S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

🗓️Týdenní за преглед на най-важните събития на пазарите!

✨ Тази седмица на пазарите се случват много неща! Следете за тези ключови събития:

🏡 Започваме впонеделник със съобщение продажби на нови жилища в САЩ, които ще ни дадат актуална информация за жилищния пазар. Ръстът на продажбите на нови жилища показва силен интерес и положителна инерция в икономиката.

💼 Във вторник ще бъдем уведомени за данните за Потребителско доверие на СБ, по-високото потребителско доверие обикновено ни казва, че потребителите са оптимистично настроени за бъдещето и са по-склонни да харчат повече пари. Ще чуем и т.нар. "Поръчки на стоки за дълготрайна употреба", по-високите стойности обикновено показват силен интерес от страна на предприятията да инвестират в нови активи и да разширяват производството си. Това може да бъде положителен сигнал за икономиката и да свидетелства за бъдещ растеж.

💹Приходи.

🎙️ В срядаИзказване члена на FOMC Уолър, който ще очертае възможната политика на централната банка.

💹Началби: Jefferies financial group $JEF+0.1%

📈 Четвъртък ще бъде много важен ден, тъй като данните за БВП БВП НА САЩ ЗА ЧЕТВЪРТОТО ТРИМЕСЕЧИЕТук ще видим как се развива икономиката на САЩ .Ще ни бъде представена и броя на молбите за помощи при безработицапо-високият брой може да показва влошаване на пазара на труда и възможни икономически затруднения. Много важен показател ще бъде и настроенията на потребителитеТози показател оценява общото настроение и отношение на потребителите към настоящата икономическа ситуация и бъдещите им финансови перспективи.

🎤В петък ще научим нивото на на базисната инфлация PCEтози важен показател се следи много внимателно от централната банка. Следва речта на председателя на ФедПауъл, от която трябва да научим какво е неговото виждане за настоящата ситуация и в каква посока ще се развива паричната политика.

Тъжната новина за много инвеститори обаче е, че повечето фондови пазари са затворени в петък поради Разпети петък! Поне можем да си отдъхнем с облекчение и да съберем сили за предстоящата седмица!

Не пропускайте тези важни събития!
За какво ще следите през следващата седмица ? 💼📈


No comments yet