S&P 500 ^GSPC
5,022.21
-0.58%
Nvidia NVDA
$840.35
-3.87%
Meta META
$494.17
-1.12%
Amazon AMZN
$181.28
-1.11%
Tesla TSLA
$155.45
-1.06%
Apple AAPL
$168.00
-0.81%
Microsoft MSFT
$411.84
-0.66%
Alphabet GOOG
$156.88
+0.56%

🗓️Týdenní за преглед на най-важните събития на пазарите!

✨ Тази седмица на пазарите се случват много неща! Следете за тези ключови събития:

🏡 Започваме впонеделник със съобщение продажби на нови жилища в САЩ, които ще ни дадат актуална информация за жилищния пазар. Ръстът на продажбите на нови жилища показва силен интерес и положителна инерция в икономиката.

💼 Във вторник ще бъдем уведомени за данните за Потребителско доверие на СБ, по-високото потребителско доверие обикновено ни казва, че потребителите са оптимистично настроени за бъдещето и са по-склонни да харчат повече пари. Ще чуем и т.нар. "Поръчки на стоки за дълготрайна употреба", по-високите стойности обикновено показват силен интерес от страна на предприятията да инвестират в нови активи и да разширяват производството си. Това може да бъде положителен сигнал за икономиката и да свидетелства за бъдещ растеж.

💹Приходи.

🎙️ В срядаИзказване члена на FOMC Уолър, който ще очертае възможната политика на централната банка.

💹Началби: Jefferies financial group $JEF+0.4%

📈 Четвъртък ще бъде много важен ден, тъй като данните за БВП БВП НА САЩ ЗА ЧЕТВЪРТОТО ТРИМЕСЕЧИЕТук ще видим как се развива икономиката на САЩ .Ще ни бъде представена и броя на молбите за помощи при безработицапо-високият брой може да показва влошаване на пазара на труда и възможни икономически затруднения. Много важен показател ще бъде и настроенията на потребителитеТози показател оценява общото настроение и отношение на потребителите към настоящата икономическа ситуация и бъдещите им финансови перспективи.

🎤В петък ще научим нивото на на базисната инфлация PCEтози важен показател се следи много внимателно от централната банка. Следва речта на председателя на ФедПауъл, от която трябва да научим какво е неговото виждане за настоящата ситуация и в каква посока ще се развива паричната политика.

Тъжната новина за много инвеститори обаче е, че повечето фондови пазари са затворени в петък поради Разпети петък! Поне можем да си отдъхнем с облекчение и да съберем сили за предстоящата седмица!

Не пропускайте тези важни събития!
За какво ще следите през следващата седмица ? 💼📈


No comments yet