S&P 500 ^GSPC 5,123.54 +1.17%
Apple AAPL $184.45 +6.60%
Nvidia NVDA $885.36 +3.17%
Meta META $451.38 +2.19%
Microsoft MSFT $406.33 +2.13%
Amazon AMZN $186.53 +0.98%
Alphabet GOOG $167.37 -0.65%
Tesla TSLA $179.78 -0.13%

🛢️ Enbridge Inc: Stabilní růst a dividendový výnos

1. Výsledky za čtvrté čtvrtletí: Enbridge Inc. $ENB+0.2% ohlásil výsledky za čtvrté čtvrtletí s chvályhodným 6% nárůstem upraveného zisku EBITDA v loňském roce. Tento výsledek ukazuje stabilitu a dlouhodobou konzistenci společnosti, která již 18 let splňuje své finanční cíle.

2. Rozšířený výhled růstu: Společnost rozšířila svůj výhled růstu až do roku 2026, předpovídající roční růst upraveného zisku EBITDA o 7 % až 9 %. Tato prognóza reflektuje silné výsledky a důvěru ve stabilní budoucí výkonnost společnosti.

3. Strategické akvizice: Enbridge provedl významné akvizice tří plynárenských společností od společnosti Dominion v hodnotě 14 miliard USD. Tato transakce nejen posílila jeho tržní postavení, ale také otevřela nové investiční příležitosti v sektoru plynářství.

4. Dominantní systém dodávek plynu: Společný podnik na projektu Rio Bravo umožní Enbridge vybudovat dominantní systém dodávek plynu z Permské pánve na pobřeží Mexického zálivu. Tento klíčový projekt představuje zvýšení potenciálu tržeb a diverzifikace příjmů společnosti.

5. Finanční stabilita a dividendový výnos: Navzdory turbulentnímu období v energetickém sektoru si Enbridge udržuje stabilní dividendový výnos 7,5%, což představuje atraktivní možnost pro investory hledající dlouhodobý výnos. Tento výnos je podložen historií 29 let nepřetržitého zvyšování dividendy, což ukazuje na silnou finanční zdraví společnosti.

S kombinací solidního finančního výkonu, strategických investic a atraktivního dividendového výnosu Enbridge Inc. nabízí investorům stabilní a vyváženou expozici v energetickém sektoru.

ENB

Enbridge

ENB
$36.49 $0.07 +0.19%
Fair Price: $96.19
Hgubtm: 24.90%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

@lukasandel Kanada má podepsanou smlouvu o zamezení dvojitého zdanění s CZ a navíc dividenda je standardně daněná 15 %, právě koukám na výpis abych si to znovu ověřil. :-) Takže za mě super společnost.

Aha, tak to jsem nevěděl a tím pádem to zní skvěle. tudíž pokud má broker W8bin formulář, tak je též pro nás standartní zdanění 15%, jestli tě chápu dobře? 😊

Doufám, že nevadí, že odpovím, ale chápeš to správně :)

@stockhunter_cz Určitě ne, od toho tu jsme všichni a děkuji za info, s tou Kanadou jsem to netušil jak jsem psal, je to super. Budu zpět tu pozici tvořit.

@lukasandel Od toho tu jsme, abyhcom si předávali zkušenosti, takže super.

Děkuji za doplnění příspěvku ohledně zdanění dividendy!

Společnost se mi velmi líbila a měl bych jí stále v portfoliu, ale je Kanadská, takže danění dividend je myslím 25%. Proto jsem ji s menším ziskem prodal a investuji do jiných dividendových společností v USA.

Naprosto stejně.

Doporučím sekci komentářů výše, kde jsme se o zdanění dividendy bavili. :)

@stockhunter_cz Mám $ENB+0.2% u XTB a divi jsou daněny 25%.

Též mě to tak zdanilo. Tak jsem jí prodal. Pak jsem vyplňoval formulář. Ale mě se líbila myšlenka Německa na podporu plynu a LNG terminálu ve spolupráci s $ENG.MC+0.2% a tím jsem měl plyn vyřešen a další společnost s plynem nechci.

O zdanění viz komentáře nahoře, jak jsme si psali.

Dík za upozornění. Až několik měsíců po prodeji jsem zjistil že mám vyplnit formulář. Následně jsem se rozhodl pro redukci počtu společností, již jsem se Enbridge nevracel. Jinak bych ji nejspíše držel a při propadech plynu přikupoval.

@ladislavmladonicky Tomu rozumím, bohužel každý nemůžeme vědět vše, ale je důležité, že o tom zde alespoň můžeme diskutovat a poradit si!