S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Zatím jen takový lehký průzkum... ANO / NE

S jsme diskutovali na téma, které na první pohled s investováním nesouvisí. Jedná se o nepřímé činnosti, které ovlivňují naše investiční rozhodování, nakonec jsme však došli k závěru, že právě dost možná tyto věci hrají v investování někdy prim.

Každý investor zná to nepříjemné svrbění prstu, když se snaží rozhodnout, kdy prodat akcie, jejichž cena závratně roste a začíná to být podezřelé. Častější situace jsou ty, kdy a zda vůbec uzavřít pozici ve ztrátě, i když víme, že už je pozdě a vlak stále ujíždí. Podvědomí nám napovídá něco jiného a v nás se to pere... ano, psychika a reálné rozhodování hrají klíčovou roli.

Abychom se těmto nepříjemným situacím vyhnuli, je třeba dodržovat jisté zásady disciplíny, píle, plánování, analýzy a vlastně mnohem, mnohem více.

A nyní již konečně k samotnému dotazu:

Máte zájem o taková "okénko", kde bychom se podrobněji věnovali nejen těmto tématům a každý by si mohl odnést to, co se mu hodí?

Vote to see the results! 23 answers already!

Jako..někde sem slyšel že disciplína a strategie hravě předčí veškerý analýzy a všechny ukazatele, do jednoho. Takže něco v tomhle rázu by určitě bodlo, sám sem nevyrovnaná snůžka bordelu a takovej trénink by určitě pomohl.

Partner

Přesně jak píšeš 💪🏻 Super na tom je, že tohle je zábavné vzdělávání (teda aspoň u mě), než sedět v lavici a poslouchat monotónní učitele. Jen to samoučení občas zabolí peněženku 😁

furt lepší než dobíjet na Tipáči :D

Partner

@richardegri tak to každopádně 😂 A ještě věnovat čas úplně zbytečným analýzám utkání a střelců 😂😂

@filiptimulak Tam jsem chodil v 15ti :-D

Partner

@dolarovyhamoun důležité je, že to včas omrzelo 😂

Partner

Jak by takové okénko vypadalo? Co by bylo obsahem? Máš na mysli, jak trénovat a nastavit svou psychiku při těchto momentech nebo řešení konkrétních společností? S posilováním své mysli a psychiky souhlasím 100% a rád se do takového projektu přidám, jelikož je to opravdu “gróó” samotného investování i obchodování. ✌🏻

@filiptimulak konkretni predstava zdaleka neni, nejprve je treba zjistit Feedback, abychom to na pak stavěli presne tak, jak by to ostatnim vyhovovalo. Tento dotaz prosim ber jako 1. Vlaštovkou. Na zaklade toho se tato cesta teprve zacne nejakym smerem ubírat, ale verim, ze si sve misto zde, v  komunite najde.