S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

🌐Zajímavá novinka ve světě AI🖥️

CEO společnosti Microsoft $MSFT+1.8% Satya Nadella oznámil zajímavou spolupráci se společností Nvidia $NVDA+6.2%, touto spoluprací plánuje přinášet nové výhody a zvyšovat produktivitu zákazníků po celém světě.

MSFT

Microsoft

MSFT
$406.32 $7.28 +1.82%
NVDA

Nvidia

NVDA
$877.35 $51.03 +6.18%

Hlavní novinkou je integrování superčipů od společnosti Nvidia do Microsoft Azure tím nám společnost slibuje slibnou budoucnost! Tato inovativní technologie posune úroveň umělé inteligence a strojového učení o kus výš. 📈 S tímto vylepšením Azure můžeme očekávat nejmodernější řešení umělé inteligence, která zvládnou obrovská data a složité úlohy! Také dochází k zavedení Nvidia DGX Cloud do Microsoft Fabric, což zefektivňuje vývoj vlastních modelů umělé inteligence s využitím dat zákazníka. Microsoft Copilot je taktéž rozšířený o technologie od Nvidie a akcelerované výpočetní platformy. Nové služby generativní umělé inteligence od společnosti Nvidia jsou k dispozici pro podnikové, vývojářské a zdravotnické aplikace v rámci Microsoft Azure AI.

Za mě to jsou velmi zajímavé novinky, které upevní postavení obou společností. Jaký máte názor na tuto spolupráci?


Spolupráce je to pěkná, ale více se mi líbí spolupráce $AAPL-0.3% s $GOOG+10.0%. Samozřejmě z jediného důvodu a to z toho, že akcie AAPL a GOOG mám v portfoliu. NVDA ani MSFT v portfoliu nemám.

Tak to je jasný, že se ti ta spolupráce líbí víc! 🤣 Já mám MSFT a jsem velmi spokojený.

No jasný to chápu :D

Skvělá informace a taky spolupráce. Jak píše David, všechny megacapy jsou skvělé co tu máme, ale tohle jen víc a víc podpoří tyhle dva hráče. Sakra mi štve že jsem do $NVDA+6.2% neinvestoval a když už o to zavadil, přišlo mi že je pozdě, no ale asi není ...pořád jsem si říkal jak je to drahé a teď už si říkám, že ten milník 1k$ za kus Nvidia nebude asi nic nemožného. 😊

Takových co do Nvidie neinvestovali by bylo nejspíš víc, už na 500$ jsem si říkal, že je drahá... Ale v Microsoftu pozici mám a nemám v plánu prodávat, takže mě tato zpráva velmi potěšila.

To ano, naprostý souhlas a mám to stejně, také mám MSFT ač teda jen jednu akcii, protože jsem tehdy neměl více peněz a dnes, stejný pocit, je už drahá, ač tedy, kdo ví, za 5 let si budu říkat že jsem měl kupovat stále třeba formou DCA. Kdo ví.😁

Taky si to vždycky takhle říkám, zrovna u MSFT bych tomu věřil, že bude za 5 let úplně jinde. Ale za dnešní cenu je pro mě drahý.

Moc zajímavá spolupráce musím říct..

Zas to posune AI od Microsoftu na úplně jinou úroveň.

O tom absolutně nepochybuji.

Ty jo, Buduji jednu zajímavou dpolupraci za druhou:)

Microsoft super firma. Beze sporu. I kdyz všechny táty megacapy jsou skvělé.