S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Ve hafta sonunda ABD borç hikayemize bir parça daha ekleyeceğiz. Bundan Mart ayında bahsetmiştim ve hala ele alındığından, ertelendiğinden, küçük bir raporumuz daha var. 😊

Washington hükümeti finanse edecek ancak olası bir kapanmayı önlemek için prosedürel adımlarla karşı karşıya. Temsilciler Meclisi öğleden önce 286'ya karşı 134 oyla, ihtiyari hükümet harcamalarının yaklaşık %70'ini kapsayan 1012 sayfalık bir harcama tasarısını kabul etti. Güçlü GOP muhalefetine rağmen, bu üçte iki çoğunluk kıl payı aşıldı.

Hükümetin Eylül ayı sonuna kadar finansmanını güvence altına almayı amaçlayan tasarı, finansman tartışmalarının yaklaşık altı aydır sürmesine neden olan uzun soluklu bir mücadeleyi sona erdirmeyi amaçlıyor. Ancak, çoğu GOP komite üyesi olan 112'den fazla Cumhuriyetçi üye Demokratlarla birlikte çalışmayı reddederek tasarıya karşı oy kullandı.

Tartışma sırasında Temsilci Marjorie Taylor Greene, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'ın görevinden alınmasını bile önerdi ve bunu bir "uyarı" olarak nitelendirdi.

Şimdi sıra Senato'da, usulle ilgili gecikmelerin bu öğleden sonra ya da akşam yapılacak nihai oylamayı geciktirip geciktirmeyeceğini sorgulamaya geldi.

Önümüzdeki günlerde milletvekilleri, Pentagon, IRS, Beyaz Saray ve yasama organı da dahil olmak üzere geniş bir yelpazedeki fon çağrısının, harekete geçilmediği takdirde gece yarısı sona ermesini bekliyor.

Rand Paul, Tommy Tuberville ve Ron Johnson gibi senatörlerin muhalefetlerini dile getirdikleri Senato'da muhafazakarların muhalefeti belirgin. Bunlardan herhangi birinin nihai oylamayı geciktirmek için prosedürel taktikler kullanmayı planlayıp planlamadığı belirsizliğini koruyor.

Senato liderliği muhtemelen bu hafta sonu nihai bir oylama yapabilecek olsa da, başka bir kapanma turunun hükümet üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir ve bu da derecelendirme kuruluşları tarafından ülkenin istikrarına karşı bir başka darbe olarak görülebilir. 🤔

Her neyse, ABD'de asla sıkılmayacağız ve her zaman olduğu gibi bir şeyler geçirecekler ama borç artacak. Kesinlikle iyi bir şey değil ama muhtemelen çökmesinden daha iyidir. Ayrıca ABD'nin notu zaten bir kez düşürüldü ve bu çok uzun zaman önce değildi. Peki ya sizler, bu konuda ne düşünüyorsunuz ve hiçbirimiz bunu çözemesek de, eğer gücünüz olsaydı, bunu nasıl çözeceğinize dair bir fikriniz/öneriniz olur muydu? 😊

Btw, harika bir hafta sonu geçirin. 🍀😁


No comments yet