S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Chcete luxusný pasívny príjem? Toto sú dividendové superhviezdy s výnosmi v rozmedzí 9-13%

Nákup dividendových akcií je šikovný spôsob, ako sa orientovať na turbulentnom trhu a historicky vysokej inflácii. Tieto výnosové akcie majú priemerný výnos 10,73 %, čo je naozaj luxusné, pretože to dokáže pokryť aj vysokú infláciu. 

Chcete si zabezpečiť luxusný pasívny príjem? Tieto spoločnosti sú potom správnou voľbou.

Spomedzi mnohých úspešných stratégií, z ktorých si investori môžu vybrať, snáď žiadna nemá lepšie výsledky ako nákup dividendových akcií a v tomto článku si analyzujeme 3, ktoré sú ozaj nadpriemerné.

AGNC Investment Corp.: 12,98 % výnos $AGNC+1.1% 

Prvou akciou s ultravysokým výnosom, ktorá môže skutočne naplniť vrecká investorov pasívnym príjmom, je hypotekárny realitný investičný fond (REIT) AGNC Investment Corp. AGNC je nielen mesačným platiteľom dividend, ale odmenili svojich akcionárov dvojciferným výnosom za 12 z posledných 13 rokov, čo je naozaj obdivuhodné. Cieľom hypotekárnych REIT bez toho, aby to bolo príliš komplikované, je požičiavať si peniaze za nízke sadzby krátkodobých pôžičiek a použiť tento kapitál na nákup dlhodobých aktív s vyšším výnosom, ako sú cenné papiere kryté hypotékou (MBS). Cieľom je zväčšiť rozdiel medzi priemerným výnosom z vlastnených aktív mínus priemerná úroková sadzba úveru. Táto „medzera“ je oficiálne známa ako čistá úroková marža.

Hoci veci nie sú v súčasnosti pre AGNC ideálne, história ukázala, že ploché výnosové krivky netrvajú príliš dlho. A čo viac, vyššie úrokové sadzby by mali mať pozitívny vplyv na výnosy, ktoré spoločnosť získa z budúcich nákupov MBS. Inými slovami, trpezliví investori by mali byť svedkami zdravej expanzie čistej úrokovej marže AGNC. Investori by sa mali cítiť bezpečne aj s vedomím, že 79,7 miliardy USD z investičného portfólia AGNC vo výške 82 miliárd USD k 31. decembru 2021 tvoria cenné papiere agentúry. Aktívum agentúry je podporované federálnou vládou v prípade zlyhania. Táto dodatočná ochrana umožňuje AGNC obozretne využívať pákový efekt na zvýšenie svojho potenciálu zisku.

Sabra Health Care REIT: 10,16% výnos $SBRA+0.8% 

Sabra sa za posledných šesť rokov pomerne dôsledne pohybovala medzi 6% a 11% výnosom, čím sa jej súčasný 10,2% výnos dostal na najvyšší strop nedávneho rozpätia. Ku koncu roka 2021 vlastnila Sabra v Spojených štátoch 416 zdravotníckych zariadení – tj kvalifikovaných ošetrovateľských a seniorských komunít. Pandémia COVID-19 bola, aspoň spočiatku, pre túto spoločnosť absolútnou katastrofou. Aj keď Sabra tieto zdravotnícke zariadenia prenajíma, nie prevádzkuje, COVID-19 mal na seniorov jednoznačne negatívny dopad. To viedlo k poklesu obsadenosti bývania kvalifikovanými ošetrovateľmi a seniormi a reálnej možnosti, že nájomníci zo Sabry nebudú platiť nájomné.

Od začiatku roka 2021 sa však veci výrazne zlepšili. Miera obsadenosti seniorov v oblasti kvalifikovaných opatrovateliek a seniorských domovov dosiahla dno pred viac ako rokom. Keďže miera zaočkovanosti stúpa a COVID-19 (pravdepodobne) sa stáva endemickým ochorením, miera obsadenosti by sa mala naďalej zvyšovať. Ako celok Sabra od začiatku pandémie inkasovala 99,6 % svojho predpokladaného nájomného. Sabra tiež prepracovala hlavnú nájomnú zmluvu s hlavným nájomcom (Avamere), ktorý má problémy počas pandémie. Táto nedávno zmenená a doplnená dohoda poskytuje Avamere určitý priestor na vydýchnutie a zároveň umožňuje spoločnosti Sabra generovať viac v budúcom nájomnom, ak sa prevádzkový výkon Avamere zvýši. Sabra minulý rok investovala 419 miliónov dolárov do nových investícií – je rovnako nemožné ignorovať perfektné postavenie Sabry, keďže populácia starne

Antero Midstream: výnos 9,05 % $AM+1.4% 

Treťou a poslednou dividendovou akciou s ultra vysokým výnosom, ktorá môže generovať množstvo ročných príjmov, je Antero Midstream. Takmer 9,1% výnos spoločnosti Antero je najnižší na tomto zozname, ale stále by prekonal 12-mesačnú mieru inflácie 8,5% v marci v USA. Pre niektorých investorov nemusí byť myšlienka dať peniaze do práce v ropnom a plynárenskom priemysle príťažlivá. Antero Midstream je však úplne iná spoločnosť, ktorá bola imúnna voči divokým výkyvom na trhoch s ropou a zemným plynom.

Rieši prácu sprostredkovateľa v energetickom komplexe. Konkrétne sa zaoberá zberom, kompresiou, spracovaním a dodávkou vody pre producenta zemného plynu Antero Resources  v Apalačskej panve. Strední poskytovatelia sa zvyčajne spoliehajú na zmluvy s pevným poplatkom alebo na základe objemu, čo ponecháva malú neistotu, pokiaľ ide o ročný prevádzkový peňažný tok. Transparentný výhľad umožňuje stredným poskytovateľom vynakladať kapitál na infraštruktúrne projekty bez toho, aby to ovplyvnilo ziskovosť alebo štvrťročnú distribúciu.

Jednou z najzaujímavejších vecí, ktoré si investori môžu všimnúť na Antero Midstream, je, že spoločnosť minulý rok skutočne znížila svoje výplaty o 27 %. Za normálnych okolností by zníženie dividend bolo varovnou vlajkou, ale nie v tomto pripade. Antero Resources má v pláne zvýšiť ťažbu zemného plynu, ktorú vlastní Antero Midstream. 

Myslím si, že je si z čoho vybrať, čo sa týka tohoto zoznamu. Tie dividendy sú naozaj nadpriemerné a ukazuje sa, že dividendové akcie sú naozaj dobrou zábezpekou proti inflácií v týchto časoch. Pri inflácií 8% nájsť spoločnosti s dividendou vo výške 9% a viac považujem za veľmi dobrý krok, avšak je to len môj názor a nie investičná rada.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

V lednu jsem nakoupil $HLAG a $RRTL , víceméně abych neměl skoro všechno v dolarech (založil jsem účet v €). Nikdo na ty firmy neupozorňoval, jako by jiné než v $ obchodované akcie nebyly zajímavé. Chtěl jsem diverzifikovat a na M.Fool už jsem trochu alergický (jejich tipy byly často propadáky). Hapag Lloyd mě příjemně překvapil stálým růstem a teď i příslibem dividend. RTL po silném růstu propadnul, ale budu držet dál - propad pokryje dividenda. 

Obě firmy jsou ohledně dividend zajímavé.

Mám tyhle společnosti rád. Jen bych podotknul. že je vhodný bedlivě sledovat, protože se může stát, že pro ně ta dividenda nebude udržitelná a sníží ji. Neříkám že se to stane, jen že je to možnost a chce to sledovat

Jasne však to áno, každú investíciu si treba aspoň pasívne Sledovať

agnc furt prikupuju

tak máš potom zabezpečenu naozaj luxusnu dividendu

toto je članok pre @dividendovykral  haha

Teraz čo si vybrat ? 🧐

Mne sa to $AM+1.4% dost paci

Aj keď spomedzi ostatných najnižšia dividenda

Naozaj krásne dividendy

áno vysoký nadpriemer