, tzn úroky pak musíš dát do DP.

@investor_tom  Děkuji za popsání, škoda, že jsem o tom nevěděl dříve.

také používám, nyní má Portu 5,75% s dalším snížení repo sazeb u ČNB bude klesat dále.

Penzijko, pokud jsi zaměstnancem a dostáváš pravidelné příspěvky od zaměstnavatele... Prostředky jsou likvidní a ty je můžeš kdykoliv (-minus daň) vybrat, reinvestovat a případně založit penzijko nové.

Nevím jestli by se mi v takovém případě penzijko vyplatilo, zároveň ještě nejsem zaměstnanec. Každopádně děkuji za doporučení. :)

Koukám, že třeba Trinity nabízí na nové spořáky 6,3%

212 není zdaněné, takže nezapomeňte přiznat;)

Trinity i oproti ostatním bankám má u nás nejvyšší zhodnocení co jsem koukal. Takže děkuji!

Trading 212 - 6% z hotovosti na uctu

Děkuji!