S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

🚗📈 Mercedes-Benz a důležitý přechod na elektromobilitu! 🌱

Výsledky společnosti Mercedes-Benz za první čtvrtletí 2024 odhalují pokles tržeb, avšak zároveň vykazují růst podílu elektromobilů.

Mercedes-Benz se připojuje ke skupině evropských automobilových gigantů, kteří dnes odhalují své finanční výsledky za první čtvrtletí 2024.

MBG.DE
€68.32 -€0.68 -0.99%

Mercedes zůstává jednou z nejznámějších německých automobilových značek a vedoucím v oblasti luxusních vozů. Společnost se zapojuje do elektrifikace průmyslu a rozšiřuje řadu elektromobilů EQ, momentálně nabízí více než 8 modelů v různých cenových kategoriích. Díky modernizovanému sedanu EQS pro rok 2025 a nové plně elektrické verzi třídy G, označené jako "G580 s technologií EQ", dělá obrovské kroky vpřed. 🌟

Ačkoli společnost zaznamenala mírný pokles tržeb, prodeje elektromobilů v portfoliu stále rostou, což je důležitý signál pro budoucí cíle.  

Čísla za první čtvrtletí 2024 ukazují pokles zisků, ale Mercedes si stále zachovává pevnou finanční pozici. S EBIT ve výši 3,86 miliardy eur a volným peněžním tokem dosahujícím 2,23 miliardy eur si stojí celkem dobře. 💰

Navzdory současným výzvám trhu zůstává automobilka optimistická ohledně své konkurenceschopnosti a neplánuje se zapojit do cenové války. Právě vysoké marže na jejich automobilech jsou velkým bonusem. Modely nejvyšší třídy budou stále tahouny jejího úspěchu. 💪

Mercedes zůstává ostražitý ohledně globálního ekonomického prostředí, ale zároveň potvrzuje své finanční cíle pro rok 2024.

Dalším benefitem může být dividendový výnos ve výši 7,14 %, který je dobře pokrytý, a tak se můžeme spolehnout na zajímavé budoucí výnosy.

Akcie Mercedesu $MBG.DE-1.0% i dalších evropských výrobců jako je Volkswagen $VOW.DE-1.3% nebo Stellantis $STLA-1.4% klesají po oznámení výsledků.

MBG.DE
€68.32 -€0.68 -0.99%
Fair Price: XCT77.81
Vhzkqj: 23.89%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Jaký máte názor na aktuální postoj evropských automobilek proti čínské konkurenci?


Mám. Prvú pozíciu som nakúpil opatrne, menšiu než obvykle a tak keď išla dolu, mal som viacej priestoru na riedenie, lenže nebola práve hotovosť a tak som bol paradoxne rád, že ďalej klesal. No a cash sa mi uvoľnil až keď som bol v mínuse skoro 30%, tak som dokúpil o to viacej a teraz mám 20% v pluse, krásnu divi a myslím že dobré vyhliadky a teda ďalší rast pred sebou, tipol by som min ďalších 20% do konca roku.

Zaujímavosťou je, že šéf Mercedesu, na rozdiel napr od šéfa Stelantisu nevyplakáva nad tým, že EÚ nezatrhla Číňanom útok na tunajší trh a je naopak proti tomu, pretože MBG má slušné predaje práve v Číne a je si vedomý toho, že to sú veci, ktoré sa dajú druhou stranou ľahko oplatiť a ešte je aj "poistený" pre prípad úspechu Čínskych automobiliek tým, že MBG má v držaní slušné % ich akcií.

Taky jsem něco takového četl. Za mě je Mercedes nejstabilnější automobilka v Německu.

Společnost je to kvalitní a ta dividenda je lákavá. Díky za info😁

Lákavá a podle mě i dobře pokrytá, takže nějaké snížení určitě nečekám.

Akcie se nyní nachází dostal nahoře. Z pohledu toho, jak se její cena v minulosti vyvíjela se jí nedaří překonat hranici 80 dolarů. Nyní to tak vypadá také. zajímavá je ale její vysoká dividenda.

Dividenda je za mě veliké plus a myslím si, že Mercedes na elektromobilitu přestoupí úplně bez problémů.

Souhlas. Přeci jen tyhle brandy jsou velmi silné. Hlavně Evropa umí vyrábět auta jako taková :) Zaostává na softwarové stránce, ale interiér se nedá srovnávat.