S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Taky jsem to tak měl a nedokázal jsem si vybrat z toho nepřeberného množství tak jsem volil ETF $XAIX.DE-0.4% a za 4 měsíce DCA modelem tam mám 9% zhodnocení

Díky za doporučení, nejspíše půjdu asi také touto cestou, jinak bych asi nedělal nic jiného než trávil čas u analýz :D

Přesně! Už teď mám v portfoliu hodně společností. Další bych nebyl nejspíše schopen uhlidat. A toto ETF za mě splňuje vše co od něj očekávám. Je akumulační, TER je ještě přijatelný, není to malý fond, má full-replikace, je také diverzifikovaný co se týče světa a pěkně roste. A metodou DCA modelu nemůžu nic pos... 😂

@jankloza Šel jsem do toho a DCA model zde také budu aplikovat, takže ještě jednou děkuji za doporučení a ať se zelená!

Tak tohle je hodně zajímavý!

souhlasím!:)

$AI-1.3%

Děkuji za komentář! již malou pozici mám otevřenou.

Podle mě nejzajímavější AI akcie je $TSLA-1.7% 😁

To není úplně můj šálek čaje, každopádně díky za komentář! :D

Napadla ma otázka, že čo ťa vedie k tomu, aby si vedome porušoval všetky pravidlá investovania a ostali mi dve odpovede- prvou je, že sa bez tých peňazí zaobídeš a chýbať ti nebudú, alebo ak tomu tak nie je, cítiš veľmi silnú potrebu uznania, aby si raz tvoje deti/vnúčatá rozprávali o tom, aký bol tatino/dedo geniálny, keď to tak skvele odhadol. Elona Muska sledujem od jeho úplných začiatkov a furt si myslím, že nie je z tejto planéty😃, ale v dobe asi pred 3-4 rokmi som bol presvedčený, že Tesla skrachuje. Teraz by som na ňu tiež nestavil ani deravý groš i keď som si vedomý, že už teraz existujú určité okolnosti, ktoré jej zaručujú nie malé príjmy v budúcnosti aj v prípade, že by sa stala len "jednou z mnohých" automobiliek, no ty na ňu vsádzaš naopak všetko, mi to rozum moc neberie, lebo ak neplatí prvý odhad, tak riskuješ, že si slušne pokašleš životnú úroveň, keď sa z Tesly stane Nokia.

a) Diverzifikuju mimo akcie - nájemní byt, dluhopisy ČMN, Monetika.

b) Už před 4mi roky bylo jasné, že Tesla zkrachovat nemůže, ale že má před sebou zářnou budoucnost i když cesta bude hodně drncat 😁. Takže určitě nejde o to přijít o všechno, ale kolik z toho bude.

c) Tesla už dávno není o autech. Spíš energetika (baterky, soláry, AI SW autobidder, ...), software (prodej aplikací do aut, licencování ostatním automobilkám, veškerý interní SW v Tesle včetně vlastního autocadu s AI simulací fyziky a výroby součástek), AI (FSD v12 už vypadá velmi nadějně a použitelně, velká část interního fungování firmy a interních procesů - Tesla díky AI dokáže mít jeden sprint dlouhý 3 hodiny, ostatní firmy většinou 14 dní - každé 3h může z pásu sjet auto s vylepšenou součástkou a samo se kompletně otestovat, že všechno funguje jak má), robotika (předpokládám, že Optimus bude dělat užitečnou práci už tento rok v továrnách Tesly a příští rok ho začnou prodávat), továrny (nikdo nemá tak propracovanou technologii výroby fyzických věcí jako Tesla a vývoj všeho zahrnuje i jak se budou vyrábět - ne jako obvykle že designeři a inženýři spolu ani nemluví), HVAC (když už mají tepelný čerpadla do aut, proč by je nezačali dodávat i pro domy), ... (bůh ví, co ještě vymyslí).

Takže vzhledem k tomu, jak rychle postupují dopředu a i po těch letech stále fungují ve startup módu, tak opravdu nečekám, že by v nejbližších letech polevili a předpokládám do roku 2030 zhodnocení cca 10x oproti současné hodnotě.

Ale bůh ví, jak to vlastně všechno dopadne 😁

Jasné, viem o plusoch a nemienil som to tak, že by som ich spochybňoval, skôr som mal na mysli veci, ktoré samotná Tesla ovplyvniť nedokáže, tj geopolitika- predsa len perspektíva, že voľby vyhrá Trump, sa nejaví ako priaznivá pre vzťahy nielen s Čínou a Tesla ako globálna spoločnosť je od globálneho pôsobenia bytostne závislá.

Já osobně věřím i nadále $NVDA-0.2%. Tím neříkám, že poblíž 1000$ přikupuju, jen jim věřím i nadále a myslím si, že se klidně přiblížíme 1100$.

Máme stejný názor, v ní mi pozice běží.

Přemýšlím nad tím samým. Otevírám malé pozice v $PLTR+0.7%, $UPST-5.6%, $PATH-0.6% , $SYM+4.0% , $1IG, ...

Díky za doporučení moc zajímavých titulů, určitě se na ně podívám blíže a dám vědět co jsem vybral. :)

$AVGO+1.7% , $KLAC+0.4%

Moc děkuji!

Ja mám soundhound teraz je vyklesana možné je že pôjde ešte nižšie tak by som chvíľu počkal a potom nakúpil ale ber to ako špekuláciu mám tam malé percento vo svojom portfóliu 🤞

Spekulace mi nevadí, ba naopak jsem jim více přikloněn v tomto sektoru, takže moc děkuji za komentář a doporučení!