S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Máte volných 500 Kč? Pak si za ně kupte tyto 2 lukrativní akcie

Kdybyste měli pouze 500 korun na investici do akcií, kam byste je vložili? Samozřejmě byste mohli investovat do zlomkových akcií a kupovat mnohem dražší akcie, ale pokud byste chtěli koupit celé levné akcie a jen sedět a sledovat jejich růst v příštích 10 až 20 letech nebo déle, jaká by byla vaše nejlepší volba?

 

 

Akcie v tomto cenovém rozpětí jsou obvykle malé společnosti, ale existují i některé větší společnosti s cenou akcií pod 500 korun, které mají nízkou cenu z nějakého důvodu, možná jsou na trhu nové nebo z nějakého důvodu ztratily hodnotu. Startupy nebo malé, neověřené společnosti ve vysoce prosperujících odvětvích jsou lákavou investicí pro svůj potenciál; kdybych však měl k dispozici pouze 500 korun na investici do akcií, zaměřil bych se na zavedené společnosti, které mají za sebou úspěch a strategické zaměření, které jim dává výhodu, konkrétně na společnosti Rocket Companies $RKT-3.6% a Ford $F+0.6%.

 

Rocket $RKT-3.6% 

 

Společnost Rocket Companies od svého prominentního IPO v srpnu loňského roku akciový trh nijak extra nepřekvapila. Začala se obchodovat za cenu kolem 18 dolarů za akcii a její cena divoce kolísala, v březnu vyskočila až na 41 dolarů a poté se propadla zpět na současnou cenu kolem 17 dolarů za akcii. Od začátku roku do 13. září klesla o přibližně 12 %.

 

Ačkoli se trh staví k akciím společnosti Rocket $RKT-3.6% rozporuplně, z dlouhodobého hlediska je na nich mnoho zajímavého. Pro začátek je Rocket největším poskytovatelem hypoték na bydlení v zemi; na konci loňského roku měla tržní podíl přibližně 9 %.

 

V roce 2020 měla rekordní rok, pokud jde o počet poskytnutých úvěrů, a to možná letos poškodilo cenu akcií společnosti Rocket, protože nedosáhla směšně vysokých čísel z roku 2020, která byla podpořena nárůstem refinancování z historicky nízkých úrokových sazeb. 

 

Ale i tak jsou čísla silná, protože Rocket $RKT-3.6% ve druhém čtvrtletí uzavřela úvěry v objemu 84 miliard dolarů, což je dvakrát více než v roce 2019 a více než za celý rok 2018. Generální ředitel společnosti Rocket Jay Farner očekává silné druhé pololetí a předpokládá, že rok 2021 překoná rekordní objem poskytnutých hypoték z roku 2020, uvedl v hovoru k výsledkům za druhé čtvrtletí.

 

Velkou výhodou společnosti Rocket je její technologie. Patřila mezi první hypoteční společnosti, které přizpůsobily plně digitální platformu pro získávání úvěrů, a nadále do této platformy výrazně investuje. Díky ní se společnosti Rocket podařilo snížit režijní náklady a zvýšit efektivitu, měřeno marží z prodeje, která je vyšší než průměr. Jedná se o konkurenční oblast, která je náchylná k výkyvům na trhu, ale společnost Rocket si vydobyla vedoucí postavení a nadále získává podíl na trhu.

 

Ford $F+0.6%

 

Loni na jaře se Ford $F+0.6% obchodoval za méně než 5 dolarů za akcii; jeho zotavení překazila pandemie. Od té doby se však cena akcií téměř ztrojnásobila na 13 dolarů za akcii a automobilka má před sebou zářnou budoucnost, kterou osvětluje její zaměření na elektromobily (EV).

 

Ford plánuje do roku 2025 investovat přibližně 30 miliard dolarů do elektromobilů a bateriových článků, protože urychluje přechod na elektromobily. Automobilka $F+0.6% plánuje v příštích pěti letech přijít s 30 novými modely elektromobilů a do roku 2030 očekává, že 40 % jejích prodejů budou tvořit elektromobily, uvedl prezident a generální ředitel společnosti Ford Jim Farley v hovoru k výsledkům za druhé čtvrtletí.

 

Mustang Mach-E, který přišel na trh v loňském roce, je druhým nejprodávanějším elektrickým SUV. Spolu s modelem F-150 Hybrid Powerboost se v srpnu postaral o 67% nárůst prodejů elektromobilů. V roce 2022 budou představeny elektrické verze dvou nejoblíbenějších vozů, nákladního automobilu Ford F-150, nejprodávanějšího vozu v Americe, a dodávky Transit, nejprodávanější dodávky. Plně elektrický model F-150 Lightning má již 130 000 rezervací.

 

Ford je nyní neuvěřitelně levný, s poměrem forwardové ceny k zisku (P/E) přibližně šest a poměrem ceny k růstu (PEG) přibližně 0,12. Díky elektromobilům jako katalyzátoru by měl Ford $F+0.6% z tohoto nízkého ocenění růst i v tomto desetiletí a v dalších letech.

 

Investoři by byli chytří, kdyby využili této příležitosti a nakoupili tyto dvě skvělé značky za skvělé ceny. Ford i Rocket jsou levné a podhodnocené a mají potenciál pro stabilní a dlouhodobý růst.

 

DISCLAIMER – nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. Před nákupem si prosím udělejte vlastní analýzu.

zdroj 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$F+0.6% mám na watchlistě, $RKT-3.6% jsem neznal, jdu si je načíst 🤔, díky za super tipy

👍

obě, jak $RKT-3.6% tak $F+0.6% jsou naprosté tutovky, takže souhlasím 😁

já vím 😄

$F+0.6% jasna volba, firme se dari a po chip shortage, se bude darit jeste vic!

souhlas 😄

Sdílím!

Díky 😄