S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Fegyelem, kitartás, motiváció...

Barátaim, mi egy befektetési oldal vagyunk, és egyszer-egyszer úgy gondolom, hogy szükség van egy kis filozófiai témára, és nem mindig csak arról beszélünk, hogy ki mit vett/eladott és milyen áron. Nem vagyunk gépek! Olyan tulajdonságaink és értékeink vannak, amiket semmilyen mesterséges intelligencia nem tud feltölteni és emiatt úgy gondolom, hogy az embereknek nincs határa 😊.

De ez a poszt nem csak motiváció lesz, sőt, épp ellenkezőleg, itt arról szeretnék beszélni, hogy mit tegyünk, ha "valami" megakad bennünk. Amikor úgy tűnik, hogy kifogytunk a címben említett tulajdonságainkból? Ha a rettegett halogatás elborít minket? ...és még valaminek a szeretete, vagy az elszántság, hogy egy célt kövessünk, is akadozni kezd. 🤔

Tudjuk, hogy ez az iparág, ez a gondolkodásmód, ez az életmániás merem azt is mondani, hogy a befektetés mélyebb gondolatokon alapul, mint a pillanatnyi nyereség, a meggazdagodás. De ahogy az lenni szokott, az ember különböző időszakokon megy keresztül az életében. Néha úgy érzi az ember, hogy "hegyet mozgat", néha pedig úgy érzi, hogy hihetetlenül nehéz kikelni az ágyból.

Ez történt velem nemrégiben. Nem voltam itt olyan aktív, mint régen, egy hónapig nem írtam semmit, csak szórványosan néztem a brókert, a tőzsdei világ egyszerűen elcsendesedett számomra. És beállt a kiégés érzése. Persze rájöttem, hogy ez nem annyira a befektetések miatt van, hanem általában a beteljesületlenség érzése miatt. 🤷‍♂️

És annak ellenére, hogy sportdíványi tapasztalataim vannak, és évekig motiváltam másokat, néha mindannyiunknak vannak ilyen kilengései.

Hagyjuk most abba a számokat és grafikonokat, írjunk, de maradjunk nyugodtan a befektetés világában. Mi a helyzet veled? ... befektetési mániákusok, hányszor fordul elő, hogy nincs kedvetek a tőzsdére menni, vagy azon tűnődtök, hogy jó úton jártok-e? ... És hogyan dolgozol magaddal, kiveszel egy hét szabadságot? Tudjátok, hogyan ne "kezeljétek" a portfóliótokat? (Mert egy jó befektető egyenlő azzal, hogy a portfóliójának rendszeres beavatkozás nélkül is működnie kell) 😊🍀.


No comments yet