S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Miliardár Warren Buffett so spoločnosťou Berkshire Hathaway výrazne zvyšuje svoj podiel v tejto silnej spoločnosti

Tento víkend bol pre svet investovania určite zaujímavý, pretože Oracle of Omaha sa so spoločnosťou Berkshire Hathaway $BRK-B+0.9% rozhodol usporiadať výročnú schôdzu akcionárov a to osobne. Prebralo sa tam veľa zaujímavých vecí a jednou z nich bolo aj opätovné navyšovanie podielov v niektorých pre investora zaujímavých a perspektívnych spoločností. Buffett v tejto spoločnosti navýšil podiel na 9,5% a drží pozíciu v hodnote 6 miliárd dolárov.

Oracle of Omaha prejavil dôveru v túto spoločnosť a navýšil tak podiel.

Berkshire Hathaway Warrena Buffetta zvýšil svoj podiel v Activision Blizzard z 2 % na 9,5 %, prezradil investor na sobotňajšom výročnom stretnutí akcionárov jeho spoločnosti. Buffett vysvetlil, že zatiaľ čo jeden z jeho portfóliových manažérov založil podiel vo výrobcovi videohier minulý rok, mesiace predtým, ako Microsoft súhlasil s akvizíciou spoločnosti, odvtedy sa rozhodol, že akcie sú príliš nízko pod obchodnou cenou, a rozhodol sa posilniť pozíciu Berkshire. 

Šéf Berkshire povedal, že chce urobiť určité vyhlásenie a vyhnúť sa akýmkoľvek nesprávnym správam, ak Berkshire zvýši svoju pozíciu na viac ako 10% a bude musieť túto pozíciu zverejniť SEC. 

"Je to môj nákup, nie manažéra, ktorý to kúpil pred niekoľkými mesiacmi," zdôraznil Buffett. "Ak sa obchod uskutoční, zarobíme nejaké peniaze." Berkshire predtým kúpil 14,7 milióna akcií štúdií "Call of Duty" a "World of Warcraft", čím získal takmer 2% podiel v hodnote 975 miliónov dolárov na konci decembra. Podiel 9,5 % má hodnotu približne 5,6 miliardy dolárov na základe piatkovej záverečnej ceny akcií spoločnosti Activision Blizzard $ATVI+0.1%

Microsoft súhlasil s akvizíciou Activision Blizzard v rámci hotovostnej transakcie za 69 miliárd dolárov v januári, čím sa cena akcií spoločnosti zaoberajúcej sa videohrami zvýšila. Akcie Activision Blizzard v piatok uzavreli pod 76 USD, čo je výrazne pod ponukou Microsoftu vo výške 95 USD za akciu.

Navýšenie podielu z 2 na 9,5% mi príde naozaj dosť veľké ale nespochybňujem Warrenove rozhodnutie. Určite si je istý budúcnosťou Activision Blizzard, keď sám podotkol, že toto je jeho nákup a nie portfóliového manažera. Môžeme si asi od neho brať príklad, pretože desaťročia dokazuje, že čo sa týka investovania je naozaj na čele.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Tak zase $ATVI+0.1%

9.5% podiel je už naozaj pekny 😀

Zaujímavé že vidí v tomto odvetvi potenciál