S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 atraktivní akcie z rozvíjejících se trhů pod 10$

Redakce Bulios
29. 4. 2024
6 min read

Tyto 3 firmy, které nabízí své akcie pod hranicí deseti dolarů, představují klíčové hráče ve svých odvětvích. Od digitálních plateb a rozvoje finančních technologií v jihovýchodní Asii, přes poskytování pokročilých testovacích technologií pro polovodičový průmysl v USA, až po inovace v oblasti obrazových technologií na Tchaj-wanu, tyto společnosti ukazují, jak efektivní adaptace a inovace mohou vytvářet nové příležitosti.

V tomto roce, každá z těchto firem nastavila ambiciózní cíle pro rozšíření svých operací a zlepšení produktů, a jejich strategie zdůrazňují důležitost přizpůsobení se měnícím tržním podmínkám.

Grab $GRAB+1.9%

Grab, se sídlem v Singapuru, se od svého založení v roce 2012 rychle vyvinul z jednoduché služby sdílení jízd na rozsáhlou platformu poskytující širokou škálu služeb. V průběhu let společnost expandovala do osmi zemí jihovýchodní Asie, včetně Indonésie, Malajsie a Thajska. Díky své aplikaci Grab nabízí vše od jízdních a doručovacích služeb po finanční technologie a online platby. V roce 2020 společnost zpracovala více než 1,9 miliardy transakcí, což jí umožnilo upevnit svou pozici.

V roce 2023 Grab oznámil ziskový rok, což ukazuje na zlepšující se finanční zdraví společnosti. Tržby v roce 2023 dosáhly 2,3 miliard dolarů, což představuje 64% nárůst oproti předchozímu roku. Tyto výsledky odrážejí nejen obnovu po pandemickém útlumu, ale také úspěšnou adaptaci společnosti na měnící se tržní podmínky.

GRAB
$3.72 $0.07 +1.92%

Společnost plánuje rozšířit své služby v oblasti digitálních plateb a finančních technologií, což by mělo podpořit další rozvoj a zvýšit tržní podíl. S těmito plány a pokračující expanzí na nové trhy je Grab ideálně připraven k tomu, aby si udržel vedoucí postavení ve světě digitální ekonomiky jihovýchodní Asie. Tento strategický směr by měl přinést investorům hodnotné příležitosti a podpořit dlouhodobý růst společnosti.

InTest Corporation $INTT-2.9%

Společnost InTest Corporation, se sídlem ve Spojených státech, je důležitým hráčem v oblasti testovacích a měřicích technologií pro polovodičový průmysl. Od svého založení v roce 1981 se společnost specializuje na výrobu a prodej testovacího zařízení, které je klíčové pro výrobu polovodičů. Během posledního desetiletí InTest prokázal robustní finanční výkonnost s nárůstem tržeb, který dosáhl 181 %, zatímco průměrný růst indexu S&P 500 byl 167 %. Tento výkon je důkazem její odolnosti a schopnosti adaptace na rychle se měnící technologický trh.

V roce 2020, přes výzvy spojené s globální pandemií COVID-19, InTest udržel stabilní finanční výsledky a dokázal zachovat pozitivní volný peněžní tok. V roce 2023 společnost vykázala tržby ve výši 123 milionů dolarů a čistý zisk 9,3 milionu dolarů, což byl nárůst o 10 % oproti minulému roku. Tyto výsledky odrážejí silné podnikatelské základy a efektivní řízení nákladů, což společnosti umožnilo zvládnout nejistoty trhu lépe než mnohé jiné firmy ve stejném sektoru.

INTT
$9.88 -$0.30 -2.95%

Společnost plánuje investovat do vývoje nových technologií, které by mohly zlepšit testování polovodičů, s cílem zvýšit tržní podíl a posílit konkurenční postavení. Očekává se, že tyto investice povedou k zvýšení tržeb o 10 až 15 % v následujícím roce. Tato strategie zdůrazňuje zaměření na inovace a růst, což by mělo přitáhnout pozornost investorů hledajících stabilní, ale zároveň růstové příležitosti ve vysokotechnologickém sektoru.

Himax Technologies $HIMX+0.3%

Himax Technologies, se sídlem na Tchaj-wanu, je významným hráčem v oblasti polovodičových technologií se specializací na zpracování obrazových signálů a technologie displejů. Firma se rychle stala klíčovým dodavatelem pro mnohé výrobce spotřební elektroniky po celém světě. V roce 2023 Himax vykázal slabší výsledky. Ovšem očekává se silná poptávka po displejích a obrazových senzorech.

Poslední dva roky se společnosti tolik nedaří, ale v roce 2021 Himax vykazoval impozantní finanční výkon, což vyústilo v solidní ziskové marže a překonání očekávání analytiků. Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021, společnost zaznamenala zisk na akcii (EPS) ve výši 18 centů, což představuje převýšení analytických odhadů o 10 centů. Toto čtvrtletí také vidělo zvýšení tržeb o 48% oproti stejnému období předchozího roku, dosahující celkového objemu 365 milionů USD. Tento trend růstu byl poháněn inovacemi v produktové linii a rozšiřováním portfolia zákazníků. Investoři a analytici, ale věří, že by mohlo dojít k opětovnému růstu.

HIMX
$6.67 $0.02 +0.30%

Pro budoucí růst, Himax klade důraz na vývoj nových technologií a expanzi do nových aplikací, jako jsou automobilové displeje a zařízení pro virtuální a rozšířenou realitu. Společnost investuje značné prostředky do výzkumu a vývoje s cílem posílit své technologické schopnosti a zlepšit produktové nabídky. Předpokládá se, že tyto kroky umožní Himaxu udržet si konkurenční výhodu a podpořit růst, což by mělo zajistit atraktivní návratnost pro investory ve stále se rozvíjejícím průmyslu zobrazovacích technologií.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.