S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

3 blue chip akcie na prahu překvapivého růstu

Redakce Bulios
11. 4. 2024
6 min read

Poslední čtvrtletí přineslo významné finanční výsledky pro 3 klíčové hráče, kteří dokázali překonat výzvy související s digitální transformací a zvyšující se konkurencí. Jeden z předních producentů zábavního obsahu se může pochlubit nárůstem předplatitelů a zlepšujícími se monetizačními schopnostmi. Mezitím telekomunikační gigant zaznamenal průlomové milníky ve vývoji a rozšiřování své 5G sítě a služby vysokorychlostního internetu.

V neposlední řadě, lídr v oblasti polovodičů a mikroprocesorů ohlásil výrazný nárůst tržeb a strategické reorganizační změny. Tyto vývoje nejen svědčí o neustálém pokroku a inovacích v technologickém a mediálním průmyslu, ale také otevírají nové možnosti pro investory hledající zajímavé a atraktivní příležitosti

Warner Bros. Discovery $WBD+3.3%

Warner Bros. Discovery, jedna z předních společností v oblasti mediálního a zábavního průmyslu, má za sebou rok plný významných milníků a strategických kroků, které formují její budoucnost. V čtvrtém čtvrtletí roku minulého dosáhla společnost celkových tržeb ve výši 10,2 miliardy dolarů, což představuje pokles o 6,5 % ve srovnání s předchozím obdobím, když se vezme v úvahu korekce pro zahraniční měnové kurzy. Tento výsledek odhaluje náročné podmínky v mediálním sektoru, který je stále více ovlivněn digitální transformací a rostoucí konkurencí.

WBD
$7.60 $0.24 +3.33%
Fair Price: $4.36
Wsecdbys: 21.23%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Navzdory těmto výzvám Warner Bros. Discovery vykázala významný růst v oblasti přímých spotřebitelských služeb, kde se počet předplatitelů zvýšil na impozantních 97,7 milionu. Tento růst byl částečně podpořen úspěšnou akvizicí BluTV, což je krok, který umožnil společnosti rozšířit svůj globální dosah a posílit svou pozici. Zvýšení počtu předplatitelů je doprovázeno také 7% nárůstem průměrného výnosu na uživatele, což naznačuje zlepšující se monetizační schopnosti společnosti v dynamickém a konkurenčním prostředí.

WBD
$7.60 $0.24 +3.33%
Target Price
22.67 (+198.09% Upside)

Přestože společnost čelí výzvám, jako jsou poklesy v síťových příjmech a reklamě, její strategické zaměření a provozní úpravy naznačují pozitivní obrat. Warner Bros. Discovery se aktivně adaptuje na měnící se tržní podmínky, snižuje provozní náklady a proaktivně řeší svůj dluh, čímž klade základy pro udržitelný růst v nadcházejících letech.

AT&T $T+0.2%

AT&T, gigant v oblasti telekomunikací, si v poslední době zakládá na ambiciózním rozvoji a inovacích, které mu mají zajistit dominantní postavení. Své síly zejména soustřeďuje na expanzi 5G sítí a rozvoj optických sítí, což se odráží v jejich nejnovějších finančních výsledcích a strategických plánech. Během posledního čtvrtletí zaznamenala společnost významný milník, kdy její 5G síť dosáhla pokrytí přes 210 milionů lidí, což jasně signalizuje její odhodlání být lídrem v poskytování nejrychlejší a nejspolehlivější mobilní sítě.

T

AT&T

T
$16.92 $0.03 +0.18%
Fair Price: $30.26
Mklzoq: 22.98%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Dále společnost vykázala značný pokrok v rozvoji AT&T Fiber, což je její služba vysokorychlostního internetu, která nyní pokrývá více než 14 milionů domácností a firem po celých Spojených státech. Tento krok nejenže posiluje její pozici, ale také podtrhuje závazek AT&T poskytovat vysoce kvalitní a rychlou internetovou konektivitu, která je základem pro moderní digitální společnost. Ambice společnosti jít dále jsou zřejmé z jejího plánu rozšířit optickou síť na více než 30 milionů míst do konce roku 2025, což je strategický krok k posílení jejího vlivu a konkurenceschopnosti.

T

AT&T

T
$16.92 $0.03 +0.18%
Target Price
26.9 (+58.98% Upside)

Finanční výkonnost AT&T také reflektuje její silnou pozici a strategické směřování. Společnost oznámila, že její výnosy z bezdrátových služeb se očekávají v růstu o 3 %, zatímco výnosy z širokopásmového připojení by měly vzrůst až o 7 %. Tyto prognózy jsou jasným signálem investorům a trhu, že AT&T nejenže usiluje o udržení svého postavení, ale také plánuje další expanzi a inovace, které by mohly zásadně změnit telekomunikační průmysl.

Intel $INTC-0.4%

Intel, známá společnost v oblasti polovodičů a mikroprocesorů, nedávno oznámil finanční výsledky, které předčily očekávání a ukázaly na pozitivní obrat v jeho podnikání. V posledním čtvrtletí společnost zaznamenala tržby ve výši 15,4 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 10 %. Tento významný nárůst je důkazem efektivního provedení jejich strategie a adaptace na dynamicky se měnící technologický trh.

INTC

Intel

INTC
$30.36 -$0.12 -0.38%
Fair Price: $02.26
Xwptvc: 59.76%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

V rámci své strategie pro další růst Intel reorganizoval své podnikové struktury, aby lépe reflektovaly současné a budoucí tržní příležitosti. Integrace skupiny Accelerated Computing Systems and Graphics Group je jedním z klíčových kroků této reorganizace, která má za cíl zjednodušit operace a zefektivnit náklady. Tyto strukturální změny jsou součástí širšího úsilí o zvýšení konkurenceschopnosti a finanční výkonnosti Intelu, a to i v oblastech, jako jsou umělá inteligence a grafické procesory, kde se očekává rychlý růst.

INTC

Intel

INTC
$30.36 -$0.12 -0.38%
Target Price
40.25 (+32.60% Upside)

Dalším významným milníkem pro Intel je nedávné uvedení procesorů Intel Xeon 5. generace, které jsou navrženy speciálně pro výpočetní úlohy v oblasti umělé inteligence. Tyto nové procesory nabízejí výjimečný výkon a efektivitu, což Intelu umožňuje upevnit jeho postavení s vysokým výkonem a energeticky úsporným výpočetním hardwarem.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.