S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

🚀💡 Novinky ze světa technologií! 📱💻

Podle zprávy agentury Bloomberg News Apple $AAPL-0.3% zkoumá možnost spolupráce se společností Google $GOOGL+10.2% ohledně integrace umělé inteligence Gemini do iPhonu!

Jednání se zaměřují na licencování Gemini pro nové funkce v softwaru iPhonu, ale podrobnosti zatím nejsou jasné.

📈 Akcie Alphabetu poskočily o více než 6 %, i Apple zaznamenal nárůst o 2,5 %, což musí být pro akcionáře Applu aspoň malé povzbuzení, když akcie nezačaly nový rok zrovna nejlépe.

GOOGL
$171.95 $15.95 +10.22%
GOOGL
$171.95 $15.95 +10.22%
Target Price
141.26 (-17.85% Downside)

Pravděpodobně se do června žádná dohoda neoznámí, ale potenciální spojení by mohlo Googlu pomoci dostat se k více než 2 miliardám aktivních zařízení Apple. To prohlubuje dlouhodobou spolupráci Alphabetu a Applu, jelikož Google je výchozím vyhledávačem ve webovém prohlížeči Safari.

Pro Alphabet je to velmi zajímavá novinka, jelikož by mohl aspoň lehce dotáhnout Microsoft $MSFT+1.8% a dostat svojí AI mezi více lidí.

🔍 Tato spolupráce by mohla překonat obavy o pomalém zavádění aplikací umělé inteligence od Applu a podpořit snahu vyhledávacího giganta zvýšit svou přítomnost.

AAPL

Apple

AAPL
$169.30 -$0.59 -0.35%
AAPL

Apple

AAPL
$169.30 -$0.59 -0.35%
Target Price
190.69 (+12.63% Upside)

Na druhou stranu mě celkem mrzí a jako investora zaráží, že Apple nepřichází s inovacemi na poli AI a není lídrem v této oblasti. Přeci jenom Siri byla poprvé v iPhonu 4S v roce 2011 a dnes už by si určitě zasloužila více vylepšení a mnoho nových funkcí.

Jaký máte na toto oznámení názor? Taky vám vadí, že se Apple více neangažuje v rozvoji AI?


Jako proc ne, obe firmy to navzajem dost posili a zase o kus utecou konkurenci

Takhle asi proč, vnímám jak pozitiva, tak i negativa. Jsem rád že GOOGL roste a dělá mi radost. O Apple se nebojím, ale dlouho už Apple nevydal nic co by nějak významněji společnosgi pomohlo jak v úspěchu, tak v ziskovosti. Kdyby se Apple na To AI zaměřil více a přišel by úplně s něčím novým, tak by to Apple mohlo trochu oživit.

Přesně tak, jako je hezké každý rok představit nový iPhone a Watche, ale těm lidem budou muset nabídnout něco víc. Apple by měl být špička v inovacích.

Přesně tak👍

Taky jsem toto četl a za mě je to jedině Ok, Apple mám moc rád a jejich produkty využívám protože jsem si už na ten jejich systém zvykl a je to opravdu velmi rychlé, plynulé a bez nějakých záseků a péče, jako muselo být u windows ...tudíž tohle spojení, spolupráce je za mě dobrý krok. 😊

To já mám Apple produkty taky moc rád a sám je používám, jen mě trošku mrzí, že Apple nemaká na něčem svém. Přece jenom v nových technologiích je vždycky "jednička".

To máš pravdu a chápu tě. Na druhou stranu, zase možná síla bude i v tom, že nemusí od začátku vymýšlet něco nového, prostě když vezmu jejich produkt na čem vyrostli, mobily ...tak prostě sledovali něco co je už na trhu, "tajně" si to pak kutili u sebe a vydali produkt který prostě byl top. Tohle teď věřím že bude s těmi brýlemi. 😊

@lukasandel Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, ale Apple vision se mi moc líbí.  Doufejme, že někde v garáži na něčem pracují 😉

Ta dohoda bude zajimava jestli dopadne .... kazdopadme bude zajimave co to bude znamenat pro apple skrz uzavreny system a jaka data bude chtit "sdilet" zda to nebude jen zpristupneni modelu jako takoveho za nejaky poplatek - bez toho bude tezke se o necem bavit😇 kazdopadne google a microsoft maji tolik dat kolik by apple sbiral dalsi roky a tezko s tim jak si kazdej najednou potrebuje vyprosovat aby se na nem model neucil😎😂