S&P 500 ^GSPC 5,106.97 -0.18%
Tesla TSLA $187.62 -3.31%
Meta META $439.30 +1.54%
Microsoft MSFT $399.46 -0.69%
Apple AAPL $174.65 +0.66%
Amazon AMZN $181.27 +0.17%
Nvidia NVDA $877.73 +0.02%
Alphabet GOOG $167.91 +0.01%

3 delnice blue chipov na pragu presenetljive rasti

Kristijan Kopitar
11. 4. 2024
5 min read

Zadnje četrtletje je prineslo pomembne finančne rezultate za tri ključne akterje, ki jim je uspelo premagati izzive digitalne preobrazbe in vse večje konkurence. Eden od vodilnih proizvajalcev zabavnih vsebin se lahko pohvali z rastjo števila naročnikov in izboljšanjem zmožnosti monetizacije. Medtem je telekomunikacijski velikan zabeležil prelomne mejnike pri razvoju in širitvi svojega omrežja 5G in storitev hitrega interneta.

Nenazadnje je vodilni proizvajalec polprevodnikov in mikroprocesorjev napovedal znatno rast prihodkov in spremembe v strateški reorganizaciji. Ti dogodki ne dokazujejo le stalnega napredka in inovacij v tehnološki in medijski industriji, temveč odpirajo tudi nove priložnosti za vlagatelje, ki iščejo zanimive in privlačne priložnosti

Warner Bros. Discovery $WBD-7.7%

Warner Bros. Discovery, eno vodilnih podjetij v medijski in zabavni industriji, ima za seboj naporno leto. pomembnih mejnikov in strateškimi potezami, ki oblikujejo njegovo prihodnost. V četrtem četrtletju lanskega leta je družba dosegla skupne prihodke v višini 10,2 milijarde dolarjev, kar je 6,5-odstotni padec v primerjavi s predhodnim letom, če upoštevamo prilagoditev za tuje devizne tečaje. Ta rezultat razkriva zahtevne razmere v medijskem sektorju, na katerega vse bolj vplivata digitalna preobrazba in vse večja konkurenca.

WBD
$7.52 -$0.63 -7.73%
Fair Price: $9.39
Laywkays: 69.78%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Kljub tem izzivom Warner Bros. Discovery je poročala o znatni rasti na področju storitev neposrednega dostopa do uporabnika, kjer se je število naročnikov povečalo na impresivnih 97,7 milijona. K tej rasti je deloma prispeval uspešen prevzem družbe BluTV, ki je podjetju omogočil razširitev globalnega dosega in okrepitev položaja. Povečanje števila naročnikov spremlja tudi 7-odstotno povečanje povprečnega prihodka na uporabnika, kar kaže na vse boljše zmožnosti družbe za monetizacijo v dinamičnem in konkurenčnem okolju.

WBD
$7.52 -$0.63 -7.73%
Target Price
22.67 (+201.46% Upside)

Čeprav se podjetje sooča z izzivi, kot je upadanje prihodki od omrežnine in oglaševanja, njegova strateška usmerjenost in operativne prilagoditve kažejo na pozitiven preobrat. Warner Bros. Discovery se aktivno prilagaja spreminjajočim se tržnim razmeram, zmanjšuje stroške poslovanja in proaktivno rešuje svoj dolg, s čimer postavlja temelje za trajnostno rast v prihodnjih letih.

AT&T $T-0.5%

AT&T, velikan na področju telekomunikacijskem velikanu, se v zadnjem času ponaša z ambiciozno rastjo in inovacijami, ki zagotavljajo njegovo prevlado. Svoja prizadevanja osredotoča zlasti na širitev omrežja 5G omrežij in razvoju optičnih omrežij, kar se odraža v njihovih najnovejših finančnih rezultatih in strateških načrtih. V zadnjem četrtletju je podjetje zaznamovalo pomemben mejnik, saj je njegovo omrežje 5G doseglo pokritost več kot 210 milijonov ljudi, s čimer je jasno nakazalo svojo zavezanost vodilnemu položaju pri zagotavljanju najhitrejšega in najzanesljivejšega mobilnega omrežja.

T

AT&T

T
$16.94 -$0.08 -0.50%
Fair Price: $46.88
Lqoqio: 18.53%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Poleg tega je podjetje pokazalo pomemben napredek pri uvajanju storitve hitrega interneta AT&T Fiber, ki zdaj pokriva več kot14milijonov domov in podjetij v Združenih državah Amerike. Ta poteza ne le krepi njen položaj, temveč tudi poudarja njeno zavezanost k AT&T za zagotavljanje visokokakovostne in hitre internetne povezave, ki je bistvena za sodobno digitalno družbo. Ambicije podjetja, da gre še dlje, so razvidne iz njegovega načrta, da do konca leta 2025razširi svoje optično omrežje na več kot 30 milijonov lokacij ,kar je strateški korak za krepitev njegovega vpliva in konkurenčnosti.

T

AT&T

T
$16.94 -$0.08 -0.50%
Target Price
26.9 (+58.84% Upside)

Tudi finančna uspešnost družbe AT&T odraža njen močan položaj in strateško usmeritev. Družba je objavila, da so njeni prihodki iz brezžičnih storitev bodo po pričakovanjih povečali za 3 %medtem ko naj bi se prihodki od širokopasovnih storitev povečali za do 7 %. Te napovedi so jasen signal vlagateljem in trgu, da si AT&T ne prizadeva le ohraniti svoj položaj, temveč načrtuje tudi nadaljnjo širitev in inovacije, ki bi lahko temeljito spremenile telekomunikacijsko industrijo.

Intel $INTC-1.2%

Intel, dobro znano podjetje na področju polprevodnikov in mikroprocesorjev, je nedavno poročalo o finančnih rezultatih, ki so presegli pričakovanja in pokazali pozitiven preobrat v njegovem poslovanju. V zadnjem četrtletju je podjetje zabeležilo prodajo v višini 15,4 milijarde ...kar pomeni 10-odstotno povečanje na letni ravni. To znatno povečanje je dokaz učinkovitega izvajanja njihove strategije in prilagajanja dinamično spreminjajočemu se tehnološkemu trgu.

INTC

Intel

INTC
$30.98 -$0.38 -1.21%
Fair Price: $88.18
Ixhilf: 81.05%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Kot del strategije za nadaljnjo rast je Intel reorganiziral strukturo podjetja, da bi bolje odražala sedanje in prihodnje tržne priložnosti. Integracija skupin Accelerated Computing Systems in Graphics Group je eden od ključnih korakov v tej reorganizaciji, katere cilj je poenostaviti poslovanje in racionalizirati stroške. Te strukturne spremembe so del širših prizadevanj za izboljšanje konkurenčnosti in finančne uspešnosti Inteltudi na področjih, kot so umetna inteligenca in grafični procesorji, kjer se pričakuje hitra rast.

INTC

Intel

INTC
$30.98 -$0.38 -1.21%
Target Price
40.25 (+29.92% Upside)

Še en pomemben mejnik za Intel je nedavna predstavitev Intelovih procesorjev Xeon 5. generacije, ki so zasnovani posebej za računalniške naloge na področju umetne inteligence. Ti novi procesorji ponujajo izjemno zmogljivost in učinkovitost ter Intelu omogočajo, da utrdi svoj položaj na področju visoko zmogljive in energetsko učinkovite računalniške strojne opreme.

Opozorilo: Na portalu Bulios je mogoče najti veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito lastno analizo.

Vir.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.