S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Korekce na $BTCUSD+0.6%

Je to snad poprve, kdy pri poslednim rustu BTC od 30k se otevrela moznost pro otevreni dlouhých pozic pro ty, kteri si jiz mysleli, ze je vse ztraceno. ale stoji to opravdu za to? Jsou ETF jiz zapoctena? A co dubnový halving? A koneckoncu trend je jasny… stoji to za zvážení…

Vote to see the results! 61 answers already!

Takhle nad tím příliš neuvažuji, posílám si do něj z long therm hlediska.

Já BTC držím dlouhodobě a posílám tam pravidelně peníze a když se propadne, tak budu zase přikupovat.

Tomuhle opravdu nerozumim. Vim, ze to nelze moc porovnavat s nakupem akcii nebo jinych aktiv, ale vazne cekate nekdo na zasadni propady, abyste udelali nejake nakupy? Posilate penize na sporak jen kdyz vam tam rostou uroky? Kdyz si udelate pruzkum u nejake akcie, mate tam urcitou prumernou nakupku, tak uz pod ni pak nikdy nenakupujete?

Nehlede na to od 30k bylo nekolik 10% propadu, takze na tom aktualnim je vse uplne stejne jako kdybyste nakoupili uz pred schvalenim ETF, kdy se rikalo, ze je to uz zapocitane v cene;))

Kam timhle mirim? Pokud si myslite, ze pro Vas ma smysl nakupovat jen kdyz to udela dalsich 100%, tak je pak jedno jestli nakoupite za 70k ne?;)

Pokud chcete udelat dalsich x10 a cekate na navrat na 15-20k, tak Vam preji pevne nervy a trpelivost a pokud se to stane, tak jsem zvedavy za jakych okolnosti to bude a rekl bych, ze nebudou uplne priznive a vy to tam stejne nenakoupite.

Prvne si uvedomte jakou pro Vas ma BTC hodnotu a jestli ho budete drzet jen po ceste nahoru nebo jste schopni prekonat i pripadny 50% propad a nejlepe tam jeste nakupovat.

Jen bych se pozastavil nad konstatovanim ze je Etf zapocteno v cene... pokud u bitcoinu ktery nema "vlastni vnitrni hodnotu" tak pak by se cena nikdy teoreticky nemohla menit preci by vse uz melo byt zapocteno ... nikdy nemuzes vedet co "je zapocteno" neni to akcie kdy vykon nebo trzby prekvapi... u bitcoinu me to prijde spis takovy to FOMO a cim vic se onem bude mluvit tim le pro nej😇

Já osobně neuvažuji nad tím co je zapocteno, jen se odkazuji na titulek. Ale kdyz uz bych nad tim musel premyslet, tak bych rekl, ze tam asi nebude zapocitane to FOMO kvůli halvingu a ETF co přijde až to dá 100k;)

Přesně to co tady popisuješ sem si musel v hlavě několikrát přebrat a dneska už je to v klidu, spekulace už tady dávnou nemají cenu. Za ty peníze co se to dá koupit teď, to bude opravdu hudba budoucnosti v roce 2030, ale na to nespoléhat. Spíš mám za to že btc je prostě budoucnost a věřím mu. Za mě už ani nejde o tu volatilitu, spíš to vnímám že je dollar slabý vůči bitcoinu, než -li naopak. Mnohem líp se mi tak spí. Prostě míchat krypto a fiat měnu jde teď, ale až si tím budeme za 60 let kupovat rohlíky a pleny tak to úplně vymizí. Nehledě na to že po vytěžení to bude stát úplně jiný peníze a to se říká že nastane v rozmezí letošního září až dvou let do budoucnosti (matematicky spočítáno na základě růstu poptávky)

Partner

Jakou formou je nejlepší otevřít pozici v BTC dle tebe? Tohle téma jsem vždy obloukem odcházel a za mě, sám nevím jestli by mělo význam vstupovat při aktuálních hodnotách?

Ja osobne netusim :) pokud se ptas jestli peněženku nebo jinou formu, mam nakoupeno jen u etoro… popravde jsem i premyslel, vzhledem k polštáři, ze bych jeste dokoupil :) ale pak si vzdy vzpomenu na předešlé dva roky :))

Já takhle vzpomínám od 2019, možná i dýl. Letos už sem to nevydržel a naskočil sem na 52$k a mít teď cash tak dokupuju.