S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

📈 PayPal: Budoucnost nebo past?

PayPal $PYPL-2.4%, kdysi trhový miláček, nyní bojuje a klesl o více než 75 % oproti svým historickým vrcholům.

PYPL

PayPal

PYPL
$62.93 -$1.52 -2.36%

"Tlačítko PayPal" - Tento symbolický Checkout tvoří asi 1/3 všech transakcí a přináší až 2/3 hrubého zisku. Tento segment zahrnuje standardní řešení "Pay with PayPal", které vidíte u většiny online pokladen, a také u přeshraničních převodů. Kvůli obrovské konkurenci mobilních peněženek (Google Pay, Apple Pay) bohužel ustupuje.

Braintree, tato akvizice z roku 2013, zpracovává objem ~400 miliard USD ročně, ale čelí silné konkurenci od společností jako je Stripe a Adyen. Další nepříjemnou konkurencí PayPalu je však Mastercard $MA+0.3% a Visa $V+0.8%, za pomocí jejich služeb platí lidé po celém světě. 

Další aktivity - 35 % objemu PayPalu pochází z dceřiných společností jako Venmo, Xoom, Hyperwallet, Zettle, Honey a další. Vzhledem k tomu, že její celkový objem plateb za posledních 5 let rostl tempem 23,5 % ročně, mi přijde, že je společnost oceněna poměrně levně.

Ukazatel P/E je na úrovni 17, což je na takovou společnost málo. Růst platebního objemu nepřímo odhaluje jeho budoucnost. Klíčové bude udržení PayPalu na trhu proti velmi silné konkurenci. Budoucnost závisí na tom, jak rychle se PayPal přizpůsobí trhu a jak rychle je schopný přinášet inovace a novinky! 🚀

PYPL

PayPal

PYPL
$62.93 -$1.52 -2.36%
Fair Price: $58.67
Ysummz: 27.09%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Jaký máte pohled na společnost PayPal, přijde vám za aktuální ceny jako zajímavý hráč, nebo ho konkurence postupně úplně vytlačí?


Měl jsem Pypl ale jakmile se mi dostal na cenu 68$ na konci března, prodával jsem. Stačilo mi to k malému zisku, protože jsem skoro rok držel pozici v mínusu a ač bych jim rád přál zdárnou budoucnost, nechtěl jsem si tam blokovat prostředky. Konkurence je zde veliká a už to prostě není co bývalo, ač teda ten aktuální CEO tak za mě je dobrý.

Přesně tak, momentálně je ta konkurence opravdu veliká, a docela mě překvapuje jaké výsledky byl $PYPL-2.4% stejně schopný doručit. Ještě na něj kouknu podrobněji a uvidím co se svou pozicí udělám.

Jako pořád jsem zastáncem toho, že půjde nahoru, ale viděl bych to až na horizont tak 2-3 roky. Po včerejšku a dnes též očekávám propady, FED snižovat si nakonec myslím, že bude letos max 1, jestli vůbec a až po volbách, aby zůstal jakoby nestranný, protože udělat nějaký krok před, tak bude lidově řečeno, "jedna strana fnukat a druhá jásat" ...a tak si myslím, že trhy zareaguji ještě klesáním a růst bych vidět až na konci roku.

...tím jsem ale vlastně odbočil ... tudíž já se rozhodl prodat v malém zisku, abych si uvolnil cash na případné propady, kde vidím pak rychlejší růst než u $PYPL-2.4%

Cena je fajn a je to zajímavá společnost, ale pro mě je to až moc velká spekulace.

PayPal strašně zaspal. Furt jim to jede, protože provádět někdy platby skrz EU/USA/ostatní je pain. Ale jak se propojuje bankovnictví celého světa, tak jejich služba ztrácí smysl. Spíš se z nich stává takové dražší online tržiště/bazar a i tam je ostatní platformy předbíhají.

Přesně jak píšeš, momentálně PayPal už člověk ani nepotřebuje.

Já tam mám docela velkou pozici a aktuálně zisk 3,5 %, tak přemýšlím, jestli to raději nevybrat. Na druhou stranu, pokud by se časem akcie dostala na nějakých 100 usd, tak bych tam měl krásný zisk.

Nevidím to na příliš dlouhodobé držení. Pouze potřebuji, aby se PE vrátilo k normálu, zbavím se toho a koupím perspektivnější firmu.

Ta konkurence je opravdu veliká, také čekám jestli se aspoň trošku nevzpamatuje a pak pozici prodám.

Aktuákní cena může být zajímavá, ale firma to bude mít v dalších letetch dost těžké. Musí holt přijít s něčím novým. Její služby, které byly kdysi unikátní má už dnes každá druhá banka nebo Revolut atd. Podnikání je sice stále solidní, ale já osobně neplánuji investovat do společnosti s takto nízkým odhodláním a výhledem.