S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

3 infrastrukturní akcie, které za poslední rok vyrostly o více než 40 %

Redakce Bulios
18. 3. 2024
6 min read

S nástupem infrastrukturního boomu v USA se otevírají široké možnosti pro investory, kteří hledají stabilní akcie. Díky impozantním projektům financovaným zákonem o investicích do infrastruktury a pracovních míst se objevují nové příležitosti k růstu a zisku. Tento ambiciózní legislativní krok přinesl do popředí některé společnosti, které mají potenciál vytěžit z rozmachu infrastrukturního rozvoje. A právě tyto špičkové akcie by měli mít investoři pečlivě na watchlistu, neboť mohou nabízet stabilní výnosy a potenciál pro dlouhodobý růst.

Infrastrukturní projekty financované IIJA představují obrovskou příležitost pro společnosti, které se zabývají stavebnictvím, dopravou, energetikou a dalšími oblastmi infrastruktury. Tato iniciativa, která má za cíl modernizaci a rozšíření americké infrastruktury, generuje obrovské množství investic a zakázek v celé zemi. To znamená, že společnosti působící v těchto odvětvích můžou mít před sebou obzvláště slibné období. .

Caterpillar $CAT+1.3%

Caterpillar se již desítky let drží své pozice jako předního výrobce stavebního a těžebního vybavení. S více než 90letou historií a působením po celém světě si společnost získala důvěru zákazníků díky svým spolehlivým produktům a inovativnímu přístupu k technologiím. Výsledky za rok 2023 ukazují na impozantní čísla. Tržby společnosti dosáhly 67,1 miliard USD, což představuje 13% nárůst oproti předchozímu roku. Tento růst je důsledkem silné poptávky po stavebním vybavení ze strany amerických infrastrukturních projektů, které kompenzují klesající poptávku v Číně.

CAT
$335.44 $4.37 +1.32%
Fair Price: $305.81
Dknehcog: 1.61%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Caterpillar se však nezaměřuje pouze na prodej svého vybavení, ale také na dlouhodobé vztahy se zákazníky a podporu po celou dobu životnosti jejich produktů. Společnost investuje do inovací a vývoje nových technologií, které zvyšují efektivitu a bezpečnost provozu. S ohledem na rostoucí potřeby infrastruktury v USA a potenciál dalších globálních projektů se Caterpillar stává klíčovým hráčem v oblasti stavebního vybavení a stabilní investiční příležitostí pro investory.

CAT
$335.44 $4.37 +1.32%

Výnosy akcionářům společnosti Caterpillar možná činí jednu z nejlepších akcií v oblasti infrastruktury, kterou lze koupit. Společnost se nebojí odměňovat své akcionáře a v roce 2023 vrátila 7,5 miliardy dolarů prostřednictvím dividend a zpětných odkupů. S rekordním růstem dividend, který trvá již 30 let, a stabilními výsledky, nabízí Caterpillar investorům příležitost zapojit se do prosperujícího odvětví infrastruktury s vysokým potenciálem růstu.

Quanta Services $PWR-0.4%

Quanta Services se stal synonymem pro inovativní a spolehlivá infrastrukturní řešení v USA. Od modernizace elektrických sítí po rozvoj obnovitelných zdrojů energie, společnost se stala nepostradatelným partnerem pro náročné infrastrukturní projekty. S více než dvaceti lety zkušeností a stovkami úspěšně dokončených projektů se Quanta Services stal jedním z klíčových hráčů v této oblasti.

Ve svém posledním finančním výkazu společnost oznamuje rekordní čísla, která jen potvrzují její vůdčí postavení. Tržby za rok 2023 dosáhly úctyhodných 20,88 miliard dolarů, což představuje 22% nárůst oproti předchozímu roku. Tento růst ještě umocňuje fakt, že Quanta Services uzavřela rok 2023 s nevyřízenými položkami ve výši 30,1 miliard dolarů, což naznačuje další potenciál pro budoucí rozvoj a expanzi.

PWR
$255.00 -$1.01 -0.39%

S předpokládaným nárůstem infrastrukturních projektů financovaných IIJA se Quanta Services může stát jednou z nejzajímavějších akcií roku 2024. Společnost očekává další zakázky v druhé polovině roku a má pevně stanovené cíle pro další rozvoj svých služeb. S více než 46 000 projektů podpořených IIJA se Quanta Services stává klíčovým hráčem na poli modernizace americké infrastruktury.

Vulcan Materials $VMC+1.8%

Vulcan Materials je pravděpodobně nedoceněný hrdina ve světě stavebních materiálů, který má vliv na každodenní život mnoha Američanů. S více než 90% tržním podílem ve výrobě kameniva ve Spojených státech se společnost řadí mezi největší hráče. Při pohledu na poslední výsledky zaznamenává společnost impozantní čísla. v roce 2023 dosáhly tržby Vulcan Materials 6% nárůstu oproti předchozímu roku, což potvrzuje sílu a stabilitu společnosti v době růstu a expanze.

Díky svým lokálním lomům, které umožňují efektivní dodávky kameniva do všech částí země, je Vulcan Materials ideálně postaven k těžení z rostoucí poptávky po stavebních materiálech. Společnost také investuje do inovací a udržitelných technologií, což jí umožňuje být v čele vývoje ve svém odvětví. S více než 15,6 miliard tun pravděpodobných a prokázaných zásob kameniva se společnost nachází v unikátní pozici, která jí umožňuje efektivně reagovat na poptávku a zůstat konkurenceschopnou.

VMC
$264.41 $4.68 +1.80%

Investice do Vulcan Materials se stávají stále atraktivnějšími, zejména s ohledem na očekávaný nárůst infrastrukturních projektů v USA. Společnost má pevný základ, který jí umožňuje prosperovat v obdobích růstu a stability. S rostoucí potřebou stavebního materiálu ve stávajících i nových projektech se Vulcan Materials může stát klíčovým hráčem v oblasti stavebních materiálů a investiční příležitostí s vysokým potenciálem růstu.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.