S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Tesla se obrací na své akcionáře s důležitými rozhodnutími! 📈

Akcie společnosti Tesla $TSLA-1.8% nezažívají moc hezký začátek roku, jejich cena klesla o více než 35 %! 

TSLA

Tesla

TSLA
$180.00 -$3.28 -1.79%

Před nadcházejícím valným shromážděním akcionářů, které se bude konat 13. června, přichází s dvojicí velkých návrhů: První je přesunout sídlo společnosti do Texasu a druhý je obnovení platového balíčku pro Elona Muska za rok 2018. 🏢💼 

Předsedkyně představenstva Robyn Denholmová zdůrazňuje, že je čas, aby Tesla přijala Texas jako svůj nový právní domov, kde již sídlí od prosince 2021. 🏠 

Co se týče obnovení Muskova platového balíčku, Denholmová zdůrazňuje úspěchy a růst, které společnost Tesla, a tudíž i akcionáři zažili pod jeho vedením v roce 2018. 📈💰

V tomto mzdovém balíčku pro Elona se však požaduje, aby si Musk po dobu pěti let ponechal všechny akcie, které obdrží při uplatnění svých opcí, tímto bude Musk motivován k dalším inovacím.

Na druhou stranu společnost Tesla oznámila snížení počtu svých zaměstnanců o 10 %.📉

TSLA

Tesla

TSLA
$180.00 -$3.28 -1.79%
Fair Price: $834.13
Bskijbue: 15.11%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Jak vnímáte budoucnost akcií Tesly? Vidíte Teslu pořád jako technologického giganta, nebo už se podle vás zařadila na úroveň běžné automobilky?


Já včera zase přikoupil 😁 Jubilejní 69. otevřená pozice, vše Tesla. Když všichni prodávají, kupuj 😁 Za 10+ let, až se tě důchod zeptá, co jsi dělal v "mládí", můžeš s klidem odpovědět, že jsi spořil.

Těžko říct, kde je to dno. Časovat nejde. Přemýšlel jsem o vstupu pár měsíců zpátky okolo 180ti. Teď je 150 a pořád asi žádná stabilizace, naopak přichází další negativní zprávy. Každopádně cena je čím dál více lákavější, jelikož já jim stále věřím.

Taky přemýšlím o vstupu, ještě nějakou dobu počkám, zda se cena někde zastaví.

Já půjdu proti zdejšími trendu a možná zkusím malou krátkodobou short pozici 😇

V něčem mi to přípomíná situaci big techu koncem 2022. Nutnost říznout do nákladů aby firma udržela profitabilitu a stala se lehčí/obratnější. A docela se to big techu vyplatilo, ne? :) Sentiment byl tehdy taky, že Google je vlastně úplně v řiti, Amazon je v řiti, Apple už nikdy nic nového nevymyslí atd. Tesla je za mě pořád dobrá firma s potenciálem. Chápu, že to spousta lidí vidí jinak, a určitě jsou validní argumenty proč si to myslet (např. pokles marží), ale já bych byl míň skeptický. Asi znáte heslo "data jsou nová ropa", a Tesla těch dat má a bude mít opravdu hodně. Tam je obrovská hodnota. Síla ekosystému Auto -> Energy (nabíječky/baterie) -> AI (FSD) –> Robotika je něco co se nedá úplně dobře valuovat skrz peníze, ale má obrovský význam pro úspěšnost jakékoliv tech firmy. Takže poklesy v ceně vnímám spíš jako vítanou věc (nákup ve slevě), než důvod panikařit :)

Díky za skvělý komentář, přemýšlím o nákupu, aktuální cena už začíná být velmi zajímavá!

I pokud budu do budoucna uvažovat pouze automobily tak byli první v nasazení Gigapress. To bylo to zlevnění výroby které jim umožnilo z počátku nejvyšší marže. Dnes už je mají skoro všichni, tedy až na VW tam zatím spokojeně chrápou. V tom je Čína dohnala a se státní podporou vytvořila výraznou konkurenci. Tesla ovšem vytahuje další eso Unboxed approach. Tj. další výrazné zlevnění výroby.  A o nasazení Optimusů do výroby se zatím sice nemluví, ale je to zcela logický další krok. Potom, tedy jestli se to podaří, tak Tesla si ve výrobě aut svůj náskok pred čínskou konkurencí zcela jistě udrží.

Rád bych přikoupil, ale cena musí ještě klesnout alespoň ke 130 $

Doufam ze vse pujde s Muskem - je to blazen ale zaroven nekdo kdo vi jak byt uspesny a pokrokovy -

Za mě to rozhodně běžná automobilka není a nějakou dobu ještě nebude. Já tam ten potenciál pořád vidím, takže jsem letos už nakupoval a určitě ještě přikoupím.

Díky za komentář, na těchto hodnotách taky uvažuju o nákupu.

Ta cena fakt není špatná a pokud je to na longterm, tak aktuální cena je za mě super.

@lukasnekvapil Uvidím co trh udělá v týdnu a kdyžtak nakoupím!