S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

La sfârșitul săptămânii, vom avea încă un articol despre datoria SUA. Am menționat acest lucru în martie și, întrucât încă se mai abordează, se amână, avem un alt mic raport. 😊

Washingtonul va finanța guvernul, dar se confruntă cu etape procedurale înainte de a evita o posibilă închidere. Camera Reprezentanților, cu puțin înainte de prânz, a votat cu 286-134 pentru a adopta o lege de cheltuieli de 1012 pagini care acoperă aproximativ 70% din cheltuielile guvernamentale discreționare. În ciuda opoziției puternice a Partidului Republican, această majoritate de două treimi a fost depășită la limită.

Proiectul de lege are ca scop asigurarea finanțării guvernului până la sfârșitul lunii septembrie și este menit să pună capăt unei lupte de lungă durată care a dus la dezbateri privind finanțarea care se prelungesc de aproape șase luni. Cu toate acestea, peste 112 deputați republicani, majoritatea membri ai comisiilor republicane, au refuzat să colaboreze cu democrații și au votat împotrivă.

În timpul dezbaterii, reprezentanta Marjorie Taylor Greene a propus chiar înlăturarea din funcție a președintelui Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, pe care l-a descris ca fiind un "avertisment".

Acum este rândul Senatului să se întrebe dacă întârzierile procedurale ar putea bloca un vot final în această după-amiază sau seară, legislatorii grăbindu-se să respecte termenul limită de la miezul nopții.

În următoarele zile, legislatorii se așteaptă ca un apel de finanțare pentru o gamă largă de domenii, inclusiv Pentagonul, IRS, Casa Albă și puterea legislativă, să expire la miezul nopții dacă nu se iau măsuri.

Opoziția din partea conservatorilor este evidentă în Senat, unde senatori precum Rand Paul, Tommy Tuberville și Ron Johnson și-au exprimat opoziția. Rămâne neclar dacă vreunul dintre ei intenționează să folosească tactici procedurale pentru a întârzia un vot final.

Deși conducerea Senatului va reuși probabil să obțină un vot final în acest weekend, o nouă rundă de închidere ar putea avea un impact negativ asupra guvernului, ceea ce ar putea fi văzut de agențiile de rating ca o nouă lovitură împotriva stabilității țării. 🤔

Oricum, nu ne vom plictisi niciodată în SUA și, ca întotdeauna, vor trece ceva, dar datoria va crește. Cu siguranță nu este un lucru bun, dar probabil mai bine decât să se prăbușească. În plus, am avut deja o retrogradare a SUA și nu a fost cu mult timp în urmă. Dar voi, oameni buni, ce părere aveți despre acest lucru și, deși niciunul dintre noi nu poate rezolva problema, dacă ați avea puterea, ați avea o idee/sugestie despre cum să o rezolvați? 😊

Btw, să aveți un weekend plăcut. 🍀😁


Fotografie ilustrativă TOP :D

Excelent articol, mulțumesc :)

Mulțumesc. Mulțumesc. Jj Mi s-a părut amuzant, căutam mai întâi o poză poate a unui congres, dar apoi asta e ceea ce mă gândeam, o las. 😂 Osânda sau eșecul politicienilor care speră la un mâine mai bun.

@vioreldumitru ai spus-o perfect :)

Să simplificăm birocrația? Cred că unii oameni de acolo sunt mai presus de statu-quo și sunt dispensabili.

Afuera! 😁

De acord, și banii care ar putea fi economisiți. Și prin asta mă refer chiar și în țara noastră, politica în general este un loc rău pentru că este locul unde puterea se întâlnește cu luarea deciziilor și crearea unui mediu propice lăcomiei. Eu personal nu știu cum să schimb asta, dar ar trebui cumva să se creeze granițe mai puternice pentru a împiedica oamenii să poată face ceea ce fac acolo. Pentru că, într-adevăr, marea majoritate a oamenilor care intră acolo, chiar dacă spun că sunt poate cinstiți și că nu sunt acolo pentru bani, atunci sunt acolo pentru bani. Așa că nu cred că există un sfârșit sau o cale de scăpare, pentru că, prin natură, vei dori întotdeauna să iei cea mai bună parte. 😊 (Se poate spune și în alte cuvinte, dar poate că am reușit să descriu ideea) 😊 😊