S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Disciplina, vztrajnost, motivacija...

Prijatelji, smo investicijska stran in enkrat na čas mislim, da potrebuje malo filozofske teme in ne vedno samo razpravljanje o tem, kaj je kdo kupil/prodal in po kakšni ceni. Nismo stroji! Imamo lastnosti in vrednote, ki jih nobena umetna inteligenca ne more naložiti, in zaradi tega verjamem, da ni omejitev za to, kaj lahko ljudje naredimo 😊.

Toda ta prispevek ne bo samo motivacijski, nasprotno, tu želim razpravljati o tem, kaj storiti, ko se v nas "nekaj" zatakne. Ko se zdi, da nam je zmanjkalo lastnosti, ki sem jih omenil v naslovu? Kaj pa, če nas preplavi strašno odlašanje? ... in celo ljubezen do nečesa ali odločenost, da bi sledili cilju, začneta popuščati. 🤔

Vemo, da ta panoga, ta miselnost, ta življenjska obsedenost, upam si celo reči, vlaganje temelji na globljih mislih kot le na trenutni koristi, na bogatenju. A kot se zgodi, gre človek v življenju skozi različna obdobja. Včasih imate občutek, da "premikate goro", včasih pa se vam zdi, da je vstajanje iz postelje neverjetno težko.

To se mi je zgodilo pred kratkim. Tukaj nisem bil več tako aktiven kot prej, en mesec nisem ničesar napisal, na borznega posrednika sem pogledal le občasno, borzni svet je zame preprosto utihnil. In pojavil se je občutek izgorelosti. Seveda sem spoznal, da to ni bilo toliko zaradi vlaganja, ampak zaradi občutka neizpolnjenosti na splošno. 🤷‍♂️

In kljub mojim izkušnjam športnega kavča in dolgoletnemu dajanju motivacije drugim, se včasih vsem nam zgodi, da preprosto nihamo.

Nehajmo zdaj od številk in grafov, raje pišimo, a lahko ostanemo v svetu investiranja. Kaj pa vi? ... naložbeni manijaki, kolikokrat se vam zgodi, da se vam ne ljubi iti na borzo ali se sprašujete, ali ste na pravi poti? ... In kako delate sami s seboj, si vzamete teden dni dopusta? Ali veste, kako ne "upravljati" svojih portfeljev? (Kajti dober vlagatelj je enak, da bi moral njegov portfelj delovati brez rednih posegov) 😊🍀.


No comments yet