S&P 500 ^GSPC 5,187.7 +0.13%
Tesla TSLA $177.75 -3.79%
Alphabet GOOG $172.98 +1.85%
Nvidia NVDA $905.08 -1.77%
Microsoft MSFT $409.34 -1.02%
Meta META $468.24 +0.55%
Apple AAPL $182.40 +0.38%
Amazon AMZN $188.74 +0.02%

Barron patri jenom k dalsim hyperum akcie, jako Cathie Woods, ktera taky povida pohadky o Tesle jako top AI firme, a ze bud emit pulku 8 trilionoveho trhu a podobne nemysly. Jednoduse hypuji co nakupuji ale nejak se jim nedari a je to videt na fondech ark investu, totalni propadak..

Já ji koupil na 145 nakonec jsem si dělal TA a minimálně na 200-240 bych jí viděl otázka je co nastane tam... Buď prodám, nebo Tesla chytne nový dech a překoná trendovku která jí tlačí celou dobu dolů...

No vyklesalo to pěkně a ještě přikoupím.

Aj ja by som takto rozprával o Tesle, keby tam mám investovaných 3,5 miliardy ako Baron capital.

Húfne opúšťaju spoločnosť tiež dlhodobý zamestnanci vo výkonných funkciách a predávajú svoje akcie Tesly, čo tiež nie je dobrý signál.

https://www.cnbc.com/2024/04/25/former-tesla-svp-drew-baglino-is-selling-181point5-million-worth-of-stock.html

Automobilka, ktorá sa obchoduje na hodnotách rastovej technologickej spoločnosti je príliš veľké riziko na týchto cenách. Ale môžete si kúpiť sny o robotaxi a FSD :)

Ja by som využil tento pohyb smerom hore na predaj akcií ak by som nejaké vlastnil.

Nech sa darí

Rozlišujte mezi akciemi a zaměstnaneckými opčními benefity, prosím. Když si uvědomíte, že v tomto případě jde o uplatnění zaměstnanecké opce, tak při znalosti US poměrů to nelze považovat za jasnou červenou vlajku. I když uznávám že by být mohla, tak pravděpodobnost je podle mě malá. No jen názor, žádné doporučení.

Podľa oznámenia SEC predal všetky svoje akcie, nejde len o opcie. Je to borec, ktorý tam bol 18 rokov. Som rád, že ste sa chytili len tejto informácie, aj keď to nemusí nič znamenať. Určite to nie sú pozitívne správy. Ide o to, že keď zoberiete všetky tieto správy a spojíte si to spolu dokopy, tak Vám to môže dávať určitý obraz o tejto spoločnosti. Ale aby sme sa vrátili k podstate článku. Prirodzene nebude Barron hejtovať Teslu, keď je to jedna z ich najväčších investícii.

@majky Podle onámení SEC- Hele nebudu se v tom dál patlat. Tady je to oznámení

https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1790565/000197236224000520/xsl144X01/primary_doc.xml

a slova- stock option exercise- ať si každý přebere jak umí 🤷‍♂️

@mich_s Áno, pozrel som si to, sú to všetko zamestnanecké opcie. To ale nemení nič na tom, že si ich všetky uplatnil a predal, takže pointa ostáva rovnaká. Nie je to nič neobvyklé, len tých negatívnych správ je už naozaj veľa a hodnota spoločnosti ani zďaleka nezodpovedá realite, to vidím ako najväčšie riziko.

@majky OK takže v tom jsme se shodli, s dovolením se vrátím ke své větě- tak při znalosti US poměrů to nelze považovat za jasnou červenou vlajku. I když uznávám že by být mohla, tak pravděpodobnost je podle mě malá.

Pokusím se odůvodnit – V US mají tito bohatí lidé v naprosté většině profesionální správu majetku. To že by o prodeji nebo držení akcií, a zvláště opcí na ně, které jsou součástí platu, rozhodoval někdo z nich osobně je velmi nepravděpodobné i když jde o Insidera. Když se potom podíváme na estimate u akcií Tesly hi je sice okolo 500 ale  low je někde u 120. Očekávání Cathie moc velkých bank a jejich analytiků zatím nesdílí. V takové situaci je potom rozhodnutí správce vše prodat a zisk investovat jinde naprosto pochopitelné, a to že s tím Ron nemá v podstatě nic společného je naopak velmi pravděpodobné. Moc kecat do práce svému správci majetku opravdu zvykem není.  Jiná situace by ovšem byla, kdyby se během své kariéry aktivně snažil tyto akcie kumulovat a potom vše najednou prodal, ale to neudělal. Proto jsem od počátku zásadně nesouhlasil s – Všechny akcie prodal=POPLACH. Jinak to, že negativních správ je hodně a tato se k nim možná přiřadila (i když si myslím že konkrétně touto bylo ovlivněno pouze malé množství retailu) souhlasím a je to v ceně. Stejně jako pozitivní které doufám budou přibývat.🤞A to že cena akcie neodpovídá realitě?, V podstatě také souhlasím pokud realitou označujete fundament. No ale očekávání jsou také "realita" a to že trh naceňuje očekávání výše než fundament je také realita 🤷‍♂️

@mich_s Fúha, zbytočný balast o dá sa povedať zbytočnej správe. Nevidíte les cez triesky. Nikde som nepísal, že je to nejaký poplach. Práveže som napísal, že to nemusí nič znamenať, že predal všetky svoje akcie. Je to len ďalšia negatívna správa, lebo to, že končia dlhoroční výkonní pracovníci v Tesle a predávajú všetky svoje akcie, nie je pozitívna správa. Skôr by som sa zameral na klesajúce marže, klesajúce predaje áut, klesajúci zisk, stále pribúdajúca konkurencia, klesajúci podiel na trhu a mohol by som pokračovať. Tesla nemá nič významné, čo by nemala konkurencia alebo iné spoločnosti. Preto je Tesla už tri roky v záporných číslach čo sa týka výkonu akcií. Ja tu netvrdím, že Tesla je zlá spoločnosť. Ale to, že v niektorých investičných metrikách je hodnotená vyššie ako spoločnosti Microsoft, Google atď. a to je ten problém. Takže pokojne tu môžete napísať zase ďalší sloh, prečo niekto predal akcie. Ale skôr by som sa zameral na skutočné problémy.

Ze nikdo, vubec nikdo, z insideru nekupuje ani vyklesane akcie, je fakt a vubec ne pozitivni. Jak se uz psalo, je to rustova akcie bez rustu, prave naopak klesa a bude hur, skonci dotace a kdyz pusti cinske EV na US market, tak Tesla poleti ke dnu jeste rychleji, porotoze bude nucena jit dolu s marzemi. Robotaxis jsou pohadka od 2015 od Elona kde je predpovidal na rok 2018...a po 9 letech jsou na levelu 2, zatim co konkurence uz jezdi s level 4 FSD skutecne aotonomne, FSD Tesly neni vubenc autonomni ale uz ho oznacuji supervised FSD, to je tak trosku protimluv. A dat na prezenatci na vrchol humanoid robota je jenom dalsi sikovny hype marketing, ktery kratkodobe udela nejakou korekci nahoru ale realne cisla cenu akcii driv nebo pozdeji dobehnou, protoze nelze vecne ocenovat firmu jen podle snu Muska. Roboti nejblizsi leta nebudou. Bude to hracka, mega draha hracka s omezenym trhem, spis ma sance nekde v prumyslu nez skutecne mezi bezne zakazniky.  A taky kokurence je o par let vepredu a ani ty jeste nemaji nejaky zazracny trzni vyhled, zatim je to ciste pozirac investic..vyzkum ..

@luborcvicela OK🤷‍♂️🏄

Tak minimálně Cathie už není sama u očekávání miliard v robotaxi. No a potěšil komentátor který to pregnantně potvrdil, cituji,- these numbers are not coming out of his ass... 😂💯

😎

Ja si myslim ze jsi nejvetsi tlacenkar pana Tesly😉😂😂😂 doufam ze to byl dobry impuls ty vyhledy na robo a novy auto a novy tovarny a nove propousteni ze se ty - jen me stve ten patecni impuls ciny ze budou podpoovat svoje EElektro auta akze tesla malicko spadla a aby se z toho naopak mestal trend ze se odrazila po odrazu na dalsi odraz😂😂😂 tentokrat ale dolu

Každej má nějakou úchylku 😁 A co bude v krátkém horizontu cca roku, to bůh ví že.