S&P 500 ^GSPC 5,132.46 +1.35%
Apple AAPL $184.97 +6.90%
Nvidia NVDA $888.88 +3.58%
Meta META $452.32 +2.41%
Microsoft MSFT $406.64 +2.21%
Amazon AMZN $186.32 +0.86%
Tesla TSLA $181.50 +0.83%
Alphabet GOOG $168.92 +0.27%

🗓️Týdenní přehled těch nejdůležitějších událostí na trzích!

✨ Tento týden se toho na trzích děje opravdu hodně! Dejte si pozor na tyto klíčové události:

🏡 Pondělí začneme oznámením prodeje nových domůUSA, tím se dozvíme aktuální vývoj na trhu s nemovitostmi. Růst prodeje nových domů naznačuje silný zájem a pozitivní dynamiku ekonomiky.

💼 V úterý nám budou oznámeny data o spotřebitelské důvěře CB, vyšší spotřebitelská důvěra nám obvykle naznačuje, že spotřebitelé jsou optimističtí ohledně budoucnosti a je pravděpodobnější, že budou utrácet více peněz. Také se dozvíme takzvané „Objednávky zboží dlouhodobé spotřeby“, vyšší hodnoty obvykle naznačují silný zájem podniků o investice do nových aktiv a rozšiřování své výroby. To může být pozitivní signál pro ekonomiku a může naznačovat budoucí růst.

💹Earnings: Gamestop $GME+16.1%

🎙️ Ve středu je na programu projev člena FOMC Wallera, který nám nastíní možnou politiku centrální banky.

💹Earnings: Jefferies financial group $JEF+1.9%

📈 Čtvrtek bude velmi důležitým dnem, budou totiž zveřejněna data o HDP USA za 4. čtvrtletí, zde uvidíme jakým tempem se vyvíjí Americká ekonomika. Také nám bude představen počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti, vyšší počty nám mohou signalizovat zhoršující se situaci na trhu práce a možné ekonomické potíže. Velmi důležitým ukazatelem taky bude spotřebitelský sentiment, tento ukazatel hodnotí celkovou náladu a postoj spotřebitelů k aktuální ekonomické situaci a jejich budoucím finančním vyhlídkám.

🎤V pátek se dozvíme výši jádrové inflace PCE, tento důležitý údaj je velmi sledován centrální bankou. Následovat bude projev předsedy FEDU, Powella, měli bychom se dozvědět jaký pohled má na aktuální situaci a kterým směrem se vydá měnová politika.

Pro mnoho investorů je však smutnou zprávou to, že v pátek je většina burz uzavřených z důvodu Velkopátečního svátku! Aspoň si oddychneme a nabereme síly na další týden!

Nenech si ujít tyto důležité události!
Co budete sledovat v nadcházejícím týdnu vy?💼📈


Moudrý investore tvé příspěvky se mi líbí čím dál tím víc.👍 Jen tak dál.👍 Děkuji ti za přidanou hodnotu.🙏

Díky moc za komentář! Taková slova vždycky potěší! 😊

Earings $VLD-5.0% Bude takové aby postrčilo cenu nad 1USD? Nebo se dozvíme o nutnosti reverse split?