S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

$BA+0.5% Boeing - Je čas pro vstup do pozice?

Nejsem moc přítel leteckých společností ani výrobců letadel ve svém PTF. Před mnoha lety, když jsem začínal, nějaké pokusy proběhly, ale co si budeme nalhávat...

U leteckých společností je poměrně velké a hlavně nečekané riziko omezení, jako tomu bylo například v dubnu 2010 (Island), který nás koneckonců zlobí i dnes.

Výrobci nejsou o nic čitelnější, jakákoli špatná informace se rychle a především silně propíše do poklesu akcie, člověk se tak zaseká zase na poměrně dlouho dobu, než se společnost oklepe... Nemusíme zacházet daleko, konkrétně nyní je tu model 737.

I přes výše zmíněná negativa však Boeing z mého pohledu nevypadá úplně marně. Koreluje nám kolem ročních minim, zakázek má dost, narazil jsem i na další podporu. Myslím, že je čas si udělat bližší rozbor $BA+0.5%


Ahoj, za mě určitě ne. Boeing býval opravdu kvalitní firmou, ale poslední roky to jde dolů. Kdybych chtěl mít výrobce letadel, tak kupuju Airbus. 
Jinak doporučuju dokument o Boeingu na Netflixu, celkem pěkně popsané problémy s 737 Max.

@ondar007 @lukasnekvapil @davidpolanek  Děkuji všem za názory, lehkou analýzu jsem si nakonec udělal. Nejedná se o nic převratného s nekonečným potenciálem, ale vzhledem k vašim "nedoporučením" jsem se rozhodl spekulativně s hodnotou kolem 4% PTF do $BA vstoupit. Pokud bych tak neudělal, tato diskuze by vyšuměla a výsledek bych se nedozvěděl :) Preferuji vlastní zkušenost :)

Dívám se na to podobně jako to, nicméně jsem volný cash hodil v tuto chvíli směr REIT. Nicméně dále sleduji a o vstupu uvažuji.

:) děkuji z podporu :) uvidíme, je důležité investovat jen to, o co můžeme přijít :) Takže jsem v klidu...

@dolarovyhamoun No gl no:) očekávám do 2 týdnů dalších -5%...

@davidpolanek jak jsem již psal, alespoň zůstanu ve hře díky pozici :) Nemám rád teoretická portfolia, coby kdyby... jakmile tam člověk není finančně interesovaný, situace je naprosto nesrovnatelna... Nikomu pokles nevyvracím, ale takhle musím sledovat :) takovej autobič na lenocha :)

Jen si sem uložím :) Premarket +3%


Dave Calhoun z Boeingu oznámil záměr odstoupit z funkce CEO společnosti, která se v letošním roce potýká s řadou incidentů.

(Bloomberg)

Zazmrdovaný korporát, který kašle na bezpečnost? Ani náhodou 😁

Mohu poprosit o složení Tvého PTF abych si udělal představu o "nekorporátech"? Předem děkuji, věřím, že to bude přínosem i pro ostatní.

Řekněme že problém není úplně v tom, že to je korporát. Takových je hodně, ale když převezmou vládu MBA a řeší pouze peníze a ne zákazníky, nebo nedej bože kvalitu výrobků, pak to takhle dopadá. A zrovna u BA je průšvih, že to už řeší víc než 6 let a vypadá to, že se to spíš zhoršuje, než že by se to zlepšovalo. V týhle firmě bude něco hodně schilýho.

A jen tak mezi řečí, pokud jsi to tu v jiných diskuzích nezahlíd, já jsem čerstvě 100% Tesla. Zbytek jsem nedávno prodal (ne že by toho bylo oproti Tesle nějak moc...). Necháme 10+ let fermentovat a uvidíme, kolik nakonec zbyde na důchod.

Cena je sice nízko, ale z jakého důvodu. Těch věcí kvůli kterým je akcie dole je spousta a ani jedna se mi vůbec nelíbí. Pro mě by to tedy byl moc veliký risk a krok do neznáma.

Teď? Definitivně ne. Těch kauz a problémů narůstá a čím déle to trvá, tím více toho vylézá na povch.

Jak jsem si dříve myslel že je to otázka dvou týdnů, tak teď je jasný že ten průser z výrobou, nekvalitou, je několika násobný. Nástup teď je odsoudit svoji pozici na delší ztrátu. Teda za mě.

Navíc úřady ještě neřekli poslední slovo a teprve nedávno začalo i oficiální vyšetřování, tohle za mě fakt není dobrý nápad.

Děkuji za reakci, popravdě jsem se k tomu včera nedostal, tak to nechávám stále otevřený a pokud je to jak píšeš, tak se dá, že čas hraje pro nás :)