S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 атрактивни акции с дивидент над 8%

Grozdan Grigorov
15. 4. 2024
1 min čtení

Настъпващата ера на технологични иновации и промени в предпочитанията на потребителите открива нови възможности за растеж и развитие. Инвеститорите наблюдават тенденциите и търсят компании, които са добре подготвени за бъдещите предизвикателства и възможности. Чрез стратегическо планиране и инвестиции в модерна инфраструктура тези компании се превръщат в ключови играчи и представляват вълнуващи възможности за инвеститорите, които търсят дългосрочен растеж и стабилност на своите вложения.

Днес е трудно да се намерят акции със значителна доходност, особено когато индекс като S&P 500 генерира по-малко от 2% дивидентна доходност. Въпреки тези предизвикателства обаче има компании, които предлагат дивиденти над 8%, което е особено привлекателно в днешната среда.

Energy Transfer $ET+0.8%

Energy Transfer е ключов играч в американския пазар. Energy в енергийния сектор. С обширно портфолио от енергийни активи и акцент върху диверсификацията, тя затвърждава позицията си на надежден партньор в бизнеса с транспортиране на природен газ и нефт. Компанията може да се похвали с приходи в размер на 2,4 до 2,6 млрд. евро от капиталови инвестиции за растеж, което подчертава ангажимента й към развитието и модернизацията на инфраструктурата.

ET
$15.96 $0.13 +0.82%
Fair Price: $09.09
Hrhhdn: 83.48%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

С положителната перспектива за природния газ, който се счита за по-чиста алтернатива на въглищата, компанията Energy Transfer като водещ играч в прехода към възобновяема енергия. Компанията е фокусирана върху неизпълнените си поръчки и се очаквадистрибуцията ѝ да бъде над нивата отпреди пандемията. С 8% дивидентна доходност, която е добре покрита от паричните потоци, Energy Transfer предлага атрактивна възможност за инвеститори, които търсят стабилен доход.

ET
$15.96 $0.13 +0.82%
Target Price
15.38 (-3.63% Downside)

Energy Transfer следва стратегия за устойчив растеж и диверсификация. С инвестиции в нови технологии и инфраструктура, компанията е подготвена за бъдещите предизвикателства и възможности в динамичната среда на енергийния сектор. С визия за бъдещето и ясна стратегия Energy Transfer е привлекателна дългосрочен инвестиционна цел за тези, които искат да навлязат в света на енергетиката.

Altria Group $MO+0.3%

Altria Group се е обособила като стабилен стълб в Тютюн индустрията. С над 50-годишна история на увеличение на дивидентите и изключителна класация сред Кралете на дивидентите Altria представлява надеждна инвестиция за дългосрочния инвеститор. Тя вече притежава повече от 40% дял в бизнеса с цигари в САЩ, което ясно показва нейната доминация.

MO

Altria

MO
$46.08 $0.13 +0.28%
Fair Price: $32.58
Qfwjqx: 90.71%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Въпреки предизвикателствата, свързани с намаляването на броя на пушачите, Altria реагира иновативно и диверсифицира портфолиото си. Инвестициите в продукти без тютюнев дим, като например придобиването на NJOY, показват смел ход към бъдещ растеж. С очакваните капиталови разходи от 2,4 млрд. долара през тази година компанията ясно демонстрира ангажимента си да инвестира в иновации и да запази позицията си.

MO

Altria

MO
$46.08 $0.13 +0.28%
Target Price
50.6 (+9.81% Upside)

Altria се гордее не само с изплащането на дивиденти, но и с атрактивната си доходност за инвеститорите. С очаквана доходност от около 9% и целево съотношение на изплащане на дивиденти от 80 % от годишния коригиран EPS, компанията осигурява стабилни приходи, като същевременно се фокусира върху устойчив растеж.

BCE $BCE

BCE, крайъгълният камък на канадската телекомуникации и медийния сектор. С дългата си история на предоставяне на комуникационни услуги и поддръжка на битови клиенти, малки предприятия и големи корпорации, BCE е изградила силно присъствие. Компанията може да се похвали със свободен паричен поток 1 млрд. USD в края на последното тримесечие на 2023 г., което ясно илюстрира нейната финансова стабилност и гъвкавост.

BCE

BCE Inc.

BCE
$34.34 $0.00
Fair Price: $84.27
Cnclyy: 00.10%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

BCE се подготвя за предстоящата ера на 5G , за да подобри инфраструктурата си и да предостави модерни услуги на своите клиенти. С разходите за капиталови инвестиции за растеж в подкрепа на тази инициатива, компанията се подготвя за бъдещото търсене на бърза и надеждна интернет свързаност. С перспективата за подобряване на свободните парични потоци през следващите години, компанията е добре позиционирана за дългосрочен растеж и устойчивост.

BCE

BCE Inc.

BCE
$34.34 $0.00
Target Price
50.95 (+48.37% Upside)

BCE се гордее със своя конкурентен дивидент, който се поддържа от силен финансови резултати. Неотдавнашното увеличение на тримесечния дивидент с 3,1% е доказателство за компания, фокусирана върху създаването на стойност за своите акционери. Въпреки някои предизвикателства в миналото, BCE поддържа дивидентна доходност от около 8,4 %, което я прави привлекателна цел за инвеститорите, търсещи стабилен доход и растеж.

Отказ от отговорност: В Bulios ще намерите много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, така че винаги извършвайте собствен задълбочен анализ.

Източник.

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Přihlášení do Buliosu

Přihlas se a sleduj své oblíbené akcie, vytvářej portfolio a diskutuj s ostatními


Nemáš účet? Zaregistruj se

Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.