S&P 500 ^GSPC 5,235.48 -0.60%
Nvidia NVDA $1,105.58 -3.72%
Microsoft MSFT $414.67 -3.38%
Alphabet GOOG $173.56 -2.16%
Meta META $467.05 -1.54%
Amazon AMZN $179.32 -1.48%
Tesla TSLA $178.79 +1.48%
Apple AAPL $191.29 +0.53%

Je nákup kontroverzních akcií Ocugen sebevražda, nebo zajímavá lukrativní investice? 🤔

Pro lidi, kteří vlastní akcie Ocugen $OCGN-2.5%, je to všechno o úrovni odporu 15 dolarů. Je frustrující, že akcie $OCGN-2.5% narazily na tento cenový bod v únoru a poté znovu v květnu. Je to legitimní otázka, jak se investorům konečně podaří nastartovat udržitelnou rally, která vydrží? Pokud jste dlouhodobým investorem do společnosti Ocugen, byla vaše trpělivost v poslední době bezpochyby podrobena zkoušce.

 

 

Nezoufejte však, protože okamžik, kdy dojde ke zlomu, může být za rohem. Ukazuje se, že pro vakcínu  společnosti Ocugen se chystá důležitý vývoj. Možná, že pokrok společnosti ve Spojených státech, nebo spíše jeho nedostatek pokroku 😂 některé investory zklamal. Přesto vás vyzývám, abyste zvážili, co se děje v zahraničí, Covid-19 se přece neomezuje jen na jednu zemi.

 

Bližší pohled na akcie OCGN

Zde je otázka k zamyšlení. Je možné, že obchodníci Redditu urychlili dva předchozí vzestupy akcií $OCGN-2.5% na 15 dolarů? Určitě je to možné. Mějte na paměti, že na začátku roku 2021 a pak znovu v létě byl dav okolo short-squeezu velmi aktivní.

 

Předpokládám, že by někdo mohl nakoupit akcie $OCGN-2.5% v naději na další vzestup poháněný Redditem. To se však nezdá jako rozumná investiční strategie. Zajímavé je, že cena akcií Ocugen se od června do poloviny září absolutně nikam neposunula. Zdá se, že cena 7,50 dolarů byla neodolatelným magnetem.

 

Na druhou stranu na finančních trzích platí staré přísloví: čím delší základna, tím nakonec větší prostor pro růst. Z toho vyplývá, že by se pro akcie $OCGN-2.5% mohla chystat na pořádný růst. Jinými slovy, mohl by katalyzátor založený na zprávách dostat akcie přes hranici odporu 15 dolarů?

 

Další cesta k úspěchu

Jen pro rychlou představu, kandidát na vakcínu Covid-19 společnosti Ocugen je známý jako Covaxin. Společnost vyvíjí tento lék s partnerem jménem Bharat Biotech.

Naneštěstí pro zainteresované strany společnost vydala společnost Ocugen 10. června tiskovou zprávu, v níž prohlásila, že již nebude usilovat o získání povolení k mimořádnému použití (EUA) pro vakcínu Covaxin od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA).

 

Tento vývoj byl pro věrné investory do akcií společnosti $OCGN-2.5% jistě zklamáním. V USA je pro výrobce léků schválení FDA vším. Pro společnost Ocugen to však nebyl konec cesty. Společnost stále hodlala pokračovat v podávání žádosti o biologickou licenci (BLA) pro Covaxin.

 

Držitelé akcií $OCGN-2.5% zároveň nemusí své naděje zcela upínat ke schválení Covaxinu FDA. Podle čerstvé zprávy se zdá, že na potenciálně život zachraňující vakcínu společností Ocugen a Bharat může kývnout jiný subjekt než FDA.

 

Naděje na mezinárodní uznání

Obrátíme-li pozornost k Indii, N. K. Arora, předseda pracovní skupiny Covid-19 v této zemi, nedávno poskytl povzbudivé zprávy. Covaxin zřejmě brzy obdrží od Světové zdravotnické organizace (WHO) seznam pro mimořádné použití (EUL).

 

"Doufáme, že výroba Covaxinu bude v příštích týdnech navýšena... Doufejme, že vakcína by měla získat mezinárodní uznání, aby lidé cestující do zahraničí měli méně potíží," vyslovil Arora naději.

 

Předpokládám, že tím "uznáním" Arora myslí něco jako důvěryhodnost. Je snadné si představit, že EUL od WHO by posílilo profil vakcíny Covaxin nejen v Indii, ale i na celém světě.

 

Mohlo by to, pokud se tak stane, vést k regulačnímu dominovému efektu? Přišla by zelená od FDA v návaznosti na schválení WHO? To ukáže až čas, ale přinejmenším je nyní cítit očekávání a možná katalyzátor růstu v dohledu.


Čekání na to, až dav z Redditu vytlačí akcie $OCGN-2.5% nad 15 dolarů, není nutně výhodnou strategií. Místo toho můžete sledovat vývoj situace kolem Covaxinu právě na něj by se měli informovaní investoři Ocugenu zaměřit. A pokud nebude Covaxin v USA brzy schválen, nebude to pro Ocugen konec. Existují totiž další cesty, kterými se lze ubírat v jiných zeměpisných oblastech.

 

DISCLAIMER – nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. Před nákupem si prosím udělejte vlastní analýzu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$OCGN-2.5% je top, doporučuji

Na těch 15 by $OCGN-2.5% sebevražda být mohla, ale jinak teď zajímavá investice

taky si právě myslím, že momentální cena super. I kdyby jen na swing trade fajn

Dal bych upvote dvakrát, kdyby to šlo 😂

škoda, že nejde haha, Díky!