S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

📈🔍 Discursul lui Jerome Powell la Forumul de la Washington:

Astăzi, la un forum în Washington, Jerome Powell a subliniat că inflația nu a scăzut suficient, deoarece rămâne semnificativ peste ținta dorită. 🚫⬆️

Powell este hotărât să lase ratele dobânzilor neschimbate dacă inflația rămâne peste așteptări.

Reacția imediată a pieței:

Randamentele obligațiunilor cresc. 💹

Acțiunile scad. 📉

Lupta Sistemului Federal de Rezervă împotriva inflației continuă și este departe de a se încheia. Fed probabil nu va grăbi prea mult reducerea ratei dobânzii. 🔍🔒

În acest moment, investitorii sunt mai interesați de deciziile Fed decât de potențialul conflict de la Orientul Mijlociu.

Există chiar și opinii potrivit cărora Fed nu va reduce deloc ratele în acest an!
Cum vedeți întreaga situație de pe piață și care este opinia voastră?


Este destul de amenințată, prețurile la servicii și alimente sunt încă ridicate, plus situația din Est poate crește prețul petrolului și toate acestea mențin inflația acolo unde este sau chiar o pot crește. De asemenea, încep să cred că ne vom bucura de cel puțin o reducere, dacă va fi cazul ... Acum văd că e un punct destul de prostesc, pentru că prețurile tehnologiilor susținute de IA vor fi în continuare ridicate, pe de altă parte restul pieței care nu are venituri atât de mari ca IA suferă mult și încep să mă îngrijorez puțin pentru acele reits.

Să vedem dacă există vreo corecție și în cazul acestor tehnologii.

Ei bine, personal, cred că da, unele cu siguranță. Cifrele vor fi bune, cu siguranță, dar perspectivele ar putea să nu fie atât de bune, la urma urmei, dacă economia se va răci, adică dacă inflația va scădea, atunci și ei ar trebui să fie afectați. Așadar, acestea ar putea fi bune oportunități de cumpărare, deoarece, pe termen lung, aceste companii de top nu sunt prea amenințate de ratele ridicate.