S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Já netrejduju, ale pokud bych měl začít, tak asi s akciemi a z komodit by mě asi nejvíce lákala ropa a kakao.

Ahoj, byl bych docela rád. Jedu čokoládu. Hodně. Je to 1v mém Portfoliu. A dostal jsem se k ní úplným omylem. :) a Teď moje nejvyšší pozice dělá 70%.

Jedu páku na XTB a ode dneška i na 212, ale tam je "zadarmo"...

Ahoj, to je super! :) Díky za tvůj komentář. S kakaem jsme na tom podobně, taky je to nyní 1ka, možná bych ho obchodoval každý den skrze ty změny, ale kvůli vyššímu spreadu na xtb to kakako jen držím a ´´nevymýšlím pičoviny´´ :D .. ještě sleduji energie. 212 je platforma ?

Trading 212... neznáte? Konkurence XTB, ale dovolím si tvrdit že lepší. Rozhodně je přehlednější. Investování bez provize pro každého | Trading 212
Na XTB jedu tu páku co to nabízí, víceméně denní obchod už, když to bylo u 9K tak jsem držel do 10K... :D zisk 248%! Masakr. Ale teď jak to se mnou zamávalo (jak to udělalo ten skok z 10300 na 9cosi) tak jsem to pouzavíral a jen dělám malé skoky. :) 
Na 212 mám koupené ETFko na čoko od WinsdomTree Cocoa. Skvělá věc! Tam mám těch 70%! Plus ješte jednu pozici na nějakých 30%. 
A teď jsem otevřel pozici na 1akcii na páce na čokoládě, právě u tohoto ETFka (2xlavarage). Dyžtak můžu poslat víc podrobností i se screeny kdybyste měl zájem:) 
Taky jsem včera koupil na long kávu, taky takové ETFko od wisdomtree. troufám si tvrdit že příští rok bude cena kávy o pár stovek korun jinde. 
Samozřejmě novej bitcoin jak kakao to nebude :D ale něco to udělá... 
Jaké energie? Ty máte kde? Na XTB? A co ještě držíte, nebo si hrajete, s komoditami?

@davidpolanek Poslal jsem odkaz na web na 212... ale udělalo to nějaký bordel, místo odkazu nějaký text, nechápu... :( @ceobulios

@davidpolanek Jak dlouho už vlastně obchodujete ? Já používám jen to xtb, pro mě velice přehledný a nemám chuť otevírat další účet někde jinde, ale pokud mě někdo presvědčí že to bude lepší, tak asi nemám problém :) .. Já to kakao koupil když byla cena 6773, pak přikoupil ještě 9855 a držím to do teď a držet budu . ta první pozice má 800%, druhá 230%. Malinko lituji, že jsem do toho nenacpal více peněz, ale pořád se učím a snažím se být opatrný.. protože třeba u plynu, kde mám několik long pozic jsem moc ztrátový a čekám opět na topnou sezonu- plyn jsem koupil dobře, ale zásoby plynu v usa byly tak veliké že převyšovali aktuální poptávku a pozice z února šly jen níže a níže, protože přestala být i zima. Takže tam teď teču moc, a dělám na plynu nyní jen krátkodobé obchody, než zase začně sezona a vrátí se mi to :D .. pak ještě řeším ropu, držím bavlnu a naftu.. A akcie Verizonu. To je všechno. :) začal jsem před nedávnem, cca v prosinci. Každý den v tom trávím dost času, od analýzi až po sledování. Mám nastavený nějaký cíle, tak snad se mi podaří splnit a hlavně jsem pořád opatrný :)

Za ty screeny platformy bych byl velice rád ! :)

@davidpospisil komodity? Od Ledna února kdy jsem omylem koupil to ETF na čokoládu a zjistil jsem po týdnu že mám +20%. Škoda že jsem tenkrát do toho nehodil všechno 😂 dnes bych měl těch 280% nebo kolik. Což by na ETFku bylo fakt nádherný!

Jinak aktivně páky až teď tento měsíc. Ale čoko info čtu zhruba od Března.

Výsledky máte krásný. Akorát... Na xtb je jen cacao páka ne? Takže platíte poplatek za držení? Nebo to tam jedu já. Nevím o jiné možnosti, poučte mě.

Sakra na ten plyn se musím podívat! :D to vůbec nevím že tam máme.

Screeny zde nepošlu, nejde to. Můžeme se spojit přes mail. Kdybyste měl zájem.

@davidpolanek určitě, pojďme vyměňovat postřehy tam- pospa30@gmail.com

Komodity po velmi neúspěšné a bolavé zkušenosti neobchoduji a už nikdy nebudu. Před několika lety, když jsem začínal, mi ropa spálila 2 obchodní účty díky vysoké páce. Jak se daří tobě? Obchoduješ?

Ahoj, díky za reakci. Jak dlouho si obchodoval, než tě to ´´položilo´´ ?

Byly to moje úplné začátky, takže jsem nevěděl co dělám. Taky jsem za to zaplatil…

@krystofjane Chybami se člověk učí, jak se říká :)

@davidpospisil to je pravda. Byla to ve výsledku ta nejlepší škola.

ano ano, na xtb. Je to někdy takový adrenalin i když předpovědi jsou nějaký, tak ti to dělá opak :D .. obchoduju zemědělské komodity a energie.

Super! Já obchoduji již několik let opce. Využívám k tomu Interactive Brokers. Tam ani není jiná volba.

Komodity bohužel neobchoduju, ale obchoduju Opce na akcie.