S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

🚀💡 Noutăți din lumea tehnologiei! 📱💻

Potrivit unui raport al Bloomberg News, Apple $AAPL-0.3% explorează posibilitatea de a colabora cu Google $GOOGL+10.2% pentru a integra Gemini AI în iPhone!

Negocierile sunt axate pe acordarea de licențe pentru Gemini pentru noi funcții în cadrul software-ului iPhone, însă detaliile nu sunt încă clare.

📈 Acțiunile Alphabet au crescut cu mai mult de 6 %. Apple a înregistrat, de asemenea, o creștere de 2,5 % ceea ce trebuie să fie cel puțin un mic impuls pentru acționarii Apple, luând în considerare faptul, că acțiunile nu au început tocmai bine noul an.

GOOGL
$171.95 $15.95 +10.22%
GOOGL
$171.95 $15.95 +10.22%
Target Price
141.26 (-17.85% Downside)

Înainte de luna iunie, nu este probabil să fie anunțat niciun acord, însă o potențială fuziune ar putea Google ar putea ajuta Google să obțină mai mult decât 2 miliarde de euro 2 miliarde de dispozitive active Apple. Acest lucru aprofundează o colaborare de lungă durată între Alphabet și Apple deoarece Google este principalul motor de căutare în browserul Safari.

Aceasta este o veste foarte interesantă pentru Alphabet, deoarece ar putea cel puțin să recupereze decalajul față de Microsoft $MSFT+1.8% și să își facă AI-ul să ajungă la mai mulți utilizatori.

🔍 Această colaborare ar putea să diminueze îngrijorările legate de implementarea lentă a aplicațiilor de inteligență artificială de către Apple și să stimuleze eforturile gigantului de căutare de a-și spori prezența.

AAPL

Apple

AAPL
$169.30 -$0.59 -0.35%
AAPL

Apple

AAPL
$169.30 -$0.59 -0.35%
Target Price
190.69 (+12.63% Upside)

Pe de altă parte, ca investitor, sunt destul de trist și nedumerit, că Apple nu a venit cu inovații în domeniul AI și nu este un lider în acest domeniu. La urma urmei Siri a fost introdusă pentru prima dată în iPhone 4S în 2011 și cu siguranță, ar fi meritat mai multe îmbunătățiri și noi funcționalități până în prezent.

Ce părere aveți despre acest anunț? Sunteți și voi deranjați de lipsa de implicare a Apple în dezvoltarea AI?


De ce nu, cele două companii se vor consolida reciproc și vor depăși din nou concurența.

Acesta este probabil motivul pentru care văd atât aspectele pozitive, cât și cele negative. Mă bucur că GOOGL este în creștere și mă face fericit. Nu sunt îngrijorat de Apple, dar a trecut mult timp de când Apple a lansat ceva care să ajute compania în mod semnificativ, atât în ceea ce privește succesul, cât și profitabilitatea. Dacă Apple s-ar concentra mai mult pe Acea inteligență artificială și ar veni cu ceva complet nou, ar putea revitaliza Apple un pic.

La fel cum este frumos să introduci un nou iPhone și un nou Watt în fiecare an, dar va trebui să le oferi ceva mai mult acelor oameni. Apple ar trebui să fie vârful de lance al inovației.

Exact👍

Am citit și eu acest lucru și pentru mine este doar Ok, îmi place foarte mult Apple și folosesc produsele lor pentru că sunt deja obișnuit cu sistemul lor și este într-adevăr foarte rapid, lin și fără nici un sughiț și grijă așa cum trebuie să fi fost cu windows ...așa că această conexiune, cooperare este un pas bun pentru mine. 😊

Îmi plac prea mult produsele Apple și le folosesc și eu, doar că îmi pare puțin rău că Apple nu lucrează la ceva propriu. La urma urmei, este întotdeauna "numărul unu" în materie de tehnologii noi.

Aveți dreptate și înțeleg. Pe de altă parte, din nou, poate că punctul forte va fi și faptul că nu trebuie să inventeze ceva nou de la început, ci doar să ia produsul cu care au crescut, telefoanele mobile...deci au urmat ceva care este deja pe piață, "în secret" au umblat la el și apoi au lansat un produs care a fost doar de top. Este ceea ce cred acum că se va întâmpla cu ochelarii. 😊

@vioreldumitru Vom vedea cum va evolua, dar îmi place mult viziunea Apple. Să sperăm că lucrează la ceva undeva într-un garaj 😉.