S&P 500 ^GSPC 5,066.6 -0.97%
Tesla TSLA $184.24 -5.06%
Microsoft MSFT $395.38 -1.71%
Nvidia NVDA $865.57 -1.37%
Alphabet GOOG $166.09 -1.08%
Amazon AMZN $179.48 -0.82%
Meta META $431.32 -0.30%
Apple AAPL $173.38 -0.07%

🚀 Ta teden bo na trgih zelo zanimiv!

Celoten teden bodo spremljale neprijetne razmere na Bližnjem vzhoduin sicer napad Irana na Izrael in možnost nadaljnjega konflikta. Bela hiša želi umiriti razmere, da bi se izognila zaostrovanju. Ta spor bi lahko bistveno vplival na ceno nafte.

Vendar si oglejmo ključne dogodke, ki bodo prinesli zanimive priložnosti:

📊Ponedeljek: V ponedeljek se bo na trgu nafte v okviru projekta "Sladkorna nafta" (v nadaljevanju: "Sladkorna nafta") odvijal valorizacijski proces. Prodaja na drobno v ZDA a raziskava o proizvodni dejavnosti NY Fed. Ti podatki lahko vplivajo na razpoloženje na trgih.

Zaslužki.

🎤V torek.Govor predsednika Predsednik Fed Powell. V tem govoru lahko dobimo zanimive informacije o dogajanju na trgu in prihodnji politiki Fed.

Zaslužki: Spremljal bom zaslužke bank Bank of America $BAC-0.7%, Morgan Stanley $MS, Johnson & Johnson $JNJ, UnitedHealth $UNH-0.8% in Interactive Brokers $IBKR-1.2%.

📔Sreda: Izdaja Beige Book "Beige Book" (Povzetek komentarjev o trenutnih gospodarskih razmerah) je poročilo, ki ga Fed izda osemkrat na leto. To bo še en pomemben trenutek za vlagatelje.

Zaslužki: rezultati družbe ASML pred odprtjem trgov $ASML

💼Četrtek: Slišali bomo začetne zahtevke Nadomestila za brezposelnost, raziskavo o proizvodni dejavnosti Philly Fed in prodajo obstoječih stanovanj. Ti podatki lahko zagotovijo dodaten vpogled v stanje gospodarstva.

Zaslužek. Njihova uspešnost lahko vpliva na celoten tehnološki sektor.

💹Petek: Spremljal bom le rezultate družb Procter & Gamble $PG+0.6% in American Express $AXP-1.2%

Kaj boste spremljali v prihodnjem tednu? Kaj menite o možnosti konflikta na Bližnjem vzhodu in kako bo po vašem mnenju vplival na trge?


No comments yet