S&P 500 ^GSPC 5,072.36 -0.86%
Tesla TSLA $184.86 -4.74%
Microsoft MSFT $394.99 -1.80%
Alphabet GOOG $166.15 -1.04%
Nvidia NVDA $868.43 -1.04%
Amazon AMZN $179.59 -0.76%
Meta META $431.86 -0.18%
Apple AAPL $173.32 -0.10%

Investoři, jak aktuálně vnímáte Pfizer ?

Já jsem na akciích $PFE+0.1% aktuálně -18 %. Já už zde bohužel nevidím takový potenciál a nevnímám zde nějakou stabilitu/jistotu. Pokud se na této pozici dostanu do +, tak co nejdříve prodám a peníze vložím jinam.

PFE

Pfizer

PFE
$25.68 $0.04 +0.14%

Ten outlook se mi vůbec nelíbil, tak jsem vyhodnotil, že své peníze přesunu jinam... I se mi to hodilo, jelikož jsem chtěl osekat portfolio na 10-12 titulů. Jsem rád, že už Pfizer nemusím řešit.

A investicím do pharma společností se nejspíše do budoucna budu vyhýbat, je to pro mě složitý byznys.

Jojo, začínám to vidět podobně :D

Chápu, no já asi ještě nějakou dobu počkám a pak uvidím :D

Já mám nákup za 26, dělá mi to cca 5% portfolia, nemám sice v plánu přikupovat, ale nebojím se, že bych nevydělal. Zatím div později hodnota akcie.

No snažím se to vnímat podobně jako ty, ale někdy mi to moc nejde :D

Taky se snažím 😀

Mají nižší EPS než před covidem, proto stojí co stojí. Ze nakoupili nové firmy je moc hezké, ale že z toho budou větší příjmy není jisté. Mají spoustu léků ve vývoji a kdo do toho trošku vidí, tak má určitou představu jaké to stojí úsilí dotáhnout nějaký nový lék až do prodeje a na jak dlouho jim pak vydrží patent než jim do toho hodi vidle generika.

Přesně tak, vidím to úplně stejně. Ty vývoje a ten proces je přesně to co mi vadí a je to ten důvod proč v tom nevidím nějakou stabilitu. Těch léků je ve vývoji sice spoustu, ale je to přesně tak jak píšeš, spoustu těch projektů se nedotáhne do konce a povede se jich jenom pár a to pak má bohužel vliv i na akcie.

U $PFE+0.1% jsem jen v lehkém mínuse a přiznám se, že teď vyjma hezké dividendy od něj nic převratného neočekávám. Myslím, že má pořád potenciál a investice se v budoucnu zhodnotí. Nyní ho mám ale hlavně na tu dividendu.

Jasný chápu a souhlas.

$PFE+0.1% mám také v portfoliu, nakupuji DCA každý měsíc. Dividenda příjemná, té společnosti věřím, že to otočí. Nějak extra to nehrotím a snažím se být v klidu. Když se kouknu na YTD, 1 Year, 5 Years a Max. grafy, tak si myslím, že to je celkem v pohodě:D

Z těch grafů mě asi jako jediný trochu uklidňuje ten Max :D

Mám to stejně😂všechno je založené na důvěře a víře v to, že to bude dobrý😂😂😂celý finanční systém

@danielzverina Přesně tak :DD

Tak koncem minulého roku jsem zvažoval koupi společnosti zabývající se dalším využitím mRNA. Pfitzer byl hodně ve hře, plusy velká, stabilní, dividenda. Mínus (pro mě) mRNA je jen malou částí v šíři jejich výzkumu (jiný to samozřejmě může vidět naopak jsko výhodu) Závěr dobrá společnost která se po reakci na vymazání mimořádných covidovych zisků vrátí v pohodě, postupně na předcovidovou úroveň tj. cca39USD. Nevidím u ní ale žádný mimořádný potenciál. OK je to pro investora typu Warren Buffett ale typ Cathie Wood volí $MRNA-0.3% 🤞

Souhlas, vidím to velmi podobně.

Výdrž! A přikupuj, já mám průměr ceny za 27.8$ a budu přikupovat. Do ceny 29$ pořád beru. Podívej se na jejich stránky co mají ve vývoji. Mají tam toho hafec a já jím věřím. Za 3-4 roky budeme mít žně. Budu držet 100 akcií a dividendy refinancovat někde jinde. A ještě jedna věc, podívej se jaké místo jim patří v S&P 500. Buffet je kupuje, takže další + i když je nekupuje přímo. Co se týče mě najít v dnešním trhu nenadhonocenou kvalitní společnost je problém teda vyjma REITů i když i ty už začínají lézt nahoru.

Souhlas,každopádně to je to co mi tam trochu vadí. Vždy tam je toho ve vývoji spoustu a často je tam nějaká naděje, ovšem kolikrát se to nepodaří a vyjde třeba pár projektů, které třeba posunou akcie trochu výše, ale pak tam jsou ty ostatní, které nevyjdou a pošlou akcie dolu. Toto mi právě vadí, že tam není nějaká ta stabilita člověk nikdy neví, zda to vyjde nebo ne.

Nakupoval jsem okolo 28-29, jsem teda kolem nuly, spíš černé, protože je teď silnější dolar. Pokud ještě zahuci (což se nejspíš nestane), tak určitě prikoupim. Dividenda je jednoznačně udržitelná, a sama společnost to mírným navyšováním signalizuje. Pobavilo mě kdysi srovnání pfizeru a novavaxu - to krásné vypovídá o naprostým nepochopení modelu a síly společnosti, kdy pro Pfizer byla vakcína jen - byt velmi vydatnou - prémii, ale i bez ní má obří portfolio léků, a masivního vývoje a výzkumu, a peněz na akvizice. A zároveň to vysvětluje ten pokles, kterej není fundamentálně opodstatněnej.

Jo, a abych nezapomněl, co je dobrý pro buffeta, je dobrý i pro mě ... A dceřinna společnost berkshiru NEAM teď (myšleno během tohoto kvartálu) Pfizer nakoupila.

Není to na krátkodobou spekulaci, ale na dlouhodobý držení a reinvestice divi, s aktuálně bonusovou cenou. Ale jestli je někdo ve ztrátě 16%, tak to je vcelku nic, to je pořád solidní vstupní cena pro další vývoj.

Ještě doplním, Pfizer jsem už jednou spekulativně protočil, nakoupil sem ho začátkem covidu a zavřel ho s cca 80% ziskem, a čekal na vhodnou dobu k nákupu, protože jsem počítal s tím, že spousta zklamaných investorů to po covid boomu prodá ... A je to tu 😁

Ok, no peněz tak tolik nemám, tak to tam nechám a uvidím co to udělá :D

BRK uz PFE dávno prodala, drzeli je přesně jeden kvartál;) Oni nezasahují do řízení svých společností, takže pokud to nakupují NEAM, které koupila General Re a které koupil BRK, tak je hodně odvážné tvrdit, že je dobré to kupovat protože to kupuje Buffett;)

Super díky na info :)

Jasný chápu a s tím posledním odstavcem naprosto souhlasím. Je to opravdu na delší dobu a jak si tady čtu ty komentáře, tak to tam asi nechám :)

Tak pán by chcel stabilitu, či dokonca istotu?😆 Tak to si kúp US vládne dlhopisy, alebo prinajhoršom$KO-0.7% , ale nesťažuj sa, že sú drahé/že moc nezarobíš, lebo to sú spojené nádoby.

Ok, až zas tak jsem jsem to nemyslel. Bylo to myšleno trochu s nadsázkou. Já nepotřebuji a ani nechci vládní dluhopisy nebo KO, ale u PFE se mi to opravdu moc nelíbí.

Vnímám to naprosto stejně, já osobně mám -16% a klidně bych si ty peníze představil na lepším místě :-)

Super, to rád slyším :)