S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Nastupuji na 150 😉

Díky za komentář! Já si ještě osobně počkám, jestli ještě více vyklesá.

Já jsem už něco málo koupil a pokud to ještě výrazněji klesne, tak přikoupím. Na nulu to rozhodně nepůjde. Ano společnost má nějaké problémy a výzvy, ale ten potenciál tam pořád a já věřím, že se z toho Tesla oklepe a akcie za nějakou dobu začnou znovu růst😁

Věřím tomu také, jak jsem již psal, ještě počkám až více vyklesá, ikdyž nejsem fanoušek, tak společnost určitě na nulu nepůjde.

Souhlas

Všechno prodejte, půjde to na nulu. ;-)

Máte tuto tezi něčím podloženou? :)

Ne asi, tohle je docela extrém🤣

Tak jsem si něco precetl o unboxing proces. Stručně - zapomeň na výrobní linku kterou vymyslel Henry Ford. Je to historie stejně jako spalovací motor pro který byla vymyšlená. Tesla👍🏄

Nesouhlasím určitě, že spalovací motor je historie. Ale nějakým způsobem té společnosti stále věřím, ikdyž se určtě nedám přiřadit k jejím příznivcům. :)

Rozhodně si nezaslouží takový násobek, který má. Trh s EV není nekonečný, vysoké zásoby budou tlačit na marže. Na nějakých 110$ nad tím budu uvažovat.

Děkuji za komentář, já osobně to vidím dost podobně a budu uvažovat nad vstupem už trošku dříve, kolem 120 usd.

Pokud se dostane pod 120$ za akcii, tak začne byt pro mě zajímavá, do té doby nic

To by pro mě byla také skvělá vstupní cena, jelikož jsem již celou svou pozici v minulých letech odprodal.

Tesla byla 🚀 a možná ještě bude🤞pokud se tedy Musk nezblázní. Mám ji rád a zrelizoval jsem na ní už pěkný zisk, přitom jsem nikdy nepřikupoval s stále držím stejný počet akcií. Díky splitům.  Předpokládám další prodej zase až po příštím splitu. Jestli k němu dojde. Ale ten základní počet akcií chci nejlépe navždy. 💯

Já také v minulých letech realizoval a zisk, ale celou pozici jsem již uzavřel, právě teď se mi ale zdá cena již o dost přijatelnější a pohrávám si s mylšnekou znovu vstoupit. Jinak za mě skvělá strategie cos vypsal a moc děkuji za komentář!

U Tesly se držím mimo, popravdě už ji prozatím ani nesleduji…

Já pozici také nemám otevřenou, ale stále sleduji primárně cenu, jelikož přemýšlím, že od určité hranice se pro mě může stát zajímavá.

Rozumím a také jsem již několikrát zvažoval, jestli se Tesle nevěnovat konečně hlouběji... ale popravdě Tesla mně nikdy nešla :D takovej muj strašák :) Nicméně v Tesle mi to šlo :D

@dolarovyhamoun Tak to máme s Teslou velice podobný vztah :D možná i proto jsem u této společnosti dejme tomu více nejistý, než u jiných obchodů.

@stedrm00 Dneska mne to nedalo a lehce jsem se na ni kouknul :) Ale uprimne, 1. Pozici bych videl tak na 130ti a bojim se, ze nebude zdaleka tou posledni… A rozhodne to nikomu nepřeju. Z toho vyplývá, ze se zatim stale drzim zpet, ale hlidam ;)

@dolarovyhamoun Včera opět vyklesala o znatelný kus, 130 cenu vidím ještě pozitivně, já poohlížím kolem 120, kterou vidím i celkem reálně.

@stedrm00 Co jsem se tak porozhlédl, i v 1.Q opakovaně ztrácí Tesla podíl v prodejích, já myslím, že pokud půjde takhle dál a to nechci sýčkovat, bude i za 100$ drahá v polovině 2024... Čína přichází, je vcelku jasné, že se časem projeví jistá opatření ve formě cla na konkurenci z východu. Konkrétně EU žila a dožívá na automobilovém průmyslu, nedá ho Číně jen tak, pak by jsme je mohli přivítat maximálně v banánové republice... ten vývoj bude ještě zajímavý a rozhodně je zde času na rok až dva, než se celkově změní směr v EV a tím pádem najde i Tesla své místo a valuaci.

@dolarovyhamoun To je názor ke kterému se plně přikloním :)

Předpovídání je problém, zvlášť když chceš předpovídat budoucnost 😁 Já předpokládám (doufám a přikupuji) že půjdou ještě dolů (nečekám super Q1). Ale pokud se odhadem příští rok zadaří s energetikou, novou generací auta "za půl", konečně vyjde FSD, "app store" pro aplikace do auta, nebo dokonce výrazný úspěch s roboty (aspoň ve vlastních továrnách), můžeme koukat na velice solidní zhodnocení. Viděl jsem analýzy i přes 10x do 2030.

Našlápnuto na konec recese mají slušně...

Předvídat samozřejmě nejde, zajímá mě spíše osobní názor více zainteresovaných do této společnosti :D. Já si hraji s myšlenkou, že počkám ještě na vyklesání ceny a poté vstoupím do pozice.

Když předpokládám cca 2000 za 5 let, tak aktuální cena je super 😁 Aktuálně do Tesly cpu všechny volné peníze.

@ondar007 Díky za názor a komentář!

Vidím to dost podobně jako ty a Ondra v tom, že v delší budoucnosti když vyjde to o čem mluvil Ondra, bude to pěkný prostor pro růst, ale též momentálně čekám na nižší cenu, protože Q1 si taky nemyslím, že budou dobré.

@lukasandel přesně tak! Q1 nebude určitě dobrý.