S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Autoritățile europene de reglementare aprobă achiziția Splunk de către Cisco

Reprezentanții UE au decis miercuri că tranzacția Cisco-Splunk nu ridică preocupări cu privire la încălcarea concurenței economice. $CSCO+0.6% $SPLK Am căutat compania acum 3 luni și a fost discutată aici și este destul de populară. Așa că vreau să abordez astăzi acest subiect ca să fie discutat în weekend. 😊

Tranzacția a fost anunțată în septembrie, Cisco fiind de acord să plătească 157 de dolari pe acțiune în numerar pentru Splunk. După anunț, nu a durat mult timp până când prețul acțiunilor a sărit rapid.

Comisia Europeană a decis miercuri și a aprobat astfel achiziționarea $CSCO+0.6% pentru 28 miliarde de dolari. Acordul nu încalcă legile antitrust. Aceasta a declarat că achiziția "nu va ridica probleme de concurență, având în vedere impactul său limitat asupra concurenței pe piețele pe care companiile sunt active, deoarece există un număr suficient de jucători alternativi".

Cisco a declarat că capacitățile de securitate ale Splunk $SPLK+0.2% completează portofoliul existent al$CSCO+0.6%, iar combinația "va oferi analize de securitate și acoperire de top în industrie, de la dispozitive la aplicații și până la cloud ". Chuck Robbins, CEO-ul Cisco, a adăugat că capacitățile lor combinate "vor susține următoarea generație de securitate și observabilitate cu ajutorul inteligenței artificiale"

CSCO

Cisco

CSCO
$48.06 $0.27 +0.56%
SPLK
$156.90 $0.39 +0.25%

Din ceea ce am urmărit din ultima dezbatere de aici, voi ați fost de acord să cumpărați undeva între 40-50 de dolari pentru $CSCO+0.6%. Bineînțeles că prețul mai mic ar fi mai bun. Cum îl vedeți acum, după aprobare? 😊... Achiziția acestei companii le va aduce cu siguranță o schimbare în AI. Dar va fi suficient pentru a ține pasul cu concurența?


Achiziția mi se pare inutil de costisitoare, chiar dacă are sens din punct de vedere strategic.

Nu am studiat-o mai mult, dar am citit din primele reacții că este scumpă. Ei bine, dar să sperăm că știu ce fac și, așa cum scrieți, are sens pentru ei.

Îmi amintește de achiziția Seagen de către Pfizer. În cazul Cisco, scăderea bruscă a cursului de schimb în momentul în care a fost anunțată achiziția ne spune multe despre aceasta.

@adam_32_kk Deci, nu știu nimic despre chestia cu Pfizer, dar da, sunt de acord că nu a fost ieftin. Vom vedea, eu doar urmăresc, dar nu cumpăr, am pus un clopot doar pe acel preț de 46 de dolari când a căzut acolo, m-aș uita mai mult la ea atunci dacă ajunge acolo. 😊

Mie mi se pare că arată bine și, din punctul meu de vedere, are potențial. :)

Vă mulțumim pentru informații. Ei bine, trebuie să verific, recunosc că nu m-am uitat încă, nu prea fac multe în jurul oricărei lucrări în weekend, deși iau investițiile ca hobby pentru că îmi place, dar voi verifica în timpul săptămânii. Așadar, ați lua în considerare $CSCO+0.6% pentru portofoliul dumneavoastră? 😊

Am înțeles, suntem destul de asemănători, altfel Cisco nu este chiar o companie din sectorul meu de investiții, dar o poziție/speculație mai mică nu m-ar deranja. :)

@nicofunar Fac IT un pic și îmi place să am acest sector, dar pariez pe companii mai puternice și mai stabile, cum ar fi MSFT,APPLE sau GOOGL ... dar poate doar ca o speculație ceva care ar putea crește în continuare poate mai mult ar fi frumos. Cu siguranță nu mă voi arunca în asta. 😁

@vioreldumitru Și ăsta e lucrul principal și frumos, că toți avem preferințe diferite! Oricum, titlurile astea mari sunt blocurile mele de construcție ai putea spune :D cu siguranță sunt excelente pentru diversificare!

@nicofunar Da, îmi place și mie teza noastră. Poate ne întâlnim personal la o reuniune cândva. 😊

@vioreldumitru Cred că dezbaterea noastră ar fi cel puțin benefică, așa că sper să fie cât mai curând la reuniune!

@nicofunar Așa cred și eu și s-ar putea să nu mai fie vorba de investiții. Mă întreb care ar putea ieși lângă tine, la ce oră? ... Pentru că nici eu nu pot să mă duc la toate.

Ei bine, eu nu dețin acțiuni, dar dacă aș deține, această veste m-ar bucura. Arată destul de bine, acțiunile nu sunt atât de mari și se poate vedea potențialul de acolo, iar mie îmi place destul de mult această viziune. Probabil că ar trebui să mă uit mai în detaliu, dar dintr-o privire rapidă acolo acum și din ce scrii tu nu arată rău deloc :D

Nici eu nu dețin acțiuni, dar mă voi uita și eu la ele și voi lua în considerare cumpărarea. :)

Minunat, am aceeași abordare :)