S&P 500 ^GSPC 5,034.85 +0.33%
Nvidia NVDA $846.13 +1.89%
Amazon AMZN $182.31 +1.85%
Apple AAPL $171.82 +1.49%
Alphabet GOOG $166.96 +0.84%
Microsoft MSFT $398.10 +0.80%
Meta META $436.16 -0.69%
Tesla TSLA $179.78 -0.12%

🚀 Tento týden bude na trzích velmi napínavý!

Celý týden nás bude provázet nepříjemná situace na Blízkém Východě, a to útok Íránu na Izrael a možnost dalšího konfliktu. Bílý Dům chce celou situaci uklidnit, aby nedošlo k eskalaci. Tento konflikt by mohl značně ovlivnit cenu ropy.

Podívejme se však na klíčové události, které nám přinesou zajímavé příležitosti:

📊Pondělí: Sledujeme maloobchodní tržby v USA a průzkum výrobní aktivity NY Fedu. Tyto údaje mohou ovlivnit náladu na trzích.

Earnings: Zaměřím se na výsledky Goldman Sachs $GS+0.9% 💰

🎤Úterý: Důležitý den, který nám přináší projev předsedy Fedu Powella. Tento projev nám může poskytnout zajímavé informace o vývoji trhu a budoucí politice Fedu.

Earnings: Budu sledovat výsledky společností Bank of America $BAC+0.5%, Morgan Stanley $MS+0.4%, Johnson & Johnson $JNJ-1.0%, UnitedHealth $UNH+0.7% a Interactive Brokers $IBKR+1.2%

📔Středa: Vydání Beige Book „Béžová kniha“ (Souhrn komentářů k současným ekonomickým podmínkám) je zpráva, kterou vydává Fed osmkrát ročně. To bude dalším důležitým momentem pro investory.

Earnings: Před otevřením trhů výsledky společnosti ASML $ASML+2.2%

💼Čtvrtek: Dozvíme se počáteční žádosti o podporu v nezaměstnanosti, průzkum výrobní aktivity Philly Fedu a prodej existujících domů. Tyto údaje mohou poskytnout další náhled na stav ekonomiky.

Earnings: Sledujme výsledky TSMC $TSM-0.5% před otevřením trhů a výsledky společnosti Netflix $NFLX+1.1% až po uzavření. Jejich výkonnost může ovlivnit celý sektor technologií.

💹Pátek: Budu sledovat pouze výsledky společností Procter & Gamble $PG a American Express $AXP+0.3%

Co budete v následujícím týdnu sledovat? Jak vnímáte možnost konfliktu na Blízkém Východě, a jak si myslíte, že to ovlivní trhy?


Jako vždy skvělý souhrn! jsem zvědavý na výsledky.

Děkuju moc za komentář, co očekáváš tento týden?

Osobně jsem nejvíce zvědav na American express, Bank of America a NTFLX.

@stedrm00 A jak to vidíš v Izraeli?

@moudry_investor zlato/ropa bude stále stoupat, u akcií teď minimálně proběhne nějaká menší korekce, ale bude zde velice záležet na eskalaci konfliktu, v kostce můj názor na tuto situaci. Jak ty?

@stedrm00 Jak říkáš, komodity jako zlato/ropa určitě porostou. Myslím si, že investory více zajímá Fed než možný konflikt, tak uvidíme, jak se celá situace vyvine.

@moudry_investor To určitě ano, z mého pohledu ale možná eskalace by ovlivnila všechny, tudíž tomu dávám momentálně markatně vyšší váhu.

Super, díky za souhrn. Mě určitě budou nejvíce zajímat výsledky společností.

Díky za komentář!