S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

📈💼 BlackRock ohromil trhy! 💼📈 

BlackRock $BLK+0.9% je globální finanční gigant s neuvěřitelným vlivem na trhy po celém světě. S rekordním růstem spravovaných aktiv je nepřehlédnutelnou silou ve světě investic. S důvěrou investorů a schopností přitahovat masivní finanční toky se BlackRock stal synonymem úspěchu a stability ve finančním světě.

BLK
$763.91 $6.91 +0.91%

Dnes ráno společnost představila výsledky, které rozproudily svět financí. Jejich zisk na akcii dosáhl 9,81 USD, což překonalo očekávání analytiků o 0,40 USD. Tržby ve výši 4,73 miliardy dolarů překonaly prognózy o 30 milionů dolarů!

BlackRock zaznamenal také úžasný nárůst v oblasti spravovaných aktiv. Dosáhli rekordních 10,5 bilionu dolarů, což je nárůst o 1,4 bilionu dolarů ve srovnání s minulým rokem. To je ohromující 15% nárůst!

BlackRock přitahuje investory po celém světě a během prvního čtvrtletí roku 2024 zaznamenali celkový čistý příliv do svých investičních produktů ve výši 57 miliard dolarů. To je jasný signál síly a důvěry, kterou tato společnost v sobě má.

BLK
$763.91 $6.91 +0.91%
Fair Price: $275.23
Hxtqzmof: 6.25%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Jsme svědky skutečného giganta, který si dokáže získat důvěru investorů po celém světě. Když se dívám na podíly v různých společnostech, je obtížné tam nenarazit právě na BlackRock. 🚀🌍

Jaký je váš názor na tuto společnost?


A ještě doplním Larry je nejen ve vysoké funkci světového ekonomického fóra, ale také člen poradního sboru, Tsinghua University School of Economics and Management, Peking. To myslím mluví za vše.

Je to společnost která si uvědomuje svou zodpovědnost a pokud se podaří zvládnout současné hrozby, podle teorie strategie temného lesa kterou se řídí Rusko (doufejme že Čína ne) a prosadit strategii win win podle teorie her (hlavně ve vztahu US Čína) tak určitě se bude ještě za 40 let dobře svým akcionářům zhodnocovat. On není Larry Fink v radě WEF nadarmo👍

Je pravda že pokud někdy BlackRock, Vanguard budou vlastnit většinové podíly větších společností tak si budou moci dělat co chtějí což je celkem znepokojivé ....

Blackrock spravuje aktiva svým akcionářům. Jako společnost vlastní zanedbatelné množství aktiv a rozhodně žádné většinové podíly a když už mají třeba 5% procent společnosti, tak je to kvůli akciím, které drží pro jejich iShares ETF.

Príiš veľa peňazí na jednej hromade, takú koncentráciu aktív by som nedovolil, je to nebezpečné pre celú civilizáciu.

Co byste navrhoval? Uregulovat?;) Co bude další na řadě? Vanguard, státní fondy? Nobelova nadace?

Asi ste moju poznámku zle pochopil, možno pod dojmom príspevku niekoho iného- nevyslovil som obavu ohľadom zneužitia moci, ale ohľadom toho, že sú v ňom penzie nielen väčšiny Američanov, ale aj stoviek miliónov ľudí z celého sveta a ak by sa tie penzie "vyparili" z akéhokoľvek dôvodu, spoločnosť ako ju poznáme, by sa zrútila. Na rozdiel od bánk, ktoré sú "moc veľké, aby skrachovali", takéhoto molocha by žiadny štát nedokázal zachrániť.

Môj pohľad na regulácie je v skutočnosti opačný, možno až extrémne opačný a niekto by ma asi nazval niečím ako anarchistický kapitalista, preto by som sa nechcel dožiť niečoho takého, aby politici chceli sanovať škody po krachu niečoho takéhoto a aj keď sa to zdá byť nepredstaviteľné, niečo podobné sa už stalo, nebolo by to prvýkrát, kedy správca aktíva spreneveril😉

@milanvican Máte pravdu, špatně jsem to pochopil. Předpokládal bych, že aktiva BlackRock jsou přes custody chráněné proti této zpronevěře podobně jak tomu je například u brokeru. Nepochybně jsou také pojištěné a pravidelně auditovane. Spolu s Vanguardem je vnímám jako velmi konzervativní instituce s výjimečným risk managementem.

@victor_nettoyeur Schválne som napísal "z akéhokoľvek dôvodu", pretože som si vedomý toho, že niečo ako sprenevera je najmenej pravdepodobné z možných spôsobov i keď na konci som použil práve spreneveru. V dnešnej dobe, keď sa politici predbiehajú v tom, ako si čo najlacnejšie kúpiť voličov, by aj nejaký kolosálny krach na burzách, ktorý by na grafe nemal tvar "Véčka", ako tomu bolo pri Covide, ale napr "schodíka dolu" a potom "do strany" kedy by ľudia v penzijných fondoch prišli napr o 40% kapitálu, znamenal istotu, že politici by chceli tieto straty sanovať. V EÚ, ktorá z ľudí robí nesvojprávnych občanov je to isté na 100%, v USA majú demokrati tiež agendu takmer rovnakú a polovica z nich, aj keď to volajú ináč, ju má komunistickú a republikáni, tí prevzali agendu demokratov+ populizmus k tomu= dožili by sme sa niečoho takého, že SEC fee by bolo čo ja viem 10x vyššie, čo by pochovalo možnosť, aby si niekto ako my mohol sám, nezávisle držať svoj osud vo vlastných rukách.

Reagovať na to, že tie aktíva sú poistené nebudem, nie je vzorec na výpočet rizika a preto ani keby sa všetky zaisťovne spojili, nemohli by spraviť model poistenia, ktorý by nebol podvodom- ešte raz sa pozrite na tú sumu.

@milanvican Pokud by globální ekonomika (na kterou BLK ma zainvestováno) padla, tak stejně nebude z čeho ty ztráty sanovat. Nehledě na to, že každý kdo investuje musí s určitým rizikem ztráty peněz počítat. Všichni "zodpovědní" co si investují na důchod by prostě skončili stejně jako ti, kteří všechno utratí (pumpují peníze do ekonomiky;) a na stáří spoléhají na vládu a volí populisty. Tohle Ponzi zvané sociální zabezpečení bude fungovat dokud se bude rodit dostatek lidí, kteří mu budou věřit a je asi zbytečné tu o něm debatovat.