S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 delnice, ki bi jih Googlova umetna inteligenca vključila v svoj portfelj

Mladen Rudonja
3. 5. 2024
5 min read

Danes vam bomo predstavili, kako umetna inteligenca spreminja tradicionalne metode finančne analize in vlagateljem ponuja edinstven vpogled v prihodnost borze. Ogledali si bomo tri konkretne delnice, za katere najnovejše napovedi kažejo, da imajo velik potencial za rast. Te delnice, ki jih je "priporočila" umetna inteligenca, lahko predstavljajo zanimive priložnosti. Začeli bomo z vodilno platformo za e-trgovanje, ki je hitro pridobila svetovno prepoznavnost in katere prodaja je zaradi naraščajočih potreb malih in srednje velikih podjetij po spletni prodaji skokovito narasla.

Nato si bomo ogledali enega največjih proizvajalcev gospodinjskih aparatov, ki je zaradi povečanega povpraševanja premaknil meje. Nazadnje si bomo ogledali tehnološko podjetje, specializirano za internetno varnost, katerega inovacije spreminjajo način varovanja našega digitalnega okolja.

Shopify $SHOP+1.2%

Shopify, kanadsko podjetje, ustanovljeno leta 2006, je hitro postalo eden od vodilnih ponudnikov platform za platforme za elektronsko poslovanje. V zadnjih nekaj letih je podjetje hitro razširilo svojo globalno prisotnost, zaradi česar se je znatno povečal njegov promet. Leta 2023 je podjetje Shopify poročalo o letnih prihodkih v višini 7,1 milijarde dolarjev, kar predstavlja približno 33-odstotno rast v primerjavi s prejšnjim letom. K tej rasti je prispevalo in bo verjetno še naprej prispevalo povečano zanimanje malih podjetij za spletno prodajo zaradi pandemije COVID-19.

SHOP

Shopify

SHOP
$58.53 $0.72 +1.25%
Fair Price: $97.96
Adghtyii: 07.99%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Družba Shopify je v zadnjem četrtletju leta 2023 poročala o prihodkih v višini 2,2 milijarde dolarjev, kar je 26-odstotna rast v primerjavi s prejšnjim četrtletjem. K tej rasti je prispevala predvsem širitev njihovih storitev in integracija s priljubljenimi družbenimi mediji, ki trgovcem na drobno omogoča, da svoje izdelke enostavno povežejo z velikim spletnim občinstvom. Shopify še naprej izboljšuje tudi svoje tehnološke rešitve, ki vključujejo napredna analitična orodja in umetno inteligenco, ki uporabnikom pomagajo optimizirati prodajne strategije in izboljšati uporabniško izkušnjo.

SHOP

Shopify

SHOP
$58.53 $0.72 +1.25%
Target Price
81.6 (+39.42% Upside)

Analitiki napovedujejo, da bo Shopify glede na stalno naraščanje spletnega nakupovanja še naprej rasel in morda celo dosegel prihodke v višini do 10 milijard Podjetje namerava še naprej vlagati v razvoj svojih storitev, vključno s širitvijo ponudbe za mednarodne trge in izboljšanjem integracije s s prodajnimi kanali brez povezave. Ta strategija naj bi podjetju Shopify omogočila, da ohrani svojo konkurenčno prednost.

Whirlpool Corporation $WHR-0.7%

Družba Whirlpool Corporation, vodilni svetovni proizvajalec vodilni proizvajalec gospodinjskih aparatov, ohranja stabilen položaj z dolgo zgodovino inovacij in dobičkonosnosti. Leta 2023 je podjetje doseglo prodajo v višini 19,4 milijarde EUR, kar predstavlja zmanjšanje 1,3 % v primerjavi s prejšnjim letom. Vendar pa je družba Whirlpool leta 2023 poročala, da je presegla pričakovanja analitikov s čistim dobičkom v višini 481 milijonov dolarjev, kar je precejšen skok z 1,5 milijarde dolarjev v enakem obdobju prejšnjega leta.

Čeprav so globalne dobavne verige povzročile nekaj zapletov, je podjetje te izzive uspešno obvladovalo s svojo široko distribucijsko mrežo in učinkovitim upravljanjem stroškov. Ti rezultati so dokaz močnega položaja podjetja.

WHR
$91.38 -$0.60 -0.65%
Target Price
129.33 (+41.53% Upside)

Glede na pričakovane znižanje obrestnih mer Whirlpool lahko v prihodnjih letih pričakuje nadaljnjo rast. Nižje obrestne mere običajno spodbujajo naložbe v nepremičnine in obnovo domov, kar bi lahko privedlo do večje povpraševanje po gospodinjskih aparatih. Podjetje načrtuje tudi širitev dejavnosti in naložbe v nove tehnologije, kar naj bi še povečalo njegov tržni delež in izboljšalo njegovo konkurenčnost. Analitiki ocenjujejo, da bi lahko Whirlpool ob ugodnih gospodarskih razmerah dosegel nadaljnjo rast prodaje do o 5 % v naslednjih dveh letih.

Cloudflare $NET+0.1%

Podjetje Cloudflare, ustanovljeno leta 2009, je ameriško tehnološko podjetje, specializirano za zagotavljanje internetnih varnostnih storitev, distribucijo vsebin in infrastrukturo v oblaku. Njihovo omrežje obsega več kot 200 mest v več kot 100 državahstrankam omogoča, da izboljšajo učinkovitost spletnih aplikacij in storitev. Podjetje Cloudflare je leta 2023 doseglo prihodke v višini 1,3 milijarde dolarjev, kar je 32-odstotno povečanje glede na prejšnje leto.

NET
$75.23 $0.09 +0.12%
Fair Price: $58.09
Xjnujtsl: 53.64%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

V zadnjem četrtletju leta 2023 je podjetje Cloudflare nadaljevalo svojo impresivno rast, saj so prihodki dosegli 362 milijonov dolarjev, kar predstavlja 31-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem lani. Ta rast je bila predvsem posledica širitve varnostnih storitev, ki so v današnjem digitalno povezanem svetu bistvenega pomena. Podjetje je tudi objavilo, da njihove storitve zdaj uporablja več kot 4 milijone strank.od tega 119.000 plačljivih strank, vključno z velikimi korporacijami, kar priča o njihovi verodostojnosti in učinkovitosti.

NET
$75.23 $0.09 +0.12%
Target Price
100.19 (+33.18% Upside)

Zaradi vse večjega števila kibernetskih groženj in večjega poudarka na spletni varnosti se pričakuje, da bo podjetje Cloudflare še naprej širil in inoviral na področju informacijske varnosti in infrastrukture. Podjetje se že dlje časa osredotoča na Širitev svoje tehnološke ponudbe ter okrepiti svoj položaj ključnega akterja na področju varnosti in učinkovitosti spletnih aplikacij in storitev.

Opozorilo: Na portalu Bulios lahko najdete veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito lastno analizo.

Vir.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.