S&P 500 ^GSPC 5,205.7 +0.35%
Nvidia NVDA $888.85 -1.69%
Tesla TSLA $172.20 -1.44%
Amazon AMZN $190.52 +1.34%
Apple AAPL $184.28 +0.84%
Meta META $475.01 +0.51%
Microsoft MSFT $411.49 +0.23%
Alphabet GOOG $170.84 -0.19%

Takový lehčí páteční příběh s tématem, které často zapomínáme nebo spíše chceme zapomenout.

Pojďme se pochlubit svými neúspěchy :) Připomeňme si, jak důležitá je správnost rozhodnutí a pojďme vytáhnout kostlivce ze skříní :)

V literatuře se můžeme setkávat s pojmem:

Vytěsňování špatných rozhodnutí.

Investoři mají tendenci zapomínat na svá špatná rozhodnutí a pamatovat si spíše úspěchy.

____________________________________

Tak se vám tu příkladně svěřím, můj kostlivec se již nemůže dočkat :)

Vratíme se přibližně o 15let zpět, tehdy nebyl Bulios, vlastně začínaly první vlaštovky na českých webech. Všude se však psalo jak "trh hledá směr" a podobné bláboly. Takže zdroje informací byly omezené a vše fungovalo trošku jinak.

Sehnal jsem kdysi typ na nějakého "JOHN BELLa". John byl v té době vcelku schopný "Bublinář". V kostce - sehnal lidi, vyhnal cenu akcie, která měla cenu nula nic a jelikož byl o něco chytřejší než ostatní, tak již prodával, zatímco ostatní nakupovali. Běžně se bavíme o ziscích kolem 100% během týdne.

Sledoval jsem několik jeho skvělých akcí a říkám si, do příští půjdu také, chyba :) Nakoupil jsem stovky akcií tehdy společnosti s tickerem $TFER se sídlem někde v nepolíbených, nekonečných plochách, někde ve Wyomingu.

Další den se vše zdárně rozjíždělo, rostlo vše nad očekávání, parádička. Bohužel tento růst byl poslední a následoval v dalších dnech strmý pád. Nepamatuji si, kolik % jsem tehdy odepsal, ale pamatuji si, že to nebyly stovky, ani tisíce, ani vlastně desetitisíce. Koneckonců, žádné školení není zadarmo a vlastní zkušenost je vždy k nezaplacení :) Ale jednu "výhodu" to vlastně mělo, díky realizované ztrátě jsem se dostal do skupiny, která nebyla ze zákona povinná odvádět daně :)

A jak jste na tom vy?


Letadlo fungující na podobném principu, jako zonky... nicméně peníze tekly přes bílého koně a já v tom zahučel s desítkami tisíc CZK... ztráta cca 90-95%, s penězi již nepočítám, ač diverzifikací jsem byl naštěstí v zelených číslech. Jednalo se o počátky mého investování a bůh ví jak by to dopadlo, kdybych investoval pouze zde. Mnozí počítali ztrátu v milionech CZK, takže jsem z toho nakonec vyšel jako malý vítěz s výbornou zkušeností 🙂

Je to síla a děkuji za sdílení příběhu… všude je mnoho “lákavých” možností jak o vše přijít nebo se poučit. Oceňuji Tvůj přístup ;)

Proc je zonky letadlo?

Platforma fungující na podobném principu jako zonky, ale vyklubalo se z ní letadlo 🙂

Partner

🚀🚀🚀 TOP napsáno, díky moc za takový příspěvek!