S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

⚠️ Nečekané zvraty na trzích! 🚨

Tento týden jsme svědci neskutečné podívané!

Společnost Meta $META+2.3% bývalý Facebook oznámila výsledky nad očekáváním analytiků, ale oznámila horší výhled. Akcie společnosti na to dnes reagují poklesem o více než 10 %. Na druhou stranu je zde Tesla $TSLA+0.6%, která ve výsledcích pohořela, ale cena akcií od oznámení těchto výsledků vzrostla o více než 17 %. Jak se říká, na trzích je pořád co se učit, můžete mít léta zkušeností, ale takový pohyb si myslím, že nikdo nečekal.

Ani se snížením úrokových sazeb to nevypadá tak růžově jak jsme původně předpokládali. Obchodníci oddálili termín prvního snížení sazeb ze září až na prosinec!

Do toho se nám přidávají data o HDPUSA za první čtvrtletí, nárůst 1,6 % nedosahuje na odhady 2,5 % a v porovnáním s předchozím čtvrtletím, kdy bylo tempo růstu 3,4 % to nejsou moc hezká čísla. Toto tempo růstu je nejnižší od 2. čtvrtletí 2022, tak jsem zvědavý na další data a na vyjádření Powella k celé situaci!

Akciový index S&P 500 si odepsal v prvních pár minutách více než 1 % momentálně svoji ztrátu snížil pouze na 0,46 %.

Během pár minut se dozvíme výsledky od dvou technologických gigantů Alphabetu $GOOGL+0.4% a Microsoftu $MSFT+2.2%.

Jaké výsledky očekáváte a jakým směrem si myslíte, že se trhy vydají?


Ještě k tomu HDP tady je komentář který vystihuje dilema před které to postavilo FED

"The Fed is now finding itself caught between a rock and a hard place. The growth numbers suggest monetary policy has worked its magic and the Fed's foot on the monetary brake can be eased somewhat. But the inflation figures suggest otherwise," said Stuart Cole, chief macro economist for Equiti Capital in London.

Ten nízký růst by mohl být argument pro snížení sazeb. Vychází to z trojice růst, inflace, zaměstnanost. Já to občas přirovnávám k třem chlápkům v práci kteří se nesnáší (potřebuješ vysoký růst, nízkou inflaci, přiměřenou nezaměstnanost a ono to nejde moc dohromady) když odměníš dva, tak třetí se nebezpečně nasere. Úkolem FED potom je vybalancovat jejich vztahy tak aby se nikdo nenasral nebezpečně a ideální výsledek je když jsou všichni jen trochu přinasraní.

Pěkné přirovnání, díky docela hezky se na tom dá pochopit vztah mezi těmito ukazateli.

Hezké a trefné přirovnání, díky!

Jako ten růst na TSLA jsem fakt nečekal. Na X jsem pak docela pobavil, jelikož těch meme a komentářů tam k tomu bylo spoustu.

Taky jsem to viděl, fakt se člověk nasměje 😂

Lži budú pravdou len dovtedy, kým sa nájdu romantici, ktorí im chcú veriť, nakoniec ale všetci falošní proroci sklopia uši, ostanú len čísla a niektorým oči pre plač😉.

Elon je nahý...

Čekal jsem, že Tesla půjde spíš dolů, ale asi byly výsledky lepší, než se čekalo 😁

No tenhle týden je celkově zvláštní, trhy si dělají úplně co chtějí. Tesla mě překvapila, po výsledcích jsem očekával ještě větší propad a příležitost k nákupu, ale ono nic.

No já už stejně nemám za co nakupovat 😁 Už jsem do Tesly všechny volné peníze nacpal. Víc už by byl moc velký hazard.

To by Buffett neměl úplně radost 🤣 Ale jestli Tesle a Muskovi rozumíš, tak ti držím palce ať to vyjde!

Tak tou Teslou jsem se zabýval podrobněji a vypadá to že propad až ke 140 byl opravdu pouze reakce na fake Reuters. Horší výsledky prodeje a marže byly naceněné už před tím. Docela by mě zajímalo jestli ten kdo věděl že je to fake udělal nějaký pěkný obchůdek. 🏄