S&P 500 ^GSPC 5,308.15 +1.17%
Nvidia NVDA $946.30 +3.58%
Meta META $481.54 +2.05%
Tesla TSLA $173.99 -2.01%
Microsoft MSFT $423.08 +1.75%
Apple AAPL $189.72 +1.22%
Alphabet GOOG $173.88 +1.13%
Amazon AMZN $185.99 -0.58%

Vybíráte nebo vkládáte finanční prostředky?

Je naprosto jasné, že jsme každý v jiné fázi investování a tím pádem máme i různé pohledy na výši kapitálu vloženého do investic. Zajímá mě, jak přistupujete k případným ziskům, jesli je vybíráte nebo kapitál stále navyšujete.

Níže lehce rozepíši několik bodů, jelikož se do ankety nevejdou. Pokud by byly možnosti tolik odlišné od vaší strategie, rozepište se prosím do komentů, věřím, že pro mnohé můžete být inspirací.

A. Navyšuji kapitál Svého portfolia. K případným ziskům / ztrátám si neustále pravidelně nebo nepravidelně posílám finanční prostředky pro obchodování.

B. Portfolio je stabilní. Veškeré zisky zůstávají v mém PTF a jsou součástí mých dalších obchodů. Nic nepřidávám, nic nevybírám, žije si to svým životem.

C. Náhodné výběry. Když potřebuji nepravidelně vybírám zisk.

D. Výběry kvůli zajištění. Realizované zisky vybírám a snažím se je investovat do méně rizikových aktiv nebo je využívám za jiným účelem finančního růstu. Může se jednat o podnikání, podílové fondy, dluhopisy, prostě cokoli méně volatilního, než jsou akciové trhy, alespoň z vašeho aktuálního pohledu.

Vote to see the results! 66 answers already!

Z investiočního portfolia nevybírám nic. Pokud realizuji zisk (nebo ztrátu) zbylé prostředky nechám na účtu a čekám na další investici. Z tradingu poté případné výdělky převádím na investiční účet.

Navyšuje kapitál. Čím větší kapitál, tím líp se obchoduje. 😉

Jak jsem zmiňoval, každý je v jine fazi a ne vzdy investovani musi byt nejefektivnejsim řešením ;) Nekdo uz si chce treba zisku užívat, kdyz uz je zajištěny, naopak nekdo se chce napriklad zajistit ;) jak se rika, tisic lidi, tisic chuti :)

Přesně tak. 😉